2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

California, "The Golden State"

California, az U.S.A. 50 államának egyike képekben, videón élménybeszámolóval.

[ ÚJ TESZT ]

Első benyomások

Helyezkedjetek kényelembe, kattintgassatok a képekre, linkekre (piros betűs szavakra). Remélem kellemes és hasznos időtöltést jelent ez a kis virtuális utazás, amihez jó szórakozást kívánok!

CALIFORNIA

Magyarul Kaliforniának kéne írni, de szerintem helyesebb az eredeti írásmódnál maradni, ezért én többnyire a "C"-nél maradok. Az elnevezés egyébként Califia spanyol királynő nevéből származik..

A képre kattintva egy általam készített, kis (2:59 perces) slideshowt láthattok Californiáról. Sajnos miután föltöltöttem a YouTubera, kissé döcögőssé vált a film, amiért elnézést kérek.

A következő képre kattintva a Beverly Hills pálmafái alatti autós túra kiváltságos nézői lehetünk. A kis film 4:22 perc hosszúságú.

Mivel az USA-ról való első benyomásaimat Californián keresztül nyertem, ezért ennek az államnak a bemutatásával kezdem a sort az ötven közül.
Az "ELÉJ"-be (LA), Los Angelesbe (az angyalok városába = the "City of Angels"be) érkeztünk először 1983 márciusában, amikor egy kedves baráti meghívásnak tettünk eleget, s így akkor egy bő hónapot tartózkodhattunk Californiában. Aztán később 1997-ben megismételtük a kaliforniai kirándulásunkat.

California 1850 Szept. 9. óta tagja az Egyesült Államoknak. 31. államként lépett az unióba.

Az alábbi képre kattintva egy jópofa kis rajzfilmet láthatunk. (1:20 perc).

Maga az odautazás is emlékezetes volt, mert életemben akkor ültem először repülőn. Egy márciusi csípős hideg hajnalon indultunk útra. A repülő fedélzetén megilletődve pislogtunk egymásra, majd az ablakból a havas tájra. Londonban átszálltunk egy nagyobb gépre, amin olyan észrevétlen suhant el 11 óra, mintha csak egy izgalmas filmet néztünk volna. Nagyon tetszett minden, az egész utazás. Jó hangulata volt mindenkinek. Los Angelesbe érve az utasok (velünk együtt) megtapsolták a pilótát a sima leszállásért. Ez is új volt, és ez is tetszett. :)

(A következő animációs videón a Los Angeles Airportról láthatunk bemutatót. A film hossza: 3:38 perc)

Los Angeles nem csak a második legnagyobb város az USAban, de a legnevezetesebb kulturális, gazdasági, tudományos és szórakoztató központ is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • USA, ahogy én látom :)

    Saját tapasztalataimmal fűszerezett általános áttekintés Amerikáról, az 50 egyesült államról.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.