2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Texas, "The Lone Star State"

Texasnak, az USA egyik legkülönlegesebb, legnagyobb, leggazdagabb, legegyedibb államának bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

JELENTŐSEBB VÁROSAI

Az USA 50 legnépesebb városa közül tíz Texasban van. Texas három legnépesebb városa:
Houston: 2 016 582,
San Antonio: 1256 509; és
Dallas: 1 213 825 lakossal.

Texas legnagyobb városa:
HOUSTON

Texas rendkívül gazdag állam, ennek ellenére az emberekre nem a csili-vili feltűnősködés, hanem a szerény elegancia, barátságosság, közvetlenség, szabadság a jellemző. :) Ezen a képen egy houstoni városrész látható. Katt a képekre.

Nem egyszer megmosolyogtam a nagy üzletközpontokban, --a budapesti szemnek oly elképzelhetetlenül egyszerűen, otthoniasan öltözködő és viselkedő-- vásárlókat! Úgy élnek, mintha az egész világ az ő nagy nappalijuk lenne. Idegeneket is kedvesen, feszélyezetlenül szólítanak meg.

Houston a legnagyobb gazdasági központ Texasban. Itt vannak a legnagyobb petróleumi~ , biokémiai és űrkutatási (NASA), valamint szállítási központok.

Texas a BIBLE BELT része, ami azt jelenti, hogy a keresztény gyülekezetek látogatottsága kimagaslóan magas. Gyakorlatban ez abban nyilvánul meg, hogy még a város legrosszabb környékén is hallani Gospelt fütyülő, vagy imádkozó, táncoló embereket, akik Jézusról énekelnek, méghozzá úton-útfélen. Nem ritka jelenségek a keresztény hirdetőtáblák, Bibliai idézeteket hordozó óriásplakátok sem. Másik jellemző, hogy az emberek többnyire elégedettek. Ezt bizonyítja egy, az Ike hurrikán utáni történet is. Egy TV riporter katasztrófa-sztorival akart szolgálni Houtsonból, ezért elment az egyik gyülekezet segélynyújtó központjába, ahol hosszú sorokban álldogáltak a szerencsétlenül járt emberek.

A riporter egymás után készítette az interjúkat, de legnagyobb csodálkozására mindenki tele volt reménnyel és hálával. Senkitől sem hallott elégedetlenséget vagy panaszt. Ez a gyülekezet Houstonban az USA legnagyobb, legnépszerűbb keresztény gyülekezete, a Lakewood Church, Joel Osteen vezetésével, aki köztudottan a remény és optimizmus kiváló szócsöve. Nem véletlen, hogy a Lakewood gyülekezetet hetente 43500-an látogatják. Szombaton és vasárnap is tartanak Istentiszteletet a 16800 ülőhelyes, felújított sportcsarnokban.

Ez a gyülekezet 1959-ben, 50 évvel ezelőtt 19 emberrel kezdődött Joel Osteen apja, John Osteen vezetésével egy kis épületben. Jelenleg egy volt Yankee Stadionban tartják az összejöveteleiket.

Ő John Osteen. A képre kattintva az egyik prédikációjának részlete látható-hallható. Érdemes meghallgatni ezt a 8:19 perces kis hit-tágítót. :) Amikor Dallasban éltünk, személyesen is meglátogattuk a Lakewood gyülekezetet. Mi még életében láthattuk John Osteent.

Ezek Joel Osteen magyarul megjelent legújabb könyvei: JOBB EMBERRÉ LENNI, ÖRÜLJ MINDEN NAPNAK és TÖRJ KI!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.