Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
-
titán
válasz BalanceR #63873 üzenetére
Biztosan van egy igen szűk réteg, aki ezt így élné meg, azonban véleményem szerint a magyarországi covid járványra nézve ennek semmi hatása nem lenne. Ellenben az ünnepek megélése szükséges az ember mentális egyensúlyának fenntartásához (már ami maradt belőle persze). Ez pedig úgy nem az igazi, hogy 20 óra után ne mozogjon a nép (nem tudsz eleget ott lenni, nem érsz haza, nem tudsz ott aludni, motelba meg nem mehetsz stb stb.).
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Kékes525 #64086 üzenetére
Itt azt írják, hogy szlovák és magyar járványügyi szakértők szerint is tudományosan megalapozatlan, illetve, hogy szakmailag nem értenek vele egyet. Ezen kívül az is érdekes, hogy ezt gyakorlatilag nem alkalmazzák sehol. Talán a szlovákok voltak eddig egyedül. Osztrákok még csak tervezik.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Erre kíváncsi leszek: Az Egyesült Királyság jóváhagyta a Pfizer vakcináját, jövő héten elkezdik beoltani a briteket
Az Egyesült Királyság lett az első olyan ország a világon, amely jóváhagyta a Pfizer/BioNTech koronavírus vakcina használatát – írja a BBC. A brit gyógyszerfelügyelet, az MHRA döntése azt jelenti, hogy a szigetország lakóit, a legveszélyeztetettebb csoportokat már napokon belül, a jövő héten elkezdhetik beoltani a kór ellen.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Na az osztrákok már enyhítenek: Enyhít a korlátozásokon a víruslabornak tekintett Ausztria
Ez a hamis vakcinaveszély is tutkó azért: figyelmeztetett szerdán az Interpol nemzetközi rendőri ügynökség: szervezett bűnözői csoportok hamisított vakcinák árusításába kezdhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz BalanceR #64740 üzenetére
Szerintem ilyen nincs, hogy egy oltást kötelező lehet tenni. Ezért senki nem vállalná a felelősséget, ha valaki épp abba halna bele. Most így belegondolva még azt sem tartom kivitelezhetőnek, hogy mondjuk az eü szolgáltatások igénybevételéhez kötelezővé teszik. Az eü dolgozók végig lesznek oltva, így elviekben rájuk már nem lehet veszélyes a vírus.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Csatravi #64940 üzenetére
Ez oké. Senki sem állította, hogy nem volt az. Hivatalosan viszont nem volt fertőzött, így nyilván ezt nem is lehet figyelembe venni. Mondani meg mindenki azt mond amit csak akar.
A rendszer pedig tényleg röhej.
szerk: Igazad van, azon a részen átsiklottam.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Ringman #64962 üzenetére
Magyarország szélesre nyitotta az ajtót, tehát bármiben hunyt el valaki, ha a betegség időtartama alatt pozitívnak értékelték, akkor őt a koronavírus-elhunytak közé soroljuk” – mondta Müller.
Ha ez így van, akkor végülis fogalmunk sem lehet ebből mennyien valójában a vírusfertőzés szövődményeinek áldozatai. -
titán
válasz t72killer #65000 üzenetére
Ezekkel a számokkal sehova nem jutsz, mivel a koronavírus elleni védekezés teljesen felborította a normális emberi életet. Megvéd minket más kórokozótól, ellenben okoz egy csomó más problémát. A valós számai a járványnak lehetnek sokkal durvábbak, vagy akár jóval enyhébbek is, mint ami ebből a számolgatással kijön.
-
titán
válasz t72killer #65002 üzenetére
Akkor talán már leesett, hogy miről is írok az elejétől fogva.
szerk: a jelenlegi helyzet mindenre kihatással van. Az idegeskedés, az ellátatlanság stb stb, ebbe is sokan belehalnak, akik még élhetnének. Ellenben sokakat megment a védekezés, tehát nem éri el például az influenza, akit egyébként elérne és mondjuk abba bele is halna.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz szabi__memo #65273 üzenetére
Ez még a korlátozások előtti fertőzöttek halálozása szerintem. A halálozási számban még később jelentkezhet a korlátozások hatása. Vagy épp azért ennyi és nem 250, mert korlátoztak.
