2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Texas, "The Lone Star State"

Texasnak, az USA egyik legkülönlegesebb, legnagyobb, leggazdagabb, legegyedibb államának bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

BEVEZETŐ

A Texas szó a 'taysha' vagy 'tejas' indián szóból származik, ami barátot jelent. Találó az elnevezés, mert tapasztalatom szerint valóban nagyon barátságosak az itteni emberek.

A képekre, linkekre kattintva részesei lehetünk a texasi hangulatnak, Ez egy 3 perces kis film, ami Texas szépségeit villantja föl.

Texas a vadnyugat része, hatalmas olajmezőkkel, farmokkal, lovakkal, sasokkal, szívből összetartó, öntudatos, büszke cowboyokkal, milliomosokkal és kevésbé gazdagokkal, "redneck"ekkel, fehérekkel, feketékkel, mexikóiakkal, stb, akik szorgalmasak, elégedettek és jókedvűek. Katt a képre

Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy hova valósi vagyok, akkor Magyarország után az USA-n belül talán texasinak vallanám magam, mert az USA-beli életünk első három, legmeghatározóbb évét Dallas,TX-ban töltöttük. (Amerikában nem ritka, hogy egy városnév több államban is szerepel, ezért az egyértelműség kedvéért a városnevek mellé mindig ki szokták tenni az államok jelét is)

A fenti képen Dallas látható, a képre kattintva pedig egy kis 4:25 perces összefoglaló látható arról, hogy miért is szeretjük Texast. :) A lenti képre kattintva pedig Texas védett virágáról, a bluebonnetről nézhetünk meg egy 5:57 perces összeállítást. (A bluebonnetnek 5 féle változata ismert. Legelterjedtebbek a kék, fehér, rózsaszínű, levendula-lila és bordó színűek, ..és azok ezernyi válfaja.

Kaliforniához hasonlóan, itt is egész dimbek-dombok borulnak virágba tavasszal, csak itt nem sárgába, hanem kékbe. A lenti képre kattintva egy gyenge minőségű kis filmet láthatunk, ami viszont azt nagyon jól érzékelteti, hogy a bluebonnet milyen elterjedt.

Texas különleges és nagyon jellemző állata az armadillo. Katt a képre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.