Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batyuska100
senior tag
válasz hege8888 #71018 üzenetére
Nekem nincs ónszippantóm, az utolsó alanynál egy gombostűvel böktem át az ónt, így is bevállt és működik is. Bontott kondikat használok.
[kondicserélt alaplapok] -
batyuska100
senior tag
válasz envagyok #71064 üzenetére
Beépíthető vagy külső?
Én soha nem használtam floppy lemezeket (legalábbis régen, napi használat szerűen), szerintem iszonyatosan kevés az a 1.44MB. Faterom elsőgépében, amit 2003-ban vett, abban sem volt floppy meghajtó, csak dvd író (jó tudom, ez már bőven nem az a korszak).
Retro gépekre külső hddről vagy pendriveról szoktam átmásolni adatokat, XP-nél öregebb Windowst nem használok. -
batyuska100
senior tag
válasz DarthSun #71441 üzenetére
Újabb hardvernél is előfordul, most nem akarok sokat írni, a lényeg az, hogy megpusztult a Xeon X3440-em alatt a P7P55D lap, a szervíz nem tudta tesztelni a procimat, mert "nincs olyan alaplap amivel kompatibilis" - otthon az egyetlen 1156-os brand gépembe beraktam és működött..
[ Szerkesztve ]
-
batyuska100
senior tag
Faterom el akart adni egy P2 gépet, gyorsan rávágtam, hogy ne add el, nekem kell, és kiderült, hogy az első gépemről van szó. Egy Abit BH6 (vagy BE6) lap van benne, valami Celeron proci, 512MB ram (2004 dátum van rajta, gondolom bővítés volt), egy Voodoo 3 (amikor az én gépem volt, akkor még valami gagyi S3 videokártya volt benne) és egy Quantum Fireball 6.4GB vinyó. Most valami ~ 10 éves XP van rajta, én is azzal használtam. Win98at tervezek rárakni, úgy gondolom, hogy a 700+MHz már XP képes. Perfekt karácsonyi ajándék, majd még írok róla részletesebben is, mégelő kellene szednem.
Ja és boldog karácsonyt!
-
batyuska100
senior tag
válasz KROK640 #71482 üzenetére
Nem emlékszem pontosan, hogy milyen lap van benne, de nem hiszem, hogy lesz cpu upgrade benne. Marad a 300 vagy 350MHz-es Cerka benne. A Voodoo kártya egy 3 3000 16MB, egy másik gépből lett még kiszedve. Az 512MB ram kettő ugyan olyan 256-os modulból áll, amik 133MHz-en ketyegnek. Ha jól tudom, akkor még van a gépben valami jó Soundblaster hangkártya ami ISA csatolós, bővíthető memóriás - a google szerint egy AWE32.
A gép 1999 körül lett összeszerelve (minden alkatrészre ráírták a dátumot), a gép egy kesztyűgyárból van és iszonyat retkes volt. -
batyuska100
senior tag
válasz batyuska100 #71480 üzenetére
Na, rendberaktam a gépet amennyire tudtam, egy BH6 lap van benne és egy Celeron 333 proci. A biosban amit el lehetett állítani, az el is volt állítva. Viszont amint megláttam a régi paint alkotásaimat a képeknél, elment a kedvem a formázástól és a Win98tól...
Tudod ki fogja felrakni azt a szutykot és feldriverezni mindent..
Az új terv egy 600+MHz S370 proci slotketben. -
batyuska100
senior tag
Slot 1 lappal nem igazán foglalkoztam még, ez csak a második eddig, mert az elsőt eladtam (bár nem tettem volna). Ez a lap már a 21. éve van ugyan abban a gépházban, nem is akarom kiszedni, még át sem néztem rendesen. Bár az fura nekem, hogy a hátlapi portok nem színesek, mint a googles képeken, hanem feketék. Talán ez a rev1.0 lehet?
-
batyuska100
senior tag
Megoldható, pl beállítod az 1-es hddt primary masternek, a 2-es hddt meg primary slave-ra, akkor értelemszerűen az 1-es hddről fog bootolni a rendszer, a 2-es hddt meg kiválasztod a bootmenüből. A másik megoldás az, hogy a 2-es hddt berakod egy rackbe primarynak, az 1-es hddt meg slavenek, így a rendszer az 1-es hddről fog indulni, de ha a racken van kapcsoló és azt bekapcsolod akkor a 2-es hddről fog bootolni.
Na ezen igazodj ki!
-
batyuska100
senior tag
válasz Sanchez638 #71641 üzenetére
Hol veszel te ilyen jó áron ekkora ssdket?
-
batyuska100
senior tag
-
batyuska100
senior tag
válasz Fred23 #71674 üzenetére
DiamondMax Plus 8 - a "vékonymaxtor", amiből nekem 3 van itthon, az egyik egy P4 gépben van (működik, a kondició ismeretlen), egy döglött (fel sem pörög) és egy ami az egész életét egy rackben töltötte, kb 2GB kép volt rajta összesen. Ez persze 100/100-as, de nem merem használni, mert annyira kiszámíthatatlanok. Most előkapom az egyik gépet és megnézem hogy hány óra üzemidő van benne, meg ha akkor már ott tartok, akkor újratesztelem az összes pótvinyómat.
-
batyuska100
senior tag
válasz batyuska100 #71675 üzenetére
Na, leteszteltem a hddket, amiket könnyű volt, még fog bővülni a lista, ha jól számolom, akkor még 5 vinyót kell leteszteljek, amik be vannak építve. + még van egy csomó P4 gép lent a régi spájzban, ami már évek óta tároló.
#71686 envagyok: Az a ROG SLI híd is egyidős a hardverrel benne? És jól tudom hogy S939-be csak 2 magos procik votlak?
[ Szerkesztve ]
-
batyuska100
senior tag
válasz Bile Demon #71776 üzenetére
Akkor nem csak én éltem veszélyes életet.. Első gen i5-750et hajtottam 300as Codegennel, később vettem egy Quadro kártyát aminek már kellett a 6pin tápcsati, akkor 400as Codegenre tákoltam pcie powert. utána 450 wattos Mtech tápra váltottam, ami elég volt az i5-höz, de a Xeon X3440-et már nem bírta. Hazavágott egy Asus P7P55D-t, legalább 6 FET lett zárlatos..
-
batyuska100
senior tag
Nekem NEC MultiSync LV15M van retro célra, beépített hangszórós, 1024x768-at tud 75Hz-en.
-
batyuska100
senior tag
Szerintetek is megérte?
-
batyuska100
senior tag
-
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Van valami fix arra hogy a Windows ME kírja normálisan a proci sebességét mint az XP alatt?
[kép]Más:
Ha felrakom a Daemon tools 3.47-et, akkor a gép már csak csökkentett módban indul el (normal bootban nem jutunk el a töltőképernyőig), ha csökkentett módban elindítom a Daemont, akkor azt a hibaüzenetet dobja hogy nincs SCSI driver feltelepítve.Találkozott már valaki ilyennel?
@envagyok:
Nem lehet hogy rossz a floppy meghajtó, vagy annak a kábele? -
batyuska100
senior tag
-
batyuska100
senior tag
válasz KROK640 #76075 üzenetére
Asszem volt valami program, amivel át lehetett írni a rendszerinformációkat és még képet is lehetett beilleszteni. Most pont nem ugrik be a neve..
Szerk: Megvan, OEM Logo Manager
[ Szerkesztve ]
-
batyuska100
senior tag
Az egyik fiókban találtam egy Conexant RH56D/SB-PCI chipes faxmodemet, a két RJ11 csatlakozó mellett van egy MIC és egy SPK feliratú jackdugó is. Használható hangkártyának is?
-
batyuska100
senior tag
Újra egy Millenium Editionos kérdés:
Egy sima restart után nem tudta betölteni az ATI vga driverét és azóta egérkurzorom sincs. Látom az egeret az eszközkezelőben, világít is az alján lévő led, de nem reagál semmire a gép. Az egér egy mezei Hama usbs cucc, ez tuti hogy működik. PS/2es egerem 2 van, azokat nem is látja a gép, de ha jól emlékszem akkor az alaplapon lévő port rossz.
Ha csökkentett módban indítom akkor viszont működik minden, próbáltam törölni az egérnek és az usb vezérlőnek is törölni a driverét, majd újratelepíteni (normál módban is), de semmi változás.
Van egy COM->PS/2 átalakítóm, azzal az egér ledje nem is világít.Kezdem érteni hogy miért utálja mindenki ennyire ezt a rendszert...
-
batyuska100
senior tag
válasz DarthSun #76116 üzenetére
1x128MB ram van benne. A Win98 szvsz ugyan olyan mint a Me, talán még rosszabb is. Működő magyar Win98SE isot még nem találtam sehol, már hármat letöltöttem ami elvileg SE, de mindegyik a sima verzió.. A COM átalakító már nem tudom hogy honnan van, régóta kallódik itthon. Másik gépeknél már próbáltam PS/2-USB átalakítót, nem működött. USB-PS/2 átalakító is van itthon, azt emlékszem hogy valami alkatrészboltból vettem 290Ftért, az soha nem működött.
-
batyuska100
senior tag
A vga drivert már felraktam, az normálisan megy. Asszem be volt dugva egy 16GBos SanDisk pendrive is, azt mintha látta volna (a tálcán ott volt a hardver biztonságos eltávolítása gomb).
Holnap akkor megpróbálom újrarakni a chipset drivert, szerencsére az Asus oldalán (CUV4X-C lap) csak egy 4in1 chipset driver van fent.
Azért szeretek jobban optikai egérrel tesztelni, mert ha világít az alján a led akkor tudom hogy jó. Golyós egeren semmilyen led nincs ami alapján meg tudnám állapítani hogy működik. Holnap ezt is megpróbálom.#76121:
A Powballhoz hasonló DXBall és DXBall 2-t már próbáltad? Nagyon hasonlónak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fénynél gyorsabban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Router gondok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kedvenc zene a mai napra
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Autós topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- Intel processzorok - i5/i7 LGA 1700
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest