Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Ezen kb. mindent fejleszteni kellene...
Nagyon szerény proci, ennyi ram win-nek is kevés, VGA meg netezésre való. CS2 esetleg jobban muzsikálna, de sok minden hiányzik belőle a CS4-CS6-hoz képest.zeusz55: nem értelek. Vektorosan kell pólóra nem? Ha Corelben megy, akkor minek PS-el kezdesz neki? Ott is simán lehet színezgetni
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz togvau #24559 üzenetére
Mit szeretnél? Az effektek megmaradjanak szerkeszthetőnek? Vagy mi?
Ha raksz alá üres réteget, akkor arra lehet flattenelni, RÉTEGENKÉNT, és akkor az effekt nem változik, de már nem szerkeszthető nyilván. Ezért duplikálod és elrakod tartalékba előtte, kész. De lehet félreértettem a feladatot.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz rinpocse #24590 üzenetére
ár/értékben 750Ti ajánlott, ha használt játszik akkor 270X vagy ilyesmi még olcsón beszerezhető. Ha lehet, akkor kérj kölcsön és teszteld, h kell-e egyáltalán, lehet nem sokat gyorsítana - ahogy írta is a kolléga, ha kevés a ram, a temp HDD-n van, akkor rakhatsz oda VGA-t akármit, nem érezni.
rii: Ramdisket ramba, hamár. De felesleges, 8/16 GB ram + SSD-re a temp és annyi.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
-
ViZion
félisten
válasz Hege1234 #24683 üzenetére
"watermark eltüntetésre tudnátok adni linket ?"
Parancsolj: [link]
De ez a képre kattintva is elérhető, kiválasztod a méretet, formátumot, stb...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
Majd eldönti, semmi konkrétat nem írt. Nyilván ha webre csinál FB header-t, akkor 2 GB is elég. Ha hobbi és nincs rá, akkor is. Ha utál várni, akkor meg 4/8 GB ma már alap. Ha játszik is, akkor 8/16 kell. Mondjuk PS-nél inkább legyen kisebb VGA, mint kevés ram, de kinek mi.
-
ViZion
félisten
válasz #16514048 #24707 üzenetére
Én is úgy gondoltam, h a fotózáskor a tükröződések eltávolításáról ír, nem a színezésről.
Egy csillogó, a környezetét tükröző felületet átszínezni macerás, sokszor gagyi lesz az eredmény. Egy viszonylag homogén, matt (nem csillogós) tárgy realisztikus színezése egyszerűbb, hihetőbb.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz BRIKLY #24710 üzenetére
2001-ben vettem, alig 6 évesen. Most gondolkozunk a cserén, mert kombi kell. Különösebb baja nincs, esztétikai+váltó rudazat kopás, meg az olajat csipegeti. Viszont alkatrész nincs hozzá, az a baj. Opel cuccok sem kompatibilisek, pedig ez is opel. Ha van utángyártott, az max. 2-3 évig jó, bármiből, az a baj. Amit utángyártottra cseréltem az már mind kellett újra (és újra) cserélni... vicc tényleg. Gratula hozzá. Alkatrésznek megvehetnéd az enyémet
-
ViZion
félisten
válasz BRIKLY #24712 üzenetére
Elektromos dolgok majd halnak, onnan kezdődik a baj. Motorra gondod nem lesz, évente olaj+ szűrők és a világból kimegy. Hamburgban is voltam vele 2003-ban... Enyém '95-ös, megette az idő azért, garázs nincs. 82k km-el vettem, 250k van most.
-
ViZion
félisten
válasz *Ropi* #24759 üzenetére
Elég rég AMD VGA-m van, nem volt vele gond. Ha volt is, az játékokban, de sokszor csak elég volt korábbi verziót felrakni, amíg jött a javítás. Még úgy 5 éve volt pár drivere, ami felülírta a szintén AMD-s AHCI drivert, csak az én chipsetemet az nem támogatta, nekem a legacy kellett. Rájöttem, h ott nem fain, AHCI elől pipa ki, kész. Havonta kiadott driverek miatt lett ez az urban legend, h rosszak, és volt pár játék, ahol gondok voltak (12.9 -nél), illetve erre vulkánra váltáskor is volt hiszti, de köv. hónapban már jó lett.
nV is patcheli szorgosan, csak a játékokhoz kiadott frissítésre hivatkozik, jobb a marketingje. De ott meg telepíteni kell a gaming appot, létrehoz egy felhasználót, etc... nem szerettem, átmenetileg volt tavaly nV karim fél évig. De amúgy mindkettővel elégedett vagyok, komoly para sehol nem volt. Az a winfos betegsége, h VGA cserénél DDU-t kell tolni, mert nem szedi le rendesen.
