2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Pityu naplója

Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

[ ÚJ TESZT ]

12. fejezet

Na, a szokásos hétvégi programról még nem is meséltem. Hétvégén elvileg nem dolgozom, de azért a halakat meg szoktam etetni, ha nincs más dolgom (Amúgy ilyenkor a Bandi szokta, a disznókhoz van embere). Sokszor össze is futottunk és leültünk dumálni pár pohár bor, vagy pálinka mellett és ebből indult az egész. Később aztán kibővítettük a dolgot és évek óta összeülünk páran szombatonként. Sütünk-főzünk, eszünk-iszunk, meg időnként kártyázunk. Az eredeti gárda Bandi, Béla, Jani és én voltunk. Azért csak voltunk, mert Jani meghalt pár éve rákban. Nem szenvedett hosszan, pár hónap alatt elvitte. Jani volt Juli férje (És Kisjuli apja). Ugratták is őket sokat, hogy Jancsi és Juliska!

Gyakran benéz Laca barátom is, de van, hogy hivatalos minőségben, mondván, hogy ne háborítsuk a csendet! Van, hogy jön a Polgi is, meg Lala, meg Imi, meg Józsi is. Bandi onnan ismeri Lalát, hogy amikor ide költözött a faluba és felújította a házat, Lala volt az ácssegéd. Aztán később már mindent vele csináltatott. Imit meg onnan ismeri, hogy Imi tőle veszi az állatoknak a takarmányt.

Szóval a szombati összeröffenés. Eleinte Bandinál csináltuk, de oda gyakran jött Laca hivatalosan, úgyhogy áthelyeztük Bandi pincéjéhez, de az sem volt az igazi, mert nem igazán erre van kitalálva (Nagyon üzem jellegű), úgyhogy Bandi gondolt egyet és tavasszal a halneveldéhez épített egy kisebb házat. Előtte csak egy faház volt villanykályhával. Télen meg tudtam benne melegedni, arra jó volt, meg ott voltak a mindenféle szerszámok, meg a halkaja. Az új ház viszont marha jó lett! Itt is van egy raktárrész, külön bejárattal, meg egy nagy egybe bulizószoba (Kényelmesen elfér 8-10 ember, de voltunk már 15-en is). Ez ilyen konyha, étkező és nappali egyben. Van benne egy jó kis kemence, ami fűt is és malacot is szoktunk benne sütni. A tetőtérben meg el tud aludni 8 ember, ha úgy alakul. Persze semmi luxus, csak 8 ágy, meg egy komód amiben a tiszta ágynemű, meg törölközők vannak (Persze lent van egy fürdő is, azt nem mondtam). A ház előtt van egy jó nagy fedett terasz épített grillezővel és Bandi csinált bográcsozóhelyet is!
Na, úgyhogy tavasz óta itt gyűlünk össze és így nem háborítjuk a csendet (Meg Bandi szomszédait sem!).

A baj csak az, hogy ez nőmentes övezet és kanbulit tartunk. Persze voltak már itt a lányok időnként, de inkább csak alkalmakkor. Úgyhogy mióta Marcsával vagyok, hanyagolom a fiúkat. Mondjuk nem piszkálnak miatta, megértik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Pityu naplója 2. rész

    Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

  • Pityu naplója 3. rész

    Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

  • Pityu naplója 4. rész

    Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

  • Pityu naplója 5. rész

    Őszi-téli tevékenység és tavaszvárás (amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!).

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.