2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

High Sierra telepítése PC-re (Hiányos!!!!)

A macOS High Sierra (régi nevén Mac OS X) az Apple által gyártott termékeken (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, iMac Pro, Mac Pro, Mac mini) található operációs rendszer.

[ ÚJ TESZT ]

UEFI vagy BIOS beállítása

Mielőtt nekiállnánk a telepítésnek, be kell állítanunk az UEFI-t vagy a BIOS-t.

Az UEFI beállítása

1. Állítsunk mindent vissza alapbeállításra. Save & Exit, Load Optimized Defaults.

2. A BIOS Features-nél a Boot Option #1-et állítsuk az UEFI pendrive-ra. Az Intel Virtualization Technology-t kapcsoljuk ki.

3. A Peripherals-nál a SATA Mode Selection-t állítsuk AHCI-ra. XHCI Pre-Boot Driver-t kapcsoljuk be. XHCI Mode-ot állítsuk Auto-ra.

4. Maradunk a Peripherals-nál. Az XHCI Hand-off-ot és az EHCI Hand-off-ot kapcsoljuk be.

Ha ezek mind megvannak, akkor jöhet a mentés. A képeken nem azok a beállítások láthatók, amiket írtam, mivel netről szedtem a képeket. Mégpedig azért, mert nincs UEFI-s alaplapom.

A BIOS beállítása

1. Állítsunk mindent vissza alapbeállításra. Load Optimized Defaults

2. Keressük meg az Advanced BIOS Features-t és lépjünk bele. A First Boot Device-t állítsuk USB-FDD-re. A Second és a Third Boot Device-t kapcsoljuk ki. Ha a Virtualization Technology nincs bekapcsolva, akkor kapcsoljuk be.

3. Ezután lépjünk bele az Integrated Peripherals-ba. Itt a SATA RAID/ACHI Mode-ot állítsuk AHCI-ra. SATA Port 0-3 Native Mode-ot kapcsoljuk be. Minden USB támogatást kapcsoljunk be. Az Onboard SATA/IDE Ctrl Mode-ot állítsuk AHCI-ra.

4. A Power Management Setup-ban az ACPI Suspend Type-ot állítsuk S3(STR)-ra. A HPET Support-ot kapcsoljuk be, és állítsuk 64-bit mode-ra.

5. Ha ezekkel készen vagyunk, akkor jöhet a mentés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.