2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Razer BlackWidow Ultimate 2013

Minden hibája, angol kiosztása ellenére egyáltalán nem bántam meg a vásárlását, sőt, újra megvenném.

[ ÚJ TESZT ]

Cherry MX Blue, gombelrendezés

Amit tudnunk kell a billentyűzetről, hogy a sima BlackWidow, valamint az Ultimate verzióhoz is kék kapcsolókat adnak, a BlackWidow Stealth-hez adnak barnát, ami kevésbé zajos az említett kékhez képest. Mi is ez a Cherry MX Blue, illetve miért van ez beleépítve a Razerbe?

A honlapjukon megtalálhatjuk az ő véleményüket, miért is rakták bele ezt, és nem más kapcsolókat. A lehető legkisebb energia kell a lenyomásukhoz, amit alá tudok támasztani, van, hogy épp hozzáérek, és már érzékeli is. Ettől függetlenül a kezdeti időkben nagyon szokatlannak és nehéznek találtam a lenyomást. A készítők szerint persze tökéletes távolsága van a megfelelő válaszidőhöz.

Számtalan leírást találhatunk a neten, ahol a fekete kapcsolót ajánlják a játékosoknak, amiben nincs ütközés a gomb lenyomása közben, csak amikor leér az aljára. A kék kapcsolónál, ha nagyon finoman nyomjuk, akkor kb. a teljes út felénél érezzük, hogy mintha megakadna a billentyűzet, persze nem kell attól félni, hogy ez bekövetkezik, mert tovább megy azért, ha nyomjuk.

Amit még észre lehet venni a billentyűzeten, az pedig az, hogy a F gombok kicsit jobbra vannak igazítva, konkrétan a W irányához. Egyelőre nem használtam annyit, hogy azt mondhassam, hogy ez igen, így jobb, mert a munkahelyemen is rendes kiosztású billentyűzetet használok.

A Razer oldalán azt a választ kapjuk, hogy miért kellett ez, hogy azoknál a játékoknál, ahol épp erre a F gombsorra van szükség, ott még gyorsabban tudunk reagálni. Mivel számomra jelenleg nemigen van olyan program, ahol nagy szükségét látnám annak, hogy ezeket is használjam, így ez nálam egyelőre negatívumként szerepel, ez persze lehet csak megszokás kérdése. A WAVE teljesen egyedi megoldással szeparálta a F gombokat, és mégis nagyon szerettem.

Ami számomra zavaró a billentyűzeten, a Macro gombok elhelyezkedése, túl közelinek találom a rendes gombokhoz. A gyors gépíráshoz sűrűn szoktam úgy lenyomni a billentyűket, hogy a kisujjammal keresem a szélét a billentyűzetnek, ami eddig tökéletesen működött, de most már a Macro gombok miatt mindig sikerült „elszámolni” magam.

A 2 hónapos használat után még mindig nem tudom azt mondani, hogy sikerült ezt megszoknom. Ezekből a gombokból egyet használok csak, a számológépet indítom vele, mert az nagyon hiányzott a WAVE után.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.