Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz NandoXXL #34526 üzenetére
Én a 15.11.1-es bétát használom most, abban nem találtam eddig hibát.
hogy elégedett vagyok-e? Hát nagyon nem. Eddig nem értettem mit szidnak az AMD driverekben hosszú évek óta catalystot használok hiba nélkül. De amit mostanában csinál az AMD, attól nekem ég a pofám. Ömlesztve bepótolták most a szívatást.
Kezdve a grafikai hibákon át a ventillátor vezérlős bug-ig (egyszer nekem el se indult a 390 ventije játék közben) folytatva azzal, hogy nem akar mostanában működni az AfterBurner se a kártyával.
A nagy funkcióbeli fejlesztések is bugosak, a custom felbontásnál is hiába állítom nagyobb hz-re a monitoromat mint a szabvány, 2D-ben is maxon járatja tőle a memóriákat. A driverből 60fps-re való korlátozás meg oké hogy javít a fogyasztáson/melegedésen de valamiért érezhetően rontja a teljesítményt.
És az a szomorú hogy ezen funkciók Nvidián hiba nélkül működtek (az afterburner is).
-
GeneraL_XTX
veterán
nem érdemes
Outblast: abban a házban lazán lesz úgy 80 fokos és halk se lesz az biztos! Mivel az is egy szigetelt ház, plusz oldallapon se lehet ventivel rásegíteni elég necces lesz a történet. Én se tudtam kordában tartani az MSI 390-et egy ugyancsak szigetelt R4-es házban, haverhoz is betettük (neki H440-e van) és ott se volt jobb a helyzet egy fikarcnyit se!)
ha mindenképp 390-et akarsz akkor abba aházba csak is sapphire nitro-t ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Outblast #34609 üzenetére
igen erre. Van belőle packplate-es verzió is, csak az drágább picit.
Az a tapasztalatom, hogy a szigetelt házak nem szellőznek valami jól, emiatt a nagyobb 3 ventis hűtős karik jobban teljesítenek bennük. Volt már R9 szériából 4 féle verzióm (asus, giga, msi és sapphire) és abból a tri-x volt a leghatékonyabb a szigetelt R4 házamban.
-
GeneraL_XTX
veterán
Hát akkor nem értem mind1. Eddig azt hittem a ház miatt van, mert eddig mindegyik kártya melegebb volt mint másnál, (290 Tri-X mondjuk ezt rezonálás miatt le kellett szabályoznom max 43% fordulatra, 970 Black, 970 G1, MSI 390) de a mostani MSI 970 tuningolva is stabilan 65-66 fokos pont mint másoknál.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz afelaldozhat #35009 üzenetére
Nem feltétlenül szükséges nagyobb ház, ha jó a szellőzés. Itt alapvetően az a probléma, hogy mATX a lap, így alapvetően zsúfolt egy kicsit.
Az alsó PCI-E foglalattal meg az a baj, hogy nem mindegyik tudja lekezelni 16x sebességgel, legfeljebb csak 8x-al vagy 4x-el. Bár ezt lehet nem jól tudom.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz afelaldozhat #35092 üzenetére
Kicsit túlliheged már a topicban ezt a dolgot, többen, normálisan elmagyarázták már hogy mi a helyzet.
A 90 fokos VRM még nem a világ vége, bőőven a problémás 100+ fok alatt marad, nem fog ettől a kártya várható élettartama csökkenni.
Azt fel kell fogni, hogy a 290-390 es kártyáknak megfelelő és hatékony ház hűtésre van szükségük, önmagukban, tuning nélkül is 300+ wattnyi hőt vezetnek a házba amit ki kell tudni szellőztetni!!
Ha átlagos házhűtéshez szeretnél hűvös kártyát ne az AMD háza táján keresgélj.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz abridabri #35303 üzenetére
Teljesen felesleges többet költened a házra meg a hűtésre szerintem nem lesz jobb sehogysem az a 390. Én is akármit csináltam, akárhogy alakítottam át az R4 hűtését, még alul is feszeltem a kártyát mégis hangos és meleg volt.....
Úgy látszik ház válogatja valahol műkdik a hűtése valahol meg akármit is csinálsz, nem lesz jobb.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz CptAdamica #35386 üzenetére
Ezek azért durvajó hőmérsékleti értékek egy 390-től
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz N.Ferry #35535 üzenetére
Szerintem ezen nem a polírozás segített, hanem az újrapasztázás....a gyártók igen hanyag módon kezelik ezt a kérdést, a másik topicban volt egy kolléga, akinek gtx980 matrix platinumja is gyárilag borzalmasan volt pasztázva (túl sok és rossz minőségű volt rajta) rendes újrapasztázás után elég meredeken javultak a hőfokjai.....
