2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Newmen G302 és Xtrfy M2 egerek

Egy cég, két brand, két egér, kétszeres ár, de megér-e egérben kétszer annyit a prémium életérzés?

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver, összegzés

Az Xtrfy direkt úgy reklámozza az M2-t és az M3-at, hogy nem kell hozzájuk driver. A polling rate valóban fizikai kapcsolóval állítható az egér alján, a DPI-t pedig a görgő mögötti gombokkal állíthatjuk. Azt viszont nem értem, hogy a feature hiánya miért új feature, ugyanis a DPI-gombokat így nem lehet játékban másra állítani, mert már az oprendszer sem kapja meg. A világítás sem kapcsolható ki.

A GX1-Pro egyik nagy dilemmája, hogy ugyan van hozzá driver, de full kínai. A G302-höz én először nem is találtam drivert, de mivel a GX1-Pro gyakorlatilag ugyanez az egér, kipróbáltam, és működik a G302-vel is. Aztán megtaláltam a G302 driverét is, a kínai oldalon, és kibontva angol GX1-Pro drivert találtam benne. Egyébként irgalmatlanul lassú a szerverük, így feltöltöttem Google Drive-ra is. Szóval van hozzá rendes szoftver. Igen, a kettő közül ez az olcsóbbik.

Funkciók tekintetében hozza a szokásosat. Öt profilt tud megjegyezni, plusz fájlba exportálás, fájlból importálást is tud.

Az első tabon bármelyik gombot bármilyen egér-, böngésző-, Windows-funkcióra állíthatjuk, sőt, makróra is (Advanced Function opció), egérmozgatást nem tud.

A második tab az érzékenységének van fenntartva. Innen is választhatunk DPI-t, plusz egy csúszkán csökkenthetjük az érzékenységet, akár X-Y tengelyekre külön. Ezeken kívül néhány Windows-beállítást érünk el. A polling rate innen nem állítható, csak az egér alján lévő fizikai kapcsolóval.

A világítást a harmadik tabon állíthatjuk: kikapcsolt, bekapcsolt, pulzáló állapotok között, illetve a pulzálás sebességét.

Értékelés

A két egér közti különbségek tehát:
- szenzor (G302: A3090, M2: PMW3310)
- kinézet, burkolat, az M2 gumírozást kapott
- G302-höz van szoftver

Ki merem jelenteni, hogy az M2 nem ér kétszer annyit. A G302-ben az A3090 igazából mindenre elég, a csúszós felület nem zavaró, mert az oldala eléggé tapad. Az pedig nonszensz, hogy a drágábbik egérhez szándékosan nincs szoftver.

Ami az egészet beárnyékolja, az a hátukba szerelt súly. Egy 8-10k-s egérnél még el lehet fogadni, hogy csavarhúzót kell ragadni a használhatóvá tételhez, ráadásul ettől elvileg elveszik a garancia. Gyakorlatilag simán lehet, hogy nem veszik észre, hogy szét volt szedve, vagy csak nem foglalkoznak vele. 15-20k-s ársávban ez szerintem nagyon gáz.

+ szenzor
+ forma
+ gombok
+ görgő

- minimális input lag
- becsavarozott súly

Az ár-érték arány figyelembe vételével a Newmen G302 ajánlott, az Xtrfy M2 nem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.