2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Texas, "The Lone Star State"

Texasnak, az USA egyik legkülönlegesebb, legnagyobb, leggazdagabb, legegyedibb államának bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

EGY KIS TÖRTÉNELEM

A legnevezetesebb történelmi városa:
SAN ANTONIO

Texas 1835-ig Mexikóhoz tartozott. A texasi függetlenségi nyilatkozatot 1836 március 2-án írták alá, majd 1845-ben 28. államként lett az Amerikai Egyesült Államok része. Alamot tartják a texasi szabadság bölcsőjének, noha ott akkor vereséggel végződött a csata, de a texasiak elszánt küzdelme fogalommá vált a példátlan kitartásért. Innen ered a híres mondás: Remember the Alamo. Emlékezz Alamora!

Évente kb 26 millió turista látogatja San Antonio nevezetességeit: Alamot, a gyönyörű River Walk-ot, a lélegzetelállító Tower of the Americas-t, the Alamo Bowl-t, a Seaworld-öt, az izgalmas Six Flags-t, és a Fiesta Texas parkjait. San Antonio az otthona az egyik legnagyobb rodeó bemutatónak is. Katt a képre.

A turisták egész éven át élvezhetik a cowboy kultúrát. A közmondás szerint a texasiaknak 4 dolog fontos: a csizmájuk, a kalapjuk, az övük csatja és a Pickup Truck-juk, vagyis az autójuk. :)
Hogy ez mennyire igaz, azt az is bizonyítja, hogy a North Star Mall-nál látható egy 40-foot (12 m) magas cowboy csizma szobor. :)

A Lone Star State másik beceneve: Longhorn State Katt a képre

Texas a BBQ hazája. Valóban nem volt olyan nap, hogy valaki ne BBQ-zott volna a környékünkön. Egész Texasban remekül fűszerezik az ételeket. San Antonioban jobbnál jobb mexicói éttermek csalogatják ínycsiklandozó illatokkal az idelátogatókat.

San Antonio "gyémántköve", a River Walk, ami keresztülvisz az egész belvároson. Katt a képre (2:18)

Különösen karácsony táján látogatják sokan a folyó menti belvárosi üzleteket, éttermeket, és a híres Arneson River színházát. Nyáron a folklór fesztiválok hódítanak.

A belvárosi attrakciók központja a Cathedral of San Fernando, a Majestic Theatre, és a HemisFair Park, ahol az "amerikaiak tornya" is van.

További érdekességek még az Institute of Texan Cultures, La Villita, El Mercado, a Spanish Governor's Palace, és a történelmi Menger Hotel. Északon van az Alamo komplex, mellette az Emily Morgan Hotel, és a San Antonio Cavalry múzeum. San Antonio ad otthont a modern művészetek múzeumának is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.