Hirdetés

2021. december 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Pityu naplója

Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

[ ÚJ TESZT ]

11. fejezet

Na, eltelt pár nap és Bandi megvette a malmot, meg vele majd 10 hektár földet és a mellette lévő elhagyott majort is, még 2 hektárral. Azt mondta, hogy nagy tervei vannak ezzel! Mi lehet ebben „nagy”? Beveti búzával, amit majd a malomban megőröl, oszt csókolom. Hát nem? Hát de!

Hirdetés

Viszont ma rohangásznom kellett neki (Szerencsére jó idő volt, mert különben ráfagytam volna Vitézdoktorúrra!). Azt mondta, először menjek el a Bélához és szóljak neki, hogy készítse az üllőt, meg a kalapácsot, mert kovácsként fog kelleni (Béla ugyanis eredetileg kovács, csak azért kezdett traktort szerelni, mert elfogytak a lovak).

Utána mennem kellett a Lakatosékhoz, hogy szóljak, hogy lesz munka. Lakatosékat már említettem, ők szokták elhordani tüzelőnek a stég deszkáit. Ilyenkor télen bajban vannak, mert nincs munka, de tavasztól őszig mindig mennek napszámba (Főleg Bandihoz). Ha nekiállnak dolgozni, akkor nagyon tudnak (Ráadásul elég nagy is a család). A baj az, hogy nehezen állnak neki. Amíg élt az öreg Lajos bá, addig rend volt, de az ifjabb Lajos (ő is már elmúlt 60) nem elég szigorú, a Kislajos meg alkesz (ő ifjabb Lajos fia). A Lali gyerek jó anyagból van (Ő meg Kislajos fia), de még fiatal (17 éves), csak suli mellett dolgozik, de olyankor már az apját ugráltatja. Nagyapját még nem meri. (Amúgy a Lali gyereket a háta mögött mindenki csak XIV. Lajosnak hívja!) Amikor jön dolgozni az egész család (mindenféle testvérek, meg unokatestvérek), vannak vagy 30-an.

Miután végeztem Lakatoséknál, el kellett mennem a szomszéd faluba, hogy méhész Gabi férjével, Lalával beszéljek, mert lesz a malomnál ácsmunka. Szeretek hozzájuk menni, mert Gabinál mindig van valami jó kis mézes sütemény és ad mellé jó forró mézes teát is! Mindig jót beszélgetünk. Gyerekként a nyári szünetben sokat segítettem neki a méhek körül (Ámbár akkoriban még inkább az apja csinálta). Lalát is akkortól ismerem, mert akkoriban jöttek össze. Én akkor voltam 10, ők meg 20 évesek. Lala olyan békés ember, hogy fát lehet hasogatni a hátán. Egy ácsnál ez hasznos tulajdonság, mert ha a tetőn kezd idegeskedni, annak rossz vége lehet! Meg mondjuk gyakran van náluk szekerce is!

Délre meg be kellett mennem a városba, hogy valami múzeumi embert elvezessek a malomhoz, mert magától nem találna oda. Tudnám, hogy minek? Bandi elvileg használni akarja a malmot, nem mutogatni! Vagy talán ki akarja pingáltatni? Na, mindegy.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Pityu naplója 2. rész

  Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

 • Pityu naplója 3. rész

  Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

 • Pityu naplója 4. rész

  Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

 • Pityu naplója 5. rész

  Őszi-téli tevékenység és tavaszvárás (amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!).

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.