2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Onda V975M - iPad. Kínából.

Első cikkemben az Onda V975M tabletet fogom bemutatni. Vajon van olyan jó mint egy márkásabb gép?

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

Hardver

A gép "szíve" az Amlogic AML-M802 SoC, melyben 4 darab 2.0 GHz-en duruzsoló Cortex-A9-es mag található, e mellé van még egy 8 magos Mali-450MP6-os GPU. RAM-ból természetesen 2 GB jár hozzá.

Ezek a hardverek tökéletesen elvégzik a feladatukat, az Androidot akadásmentesen futtatják, gondom még nem volt ezzel. Játékok szempontjából ez a hardver röhögve elviszi szinte az összes 3D-s játékot.
Elég sokat kipróbáltam rajta, mint például a GTA sorozat, AC Pirates, CoD Strike Team stb.... Egyik játék sem akadt meg eddig, mindegyik kiválóan futott rajta.

Internetezésre az alap böngészőt használom, nekem teljesen megfelel. A weboldalakat gyorsan betölti, bár van amikor mobilos nézetben tölti be, én mindig átállítom asztali nézetre.

Csináltam egy benchmark tesztet a géppel és ezek alapján is látszik, hogy nagyon szépen dolgozik a hardver és erős is:

Melegedésről: netezés, filmnézés alatt nem melegszik nagyon a gép, csak egy nagyon kicsit, de ez egyáltalán nem zavaró.
Keményebb játékok alatt azért nagyon hamar felmelegszik, ami így tél közeledtével még talán jól is jöhet. Amint abbahagyjuk a játékot, a gép amilyen gyorsan felmelegedett, annyi idő alatt le is hűl, hála a fém hátlapnak.

Szoftver

Eredetileg a 4.2-es Androiddal kaptam a gépet, de azóta már megjelent rá a gyári 4.4-es KitKat Android, én is ezt használom. Eddig nekem nem volt vele gondom, minden simán ment vele. A gyári 4.4-et innen le lehet tölteni.

Eredetileg - szerencsére - nem kínai nyelvre volt állítva, hanem angolra és mivel van rajta magyar nyelv, ezért hamar át is lehet állítani.
Az alap launcher, ami rajta volt, nekem nem tetszett mivel hiányzott a rendes menü, ezért Google Play-ről letöltöttem az Apex launchert. Azóta használom ezt a launchert, mióta nálam van a tablet, én nagyon meg vagyok vele elégedve; egyszerű használni is.

Ha beállítottuk a magyar nyelvet, utána azonnal távolítsuk el a kínai appokat. Egyrészt, mert annyi van belőlük mint az oroszokból, másrészt a vírusirtó ami rajta van kettőt vírusosnak jelzett. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy bemegyünk a Beállítások->Alkalmazások->Összes menübe és itt, amelyiket lehet, töröljük, amelyiket nem, azt tiltsuk le - kivéve az Otaupdate-et.

Egy kis mélyvíz

Itt röviden leírom, hogyan kell rá gyári 4.4-et rakni.

Először is meg kell nézni, hogy a táblagépünk V1-es vagy V3-as. Ezt úgy tudjuk meg, hogy megnézzük a táblagép hátulján a szériaszámot és ott benne van ilyen módon: V975M***V1/V3******. A csillagok helyén természetesen számok és betűk vannak és közéjük van beírva, hogy V1 vagy V3.

Utána letöltjük az előbb linkelt oldalról a megfelelő ROM-ot (Itt a link megint.). Ha ez kész, a fájlokat rámásoljuk az SD kártyánkra. (Érdemes a biztonság kedvéért üres kártyát használni, hogy semmi ne vesszen el.)
Utána a gépen elindítjuk az OTAUPDATE nevű appot, kiválasztjuk a fájlt és rányomunk az Update-ra. Innentől a gép feltelepíti magát a rendszert.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.