Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Aktív témák
-
(#4424) reewer
Szia! Na akkor ok. Az 50 fog még nem gáz, megnyugodhatsz, de szerintem ha levennéd a ház oldalát, vagy jobb szellőzés lenne (ha nincs most is jó) akkor menne az lejebb pár fokkal.
A 210-et valószínűleg a memoriák nem szeretik, de emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid.
ui.:
A cpu interface bekapcsolása az abit szerint szükségeltetik az ''overlock-hoz'', minden más jelenség lehet a véletlen műve. -
-
válasz Hercooles #102 üzenetére
Szia!
Itt nézelődj!
Bővebben: link -
-
-
Az előttem szóló kollegának (#930) igaza van ám. Simán lehet az elem. Benne kéne hagyni a lapban, és a tápot lekapcsolni. Aztán reggel, vagy másnap mielőtt bekapcsolnád ki kéne mérni azt az elemet. Ha nincs 3 volt környékén akkor csere. Bár törlődni kéne a bios beállításnak is, úgyhogy nem biztos, de egy próbát megér.
[Szerkesztve] -
Sajnos nem nagyon ismerek én sem olyanokat, akik sis-el tuningolnak, de amint olvastam lehet.
Kérdezz itt:
Bővebben: link -
Első próba:
Soft Menu III
CPU Operating speed_________________User Define (vagy 3200+)
CPU ext. CLK (CPU/DRAM)____________200
Multipler Factor_______________________11
AGP freqency________________________66
CPU FSB/DRAM ratio__________________auto
CPU interface_________________________enablad
Power Supply Controller________________User Define
CPU core voltage______________________1.7V
DDR SDRAM voltage___________________2.7V
chipset voltage________________________1.6V
AGP voltage__________________________1.5V
Aztán
Advanced chipset features menüben
Memory Timings______________________ optimal
Ha nem megy így mond, mi a hiba. Vagy próbáld a cpu-t 1.75V-al Természetesen 400-as ramok illenek mellé.
Ha megy lehet tovább lépni, akár proci fesz csökkentés is lehet, vagy memoria időzítés állítás. -
válasz Csiborbogár #2191 üzenetére
Szia!
Bartonnak 1.65V az alap.
Ha húzni akarod, akkor ne vidd feljebb a szorzót, hanem inkább állítsd 11x200-ra, így jobb, és stabilabb lesz. Nembeszélve arról, hogy egy 3200+ bartont kapsz. -
-
válasz Lexus sc #2214 üzenetére
Szia!
Azt mondták neked, hogy előszőr ne adj plusz feszültséget a procinak, hanem tedd fel 11x200. Ha megy rendesen, és stabil is tartósan, nincs más dolgod.
Ha nem bootolna, vagy menet közben lehal a gép, akkor emelj a proci feszültségen, mondjuk adj neki 1.7V-ot.
stb.stb.stb. -
Szerintem nem éri meg lecserélni.
Fölösleges gy 5000 forintos hűtő helyett venni egy 7000 forintosat.
Az sb3 jó borda, és ha nagyobb teljesítményt akar, egyszerűen lecseréli az 1700as fordulatú ventit egy 3000es fordulatúra.
Ha pedig egy potival teszi, ha kell halk, ha kell jól hűt.
A csere csak pénzkidobás. -
-
-
-
válasz Norbertpower #2359 üzenetére
Lehet, hogy lehet állítani a szorzót, de felesleges, inkább az fsb végét keresd meg.
A 250-es táp az elég gáz, főleg, ha olyan lapod van ami igényelné a kiegészítő tápcsatit.
Ne erőltesd, amíg nincs egy normálisabb legalább 300W-os tápod. -
-
-
Ez a baj!
Memóriát tedd a külön álló slotba, majd a soft menüben állítsd a procit 3200+ ra, a cpu fsb/ dram -ot autora, agp 66 mhz cpu interface enabled.
Feszültségnél esetleg adhatsz a procinak, egy kis pluszt, a memóriákat tedd effektív 2.8V-ra, (a lap picit többet szokott adni, mint a beállított, általában), egy nagyon kis pluszt adj a chipsetnek, nehogy ellustuljon, bár a 400-at alapon is vinnie kell.
Ezután a memória időzítést állítsd optimal-ra.
Na, most elméletileg menni fog. (kopp-kopp-kopp) -
-
válasz Vigneau #2757 üzenetére
Ki ne maradjak az off chat-ből!
Természetes, hogy csakis pcie.-s lapot vegyél, ezzel még belekóstólhatsz majd az x2-be, mielőtt socket m2-re válltanál.
Aztán ha egyszer jól a pohár fenekére nézel, még elszánhatod majd magad, hogy kipróbáld, mit tud egy gf 7800 gtx.
Ha ezt megteszed, az ati-t örökre elfelejted! -
-
-
-
-
-
-
Egy betűt ugyan kihagytál a steppingből, de ha AQYFA, vagy AQZFA, akkor nem is nagyon kell bántani a szorzót, mert álltalában legtöbszőr viszik a 3200+-ot. Ami nekem volt még 1.6V-on is vitte az 1.65V helyett.
Nem érdemes a szorzóval foglalkozni, mert mint mondtad, úgyse tudsz vele mit kezdeni. -
-
-
Szia!
Mit jelent a ''kellően''?
Mennyi most, és mennyire szeretnéd?
Másrészt nem feltétlen csak magától a hűtőtől függ a procid hőmérséklete, hanem a hűtő közeg hőmérsékletétől is, magyarán lehet akármilyen szuper hűtőd, ha a házadban túl meleg van.
Ezt is szem előtt kell tartani. -
-
-
-
-
-
-
-
válasz trance1 #4264 üzenetére
Szia!
Egy kis szerencsével, és némi feszültséggel viheti a 11x200-at.
A hűtő dolgot Neked kell látni, a hőmérsékletek figyelésével, ha húzod, és alapon 50 fok alatt marad, illetve hosszú, nagy terhelésnél sem megy 55--60 fok fölé, akkor nem kell új hűtő. Érdemes azt is figyelembe venned, mennyire szellőzik jól a házad, előre, és hátra, nem árt lehetőség szerint berakni, egy-egy 8-12centis ventit. -
Nem, inkább szerencse kérdése, hogy milyen a proci.
Példának okáért, egy 2500+ gond nélkül megy ma is 3200+-ként 1.6V-al, vagyis feszültség csökkentéssel.
Másrészt, nem feltétlenűl kell megbízni, a szoftveres feszültségmérésben, én inkább multimétert használok, ha nagyon biztosra akarok menni. -
-
-
-
Nos, elvileg a chipset nem alkalmas sem a sata2-re, sem a 400-as fsb-re.
Ha jól tudom, az a7n8x csak a 2-es verziótól támogatja hivatalosan a 400-as fsb-t.
Elméletileg mehet a sata1, de azt csak jumperolod, és nem lehet tudni pontosan, hogy mit okoz.
Megpróbálhatsz még emelni a chipset veszültségén, de ha nem segít akkor, próbáld egy normál sata 150 hdd-vel. -
-
-
-
-
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Novemberi hardverkavalkád
- Gitáros topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től