-
ViZion
félisten
válasz *Ropi* #24784 üzenetére
hááát, elég kemény, ha ezeket tudja és ilyen jól. De már korábban is láttuk, h a csodaeffektek 99%-ban csak a demo képekkel működnek így, az IRL képekkel (zajos, bemozdult, etc...) nem tudom mit tenne. Mert a demo képeket nem egy szutyok telóval lőtte, arra fogadni mernék... Nem, nem Adobe lenne az első, aki ezt megcsinálja...
-
ViZion
félisten
válasz otto14 #24797 üzenetére
Nem értem mire gondolsz. A tapétát mögötte, vagy az elhomályosított számokat, szövegeket tegyük olvashatóvá? Az első megoldható, a második nem.
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
lehet, h ezeket így fotózták, de ez az effekt nem kunszt.
Háttér közepére egy új rétegen ovális, kitölt fehér, gaussian blur, keverés screen (lehet játszani vele és az átlátszósággal).Magát a "foltos" hátteret is meg lehet oldani, első réteg színnel kitölt, új rétegen noise+treshold játék, blur, keverési móddal, átlátszósággal játék. de ezer más módja is van. "Játszani" kell PS-el, sok vicces/érdekes effektet lehet kreálni.
-
ViZion
félisten
Sokszor beleszaladtam abba, h a keresgéléssel több idő ment el, mint ha megoldottam volna magam. Persze ha nincs konkrét elképzelés, akkor az ilyen keresgélés is sokat hozhat, mindig találni vmi érdekeset, újat.
-
-
ViZion
félisten
pffff... sokkal újabb kisebb csíkszéleség, jobb fogy/telj arány, stb. Ezek játéktól vagy felhasználástól függetlenül is tények. Nem csak a cuda mag szám vagy a tranyószám a fontos, ez 2 évvel újabb, gyorsabb, jobb. De premier topikjában kérdezd, ennyi.
-
ViZion
félisten
Pedig maszkolás lesz az, csak több rétegben dolgozz, ne csak egyik felül, másik alul. Így a részletek olyanok lesznek, mint szeretnéd. A maszkokat is lehet feather-el csinálni, akkor nem durva az átmenet. Persze ha képet felraknád, lehet jobban látnánk, h mit lehetne kihozni.
-
ViZion
félisten
Sok az elmozdulás a képek között, így macerásabb, de nem lehetetlen. Maszkolást próbáld, a végén meg vágni kell kicsit, hogy fedésben legyen. Virágos jó, vágd körbe, átrakod, takarja, kész.
-
ViZion
félisten
válasz robi212 #24967 üzenetére
Egyik gépedről sem írtál semmit.
16 GB ram, M.2 rendszer SSD, adatoknak SATA SSD, min. 750Ti VGA, de 1050Ti 4 GB már jóféle, valami Ryzen 1400-1600 vagy i5 proci sztem kb. ami kellhet. Procira adobe fórumokon kérdezz rá inkább.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz robi212 #24969 üzenetére
Prociból mehet a penya, ha kevés, akkor eladható, de ez körberöhögi a laptopodat. RAM 16 GB jobb lenne, de ha ennyi a keret, akkor 8 és később ez is pótolható. M.2 jó, gyors, drága. Nem feltétel, de olyan lapot vegyél, amin van csati és tudod fejleszteni a vasat. Tápból inkább a 400 W-ost, ha később vennél komolyabb procit/VGA-t, akkor is vigye.
-
ViZion
félisten
válasz TazLeacher #24980 üzenetére
Erre bármilyen plugin lassabb, mint kézzel körbejelölni...
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz *Ropi* #25002 üzenetére
Régen sem voltak kalibrált monitorok, aztán mégis dolgoztunk...