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz pidzse4 #35629 üzenetére
Én megjártam már a 290-et, volt 390-em, volt egy rövid ideig 980Ti-m is, 2x egy 970-em, gyhogy úgy gondolom van rálátásom a mai high/high-end VGA piacra. Nekem az a véleményem, hogy 3,5GB vram "hiba" ellenére a gtx970 a legkiegyensúlyozottabb VGA a piacon. Ebben benne van persze az is, hogy a legtöbb játékot Nvidiára optimalizálják, de érezhetően simulékonyabban működik minden, emellett kevesebbet fogyaszt és hűvösebb is. A 3,5GB ram elégtelenségbe meg még 1440p mellett se futottam bele, pedig elég sok mindennel játszom.
De nem akarom ezt ajánlgatni az AMD topicban, nem épp etikus
kérlek használd a topicban a szerkesztés gombot!
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz pidzse4 #35632 üzenetére
Azt hiszem szóltam. Ezekután minden egymás utáni hsz-edet törölni fogom. Ha mondandód van még 5 perced van rá, hogy rányomj a nagy piros szerkesztés gombra. Úgy hiszem ez nem egy nagy ördöngősség.
(#35638): Attól még, hogy egy játék annyira rosszul van optimalizálva, hogy nem elég neki 6Giga vram sem a normális futáshoz, attól még a játékok 99%-a tökéletesen elvan 4GB videomemóriával, sőt az esetek nagy többségében még annyi se kell.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz proci985 #36038 üzenetére
Nálam minden esetben felvitte a gpu órajelet is, a 290 is, meg a 390 is. Még akkor is, ha rá volt dugva a tv hdmi-re, de nem volt bekapcsolva. Sőt az új driver egy monitoron is képes volt bebugzani, amikor gyárinál akár csak 1 hz-el is feljebb vittem a monitor frissítését, azonnal fix 1040mhz-re ment fel a gpu.
Ez is driver bug, mert az Nvidiánál ezt (is) normálisan meg tudták oldani.
Persze elhiszem én, hogy másnál normálisan működik, működött, de én nem ezt tapasztaltam. De ezek az amd driverek úgy működnek, ahogy épp akarnak, szóval nem lepődök meg semmin se
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz proci985 #36045 üzenetére
Afterburner nem is működött rendesen az msi!!! 390-el pedig friss win10 volt felhúzva, de akármelyik verziót is próbáltam újraindítás után elfelejtette az órajeleket defaultra vágta magát akármit is állítottam... De a 2d órajelek minden esetben alapon voltak.
Malibutomi: igen, tudok róla hogy nagyon ritka esetben ott is beragadhatnak az órajelek, de ez nem tömeges jelenség. És én most konkrétan a hz állítására gondoltam az ott teljesen korrekten működik itt meg mióta egyáltalán létezik ez az opció azóta bugos is.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Ghoula #36049 üzenetére
"Topikgazda létedre pont Neked nem kéne a szar az AMD driver, nV mennyivel jobb mantrát támogatni, szerintem."
Ne haragudj, de én nem a topikikhoz igazítom a véleményemet. Topikgazdaént is ugyanúgy lehet negatív véleményem bizonyos dolgokról, és ezt le is írom, ha tetszik, ha nem.
Az utóbbi időkben volt 290-em, 390-em, két gtx970-em és egy 980ti-m, úgy gondolom ezen tapasztalatok alapján van rálátásom ezekre a dolgokra, de a legutolsó amd karival (és az amd mostani drivereivel) nagyon sok negatív tapasztalatom van, amiket le is írok. Elvégre azért van a fórum vagy mi
proci985 : miután nem ment az afterburner és nem sikerült megoldani a problémát le is szedtem és alapon használtam, mert így is alig tudtam hűteni a kártyát. Az AB-t úgy is csak alulfeszelésre használtam.
De emlékeim szerint utána is emelte a gpu órajelét ha rá volt dugva a tv. De nagyon nem foglalkoztam a dologgal mert elég ritkán van csak így összekötve a gép.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Ghoula #36054 üzenetére
Annál szakmaibban nem tudom prezentálni a véleményemet, mint ami a saját tapasztalataimon alapszik. Lassan 5 évre visszamenőleg csak AMD kártyát használtam szóval "Nvidia" pártinak is elég elhamarkodott kijelentés nevezni.....
Az, hogy Xy-nak normálisan működik annak nagyon örülök, de ez rajtam és a kollégán, akinek a hsz-ére reagáltam ez még nem segít. Én annyit írtam, hogy ez egy bug a driverben, amit mai napig nem sikerült kijavítani. De a bug nem egyenlő azzal, hogy ez minden felhasználónál jelentkezik, csak bizonyos körülmények, hardverkörnyezet vagy szoftverkörnyezet hatására. És sajnos ez tény, hogy ez létezik, és az is, hogy nincs javítva.
Az Nvidiát meg csak annyiban hoztam szóba, hogy a Crismon driver-el bejött új funkció (amit személy szerint már régóta vártam erre a platformra is) a megjelenés napjától hibásan működött és működik a mai napig is. És nem értem miért nem lehet normálsan megcsinálni, amikor az Nvidia driverekben már elég régóta hiba nélkül funkcionál ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest