Hirdetés

2021. október 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Pityu naplója

Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

9. fejezet

Vasárnap már nem találkoztunk Marcsával, mert meglátogatta a nagyszüleit. Ez igazából csak azért probléma, mert a sör, amit hoztam neki, legfeljebb 2-3 napig áll el (Tibi úr mondta – a tulaj) és Marcsa hét közben nem iszik. Amúgy is csak ritkán.
Ráadásul azt mondja, hogy a munkája miatt sem lehet, mert nagy a felelősség. Az önkormányzatnál dolgozik, ő a jegyző jobb keze (Szerintem a bal is, mert az a manus teljesen tökéletlen, fogalmam nincs, honnan kotorta elő a Polgi.) és mindenki mindennel őt találja meg.
Múltkor is este 10-kor hívták, hogy csőtörés van az egyik utcában. Mégis mi a bánatot tudna csinálni egy csőtöréssel este 10-kor? Na de tényleg. Meregesse a vizet egész éjjel? Ráadásul épp össze voltunk bújva. Már azt hittem lesz valami, erre jönnek a hülye csöveikkel!

Végül aztán kedden megittuk a sört. Mondtam Marcsának, hogy jöjjön át, főzök valami jó vacsorát, de mondta, hogy inkább én menjek, mert jön a Kisjuli és főznek valamit (Ja, Kisjuli a városban lakik. Illetve mellette egy szép kis tanyán). Na, gondoltam is, hogy akkor nyúltáp lesz a vacsora, de mikor ez eszembe jutott, mondtam neki, hogy viszek egy friss nyulat, mert az a legegészségesebb hús és főzzük meg azt. Örült neki (Hát még én!).
Jó, hogy nagy nyulat vittem, mert Kisjuli férje is jött. Városi ficsúr, de azért normális (Pedig ügyvéd!) és szereti a sört! A nyulat sörrel meglocsolva megsütöttük. A lányok csináltak hozzá salátát, meg mindenféle zöldségekből pürét (Azt mondják, hogy nem jó sok krumplit enni.). Utána még elsörözgettünk, meg eldumáltunk éjfélig. Volt vagy hajnal 1 óra, mire ágyba keveredtem.

Hét közben azért én sem szoktam eddig fent lenni, mert 7-re a halaknál kell lennem és sokszor ott vagyok délután 5-6-ig is, attól függően, hogy mennyi a munka. Most éppen sok, úgyhogy kicsit kókadtan mentem dolgozni reggel, mert a nyavalyás halak nem képesek lerendezni magukat.
Bandi is pont jött. Azzal kezdte, hogy:
- Úgy látom Pityu, hogy kérsz egy jó erős kávét! Hosszú volt az este?
- Az. Marcsával, meg Kisjuliékkal vacsoráztam és kicsit elhúzódott.
- De jó, hogy mondod! Beszélnem kell Kistomival!
(Tomi a Kisjuli férje, de mindenki csak Kistominak hívja!)
- Oké, de szerintem ne most. Vagy ha igen, akkor neki is vigyél egy kávét!
Erre bokán rúgott!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Pityu naplója 2. rész

  Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

 • Pityu naplója 3. rész

  Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

 • Pityu naplója 4. rész

  Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

 • Pityu naplója 5. rész

  Őszi-téli tevékenység és tavaszvárás (amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!).

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.