2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Thinkpad Edge E335 - ritkán éhes

Mit tud egy olcsó, AMD-s Thinkpad? Néha akadozik, de az ára és az akkumulátora sok mindent feledtet.

[ ÚJ TESZT ]

Olyan-e belül is mint kívül?

Specifikáció:

- Képernyő: 13 colos 1366x768 HD matt monitor.

- Processzor: AMD E2-1800 kétmagos, 1,7 GHz maximális órajellel 1 MB L2 cache-sel még 40 nm-en készült.

- Grafika: HD 7340M APU-ba integrált grafikus processzor, mely 80 shader egységet tartalmaz, nevéhez híven gyorsítja a HD tartalmakat illetve a flash animációkat is a maga módján.

- 2 GB RAM-mal árulták, amit kibővíttettem még ugyanennyivel, gondolván arra, hogy ma már bármelyik operációs rendszer pár program futtatásával annyit kihasznál.

- 500 GB-os 5400-as Hitachi merevlemezt tartalmaz a készülék, mely kapott némi rezgéscsillapítást, valamint a Thinkpadekre jellemző „active protection system” rendszert használja, ami rázkódáskor, illetve túl nagy gyorsulás - teszem azt esés - esetén leparkolja a fejeket, a sérülések megakadályozására.

- A ma szokásos szigetes billentyűzetet kapta meg, állítólag cseppálló, (én nem próbáltam ki) valamint rendelkezik pöcökegérrel - amit nagyon hamar megszoktam, és szívesen is használom, nem tudom meddig fogja bírni -, valamint szokásos touchpad, többujjas érzékeléssel. Billentyűzetvilágítást nem tartalmaz az eszköz.

- Méretei:

322 x 228 x 27,8 mm, ami vastagságra jóval túltesz egy mai ultrabook méretein, a többi jellemzője egy átlagos 13”-os gépnek felel meg.

- 6 cellás akkumulátort kapott amely 11 V 61 wattórás, mely szerencsére nem követi a mai trendeket, és kivehető, egyszerűen cserélhető.

- A garancia a Magyarországon szokásos két év, amit nem tudnak meghosszabbítani, a kereskedő információja alapján.

A kijelző:

Mint írtam, manapság szokásos HD felbontású kijelző van benne, keskeny műanyag kávával, valamint ezüstözött szegéllyel. Egy elég alsó kategóriás TN panelt kapott, színhűsége nem a legjobb, az sRGB színteret kb. 60 -70 százalékban fedheti le.

Betekintési szögei átlagosak, sötétebb tónusoknál (filmnézés) hamar eltolja a színeket, ha függőlegesen a merőlegestől jobban eltérő nézőpontot használunk. Kontrasztja átlagos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Lenovo ThinkPad T500 bemutató

    Aki nem játszik, ellenben szem előtt tartja a minőséget, használhatóságot, annak bőven megteszi egy T500.

  • Lenovo Ideapad U430p

    Az SSD-vel és Windows 8-cal igazán gyors, jól használható, és szerintem jó ár/érték arányú gépet sikerült választanom.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.