-
titán
válasz Ringman #65330 üzenetére
Egyetértek.
egyből (nem majd egyszer, utólag)
De leginkább sohasem.
ha az NNK főosztálya elismeri a betegséget munkaköri megbetegedésnek, akkor a korábbi táppénz és a 100 százalékos összeg közötti különbséget utólag fogják jóváírni.
Ezek amilyen nyomorékok és ahogy nyilatkozott a hentes is legutóbb az eü dolgozókról, hogy nem a kórházban fertőződnek meg, javarészük valószínű sosem kapja meg ezt a különbözetet.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Kékes525 #65349 üzenetére
Én csak a nagyságos asszony kijelentésére célzok:
Magyarország szélesre nyitotta az ajtót, tehát bármiben hunyt el valaki, ha a betegség időtartama alatt pozitívnak értékelték, akkor őt a koronavírus-elhunytak közé soroljuk” – mondta Müller.
amúgy honnan az infó, hogy döntő többségük tüdőfibrózis (tüdőgyulladás) következtében hall meg ? -
titán
válasz szabi__memo #65356 üzenetére
Szerintem itt minden sántít, mióta a járvány tart.
-
titán
válasz Kékes525 #65366 üzenetére
Egyszerűbb lenne azt írni, hogy te így gondolod és kész is lennénk. Eleve az, hogy mindenkit a betegségétől függetlenül covidban elhunytnak könyvelnek be, aki bármikor is pozitív lett a betegsége alatt, kizárja, hogy tudjuk a halálának valódi okát. Ezen kívül akkor szinte minden nap annyi ember kerül lélegeztetőre, ahányan belehalnak a lélegeztetőn a tüdőgyulladásba?
Amit gondolok a halálozásokról , azt nemrég leírtam. Sok olyan ember meghal, aki még élhetne. Ezek egy része az ellátás problémáiba, mások a covid szövődményeibe, a többi pedig a stressz következményeibe stb stb. Aztán sokan megmenekülnek, akik belehalnának például az influenza szövődményeibe, csak most őket nem éri el a védekezés miatt. Aztán hogy pontosan hányan halnak bele konkrétan a covid szövődményeibe, azt senki sem tudja.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Kékes525 #65384 üzenetére
Köszönöm a linket. Látom akkor kompletten elbeszélünk egymás mellett. Én arról írok folyamatosan, hogy akiket magyarországon bekönyvelnek covid elhunytnak, azokból nem tudjuk valójában hányan haltak bele a covid szövődményeibe. Te pedig a linkből ítélve arra gondolsz, hogy a covid szövődményeiből melyik a leggyakoribb halálozási ok.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Angelina87 #65535 üzenetére
Egyelőre semmit sem tudni erről. A pedagógus tesztelést lelőtték, esetleg összefügghet a kettő.
-
titán
válasz #32839680 #65591 üzenetére
Nincs is mit oltani, addig felesleges telepítgetni. Először úgy is az eü dolgozók és az idősebbek kapják majd. A teljes körű oltási lehetőség szerintem még fél-egy év simán. Szerintem azért várjuk meg az angol tapasztalatokat. Lehet be sem válik az oltóanyag.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
válasz Csatravi #65677 üzenetére
Valahol meg tudom érteni. Aki amúgy nem érez magán semmit, annak ha pozitív, akkor várja 10-14 nap karantén, ha negatív, akkor vagy átesett már rajta, vagy akár másnap fertőzött lehet. Alapjában véve olyan sok pozitívumot nem rejteget az embereknek ez a tesztelés (összességében igen, csak az ember önző, így a saját érdekei fontosabbak a köz érdekénél) , így mivel nem kötelező, el sem megy.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Linux kezdőknek
- Lexus, Toyota topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.