2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Master Maker ROG edition

A hazai Asus és Coolermaster képviselete és a német Nanoxia támogatásával egy újabb házmód született.

[ ÚJ TESZT ]

Vízhűtés kiépítése

Ismét az a fejezet következik, ami engem leginkább megmozgat minden házépítés során, ez pedig a vízhűtés. Az első fejezetben említettem, hogy a Nanoxia cégtől kaptam ehhez a munkámhoz világító csatlakozókat, így egy picit próbáltam több mindent beletenni a kinézetbe, mintsem egy relatíve egyszerűnek mondható kivitelezést. Az egész ház színek meghatározásában a fekete - fehér, igen nem és narancssárga színek dominálnak, ennek megfelelően a folyadék sem lehetett más választás . Próbáltam natúr átlátszó folyadékkal, de a LED-ek fényei nem igazán érvényesültek.

A tervem a következő: a házon gyakorlatilag körbe fogom vezetni a folyadékot, ha már egyszer ilyen sok csatlakozót kaptam, másrészt ezzel is hangsúlyossá tenni az egész módot. Meglátjuk mi lesz belőle. Ha más nem, egy újabb kacat a garázsomban.
Első lépésként a tetőrészbe (új I/O panel) építettem be a csatlakozókat. Mivel a költségvetésem eléggé szűkre szabott az utóbbi időben és csak a szponzorok és meglévő anyagokkal tudok gazdálkodni, így különböző csatlakozók beszerzésére nem volt lehetőségem. Sebaj, majd ami kell, elkészítem. Elsőnek egy átvezető elemet "gyártottam", ami 10 mm vastag habosított kemény PVC lemezből készült.

A kifúrt majd G-s menettel ellátott lemezre felrajzoltam a szükséges formát, majd kivágtam és a házhoz csavaroztam. Fillérekből csatlakozó.

A fölső résszel megvagyunk, haladjunk vissza. Mármint a csövezéssel a föld irányába.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • A.P.R.P.M. mod

    Asus csúcshardverekből megépült egyedi számítógép, ami a Bit-tech.net oldalon a hónap módjai frissítésében 1. lett.

  • Tempered Glass Project

    Egyre gyakrabban jött az érzés, hogy valamit kellene mókolni a géppel. Gondolom, ez sokaknak ismerős!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.