Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Ezekiell #50829 üzenetére
Biztos ismered a mondást: egy újszülöttnek minden vicc új. Sokan nem szándékosan csinálják, hanem most találkoztak vele először.
A jelenlegi komoly topik tökéletes lenne nektek. A jelenlegi HSZ-ek, mármint a fontos HSZ-eket ki lehet emelni és emellett mehet ott a komoly diskurzus. Problem solved.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hidd el megtenném én ha nem lenne folyton személyeskedően előadva a tudományos érv. De úgy látom ez téged nem zavart mert nem húztad át a toroknak esős részt.
Szerintem ha a másik fél nem úgy próbálna hangot adni a nemtetszésének hogy előhúzza a személyeskedő kártyát akkor lehetne erről normálisan beszélgetni. Plz legyél objektív ebben a témában, semmi nem indokolta Kékes kirohanását és nekem is el kellett számolnom 20-ig hogy ne tegyek olyat ami esetleg neked nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez fájt. De ki dönti el hogy marhaság? Szerintetek marhaság, egy másik tudós szerint nem marhaság. Érted mire akarok célozni? Én nem esek neki annak akivel nem értek egyet, nem színezem ki vastag betűkkel a mondandómat mint ha értelmi fogyatékosnak válaszolnék. De egyesek részéről ez totál elfogadott a "másik oldal" meg üljön kussban a sarokban miközben kinéz az ablakon és azt látja nem állt meg az élet..
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Soulfly842 #51160 üzenetére
Tuti lesz szigorítás. Múlt héten is az volt a narratíva hogy azért kell tömegrendezvényen kötelezően maszkot viselni mert az elmúlt időszakban nem vették ezt komolyan az emberek - no meg így lett legit a focimeccs.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz #16729600 #51264 üzenetére
Szerintem mindkét oldal hibás ebben. Igen az is, aki végső elkeseredettségében laposfölddel jön.
Ugyanakkor a legnagyobb hiba hogy nincs középút: csak radikális fellépés. Ezért aki középen van (nem hiszi a kormány bullshitet és nem is ebolaként tekint erre) az is eltolódik egyik irányba idővel.
Tolerancia hiányzik szerintem sokakból.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hogyne értené, egyáltalán nem erről van szó. Tavasszal mi hamarabb szigorítottunk a környező szomszédokhoz képest. Volt akihez pár nappal, volt akihez 1 héttel korábban. Ezt mutogatták is a grafikonon nagy büszkén.
De ennek megvolt az ára. Az emberekben pánik lett úrrá, felvásárlási láz indult, stb. Ezt a pánikot akarják szerintem elkerülni. Másra nem tudok gondolni miért nem indul a csiki-csuki.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #51507 üzenetére
Egyrészt szándékos másrészt nincs elég teszt, elhangzott ez többször is itt hogy nincs elég reagens.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #51509 üzenetére
Ennek némileg ellentmond hogy a forgalmazó is jelentette hogy nem tud szerezni többet.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Kékes525 #51612 üzenetére
Ja értem, akkor én húzzam meg magam a sarokban ne mondjak el olyat amit már hónapok óta tudnak a szakemberek mert te nem hiszel benne.
Rusvai Miklós neve mond valamit? Nem adom meg neked az örömöt hogy belinkelem a vele készült riportot. Hogy miért? Mert nekem estél már megint a szokásos agresszív és kioktató stílusoddal.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Ezekiell #51624 üzenetére
"Amit jelenleg tudunk biztosan, az a három és fél hónapos immunitás" – mondta a Borsnak prof. dr. Rusvai Miklós virológus. – Ez az idő már a tavaszi hullám után letelt, tehát nálunk is csak idő kérdése volt, hogy mikor találnak másodszori megfertőzöttet. A koronavírusokra jellemző, hogy egyik sem ad életre szóló védelmet. Egyéni immunrendszer kérdése, hogy milyen hosszú immunitás fejlődik ki, de a tünetek súlyossága is befolyásoló tényező abból a szempontból, hogy mennyi vírus termelődött az egyénben, és arra milyen erősen válaszolt az immunrendszere – magyarázta a professzor.
Hasonlóan az influenzához, ez a koronavírus is időről időre támadhatja a szervezetet, ám a második megbetegedés már jóval enyhébb tüneteket produkál.
"A maximális védettség, amit talán elvárhatunk, az egy év lehet, bár az ellenreakció erőssége ezt meghosszabbíthatja egyes embereknél. Ez ugyanígy a vakcinára is érvényes. Ezt a „jelenséget” az influenzából is ismerjük, ezért kell évente újra oltani. Amit elmondhatunk még, hogy a második vagy harmadik újbóli fertőződések nem olyan súlyosak, mindig az első a legkellemetlenebb, a legsúlyosabb. Tehát ha valakinél lecseng a három és fél hónap vagy több, legközelebb nem fog olyan súlyosan megbetegedni"Ezen kívül pont pár napja mondta Nyunyóka is ugyanezt (van Magyarországon már olyan ember aki tavasszal és most is elkapta COVID-ot)
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz UberMutant #51638 üzenetére
Nagyon messze volt ez a pánikkeltéstől kedves fórumtárs.
Trollkodástól meg aztán végképp.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Soulfly842 #51643 üzenetére
Koronavírus: csak néhány hónapig lehet immunis az, aki már elkapta egyszer [link]
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz zolisx4 #51718 üzenetére
Krákogott is a kollegina? Ha igen, akkor lehet, hogy kötőhártyán keresztül nyaltad be. Szemet is védeni kell - beltéren főleg.
Másik opció, hogy nem illeszkedett rendesen a maszk az arcodra (szívott levegőt a szűrő mellett is). [link] Ez kicsit nehéz kipróbálni szelepes maszkkal de a lényeg érthető.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com