A tapasztalat némileg pótolja, de nyomdára mindenképp proof kell, ha olyan a meló, amihez nem kérnek, ott meg nem a kalibráltságon fog elhasalni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz spyduck #25053 üzenetére
Esetleg megtanulod a Blender + PS kezelését alaposan és megoldod... De ha ennyi kép kell, akkor tényleg jobb a fotózás. Vagy szerényebb minőséggel kell beérni: vannak ingyenes lakástervezők, amikkel lehet ilyesmit csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
ViZion
félisten
1080Ti a PS mellé? Háát, azért megnézném ki az, aki ezt ajánlotta. Biztos van, aminél 1 sec-el gyorsabb, de szvsz pénzkidobás. 16 GB ram ajánlott, 8 a min, amivel már azért kb. folyamatos a dolog (felhaználástól is függ nyilván). SSD mindenképpen, prociban i7 sem lenne nagy dobás a jó i5-höz képest, a PS-t nem igazán hatja meg a HT. VGA-ban olcsón 750Ti, ha a keret engedi, akkor 960, 1050, 1050Ti jó már. Ryzenről nem tudom, h PS alatt mit mutatna, keress bencheket angolul, előbb lesz siker.
-
ViZion
félisten
síma 1050 csak 2 GB ram és harmatos. 1050Ti 4 GB-ot nézz inkább. Quadro biztos jó, de eladni nehéz lesz, árban meg horror. Ramból is nézhetsz combosabbat, ha tuningos a lap. Eladhatóbb lesz a 3000-es és alig kerül többe, addig meg gyorsabb is, ha csak 2800-ig húzod, akkor is (OK, ez %-ban nem sok, de nah... árban sem).
Jah, írták is.
-
ViZion
félisten
válasz tikshow #25185 üzenetére
lol... a linuxon akadsz ki? Sorolni lehetne, h miben járt előrébb a linux, miket nyúlt le a winfos (alkalmazásbolt, kereső, h csak a lényegesebbeket említsem...) és mennyivel kényelmesebb, testreszabhatóbb, vírusmentes, etc. Viszont directX nincs meg játék. OS X-en is dolgoztam, winre kellett váltani, többen sírunk azóta is miatta. Alkalmazás nem válaszol, intéző működése megállt, rejtett frissítések, amik többet ártanak, mint használnak, a rengeteg "hasznos" háttérfolyamat, etc... maradjunk annyiban, h win is jó, ha nincs más vagy kell játékok vagy spéci progik miatt.
-
ViZion
félisten
válasz Mtbsrác #25188 üzenetére
A jópár az töredéke a win-en elérhetőknek, és többnyire nem a nagy címek. Play on Linuxot is ismerem, nem mindent vitt és nem mindent jól.
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #25198 üzenetére
Ehhez annyit, h asszony gépén néha még pdf-re is vernyákol a vírusirtó, h netről letöltött fájlok nem megbízhatók, akarja-e... mondjuk nála "idegbeteg üldözési mániás" szintre van belőve, az a biztos. Szal. AV-t is csekkolni kellhet.
-
-
ViZion
félisten
válasz *Ropi* #25288 üzenetére
ugorhatnánk ezt az AMD nem nyerő dolgot, nekem nV-vel is voltak driver szarságok, AMD-vel meg kevesebb. Sőt, kifejezetten Asus VGA-t soha többet nem veszek, Egyikből sem. Sapphire karinál is volt gond, a saját SW-jük ami a kártyához jött, az kavart be, AMD driverrel meg jó lett.
Általánosítani elég nagy hiba lenne, nem tudom, h mekkora "mintával" dolgozol, h erre jutottál. Esetleg a szokásos mantra, mert AMD fikázni menő? Nem is érdekel.
-
ViZion
félisten
Nem a támogatásról, hanem a bugokról volt szó.
*Ropi* Ati az meg rég nincs, mondjuk akkor is volt baj. Utána próbálta ezt AMD kireszelni, főleg a driver bajokat, de úgy látszik a nép nem felejt, azótta is csak "szarzáemdé". sebaj.
-
ViZion
félisten
válasz Balinov #25354 üzenetére
passz. Illetve lehet, h van olyan layer, amin csak pl. árnyék van, vagy 50% transzparens dolog és az a baja. Layerenként nézd meg, dob-e ilyet vmelyikre.
-
ViZion
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek