2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

High Sierra telepítése PC-re (Hiányos!!!!)

A macOS High Sierra (régi nevén Mac OS X) az Apple által gyártott termékeken (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, iMac Pro, Mac Pro, Mac mini) található operációs rendszer.

[ ÚJ TESZT ]

Bootolható pendrive elkészítése

1. Szükségünk lesz egy 16 GB-os pendrive-ra. Töltsük le az UniBeast nevezetű programot. Ezután macOS-en lépjünk bele az App Store-ba, majd keressük meg a High Sierra-t, és töltsük le.

2. Ha letöltöttük, akkor csatlakoztassuk a pendrive-ot, nyissuk meg a Disk Utility-t. A bal felső résznél a View-nél állítsuk be Show All Devices-re.

3. Ezután formázzuk meg a pendrive-ot. Name: USB, Format: Mac OS Extended (Journaled), Scheme: GUID Partition Map.

4. Ha végeztünk, akkor nyissuk meg az UniBeast-et. Itt nyomjunk a következőkre: Continue, Continue, Continue, Continue, Agree.

5. Válasszuk ki a pendrive-ot, ami USB néven szerepel.

6. Ezután válasszuk ki a High Sierra-t.

7. Most láthatunk két lehetőséget. Az egyik az UEFI Boot Mode, a másik a Legacy Boot Mode. Ha az alaplapunkon UEFI van, akkor válasszuk az UEFI Boot Mode-ot. Ha az alaplapunkon hagyományos BIOS van, akkor válasszuk a Legacy Boot Mode-ot. Mivel az én alaplapomon BIOS van, ezért nekem a Legacy Boot Mode-ot kell választanom.

8. Kapunk két kipipálható dolgot. Az egyik az Inject ATI, a másik az Inject Nvidia. Az Inject ATI-t akkor pipáljuk be, ha régebbi Radeon HD szériás kártyánk van. Az Inject Nvidia-t pedig akkor pipáljuk be, ha GTX 700 és GT 700 széria alatti videókártyánk van. Nekem GTX 750-em van, ezért nekem nem kell bepipálnom az Inject Nvidia-t.

9. Ezután rányomunk a Continue-ra, beírjuk a jelszavunkat, és már csinálja is a bootolható pendrive-ot. Én USB 3.0-ás pendrive-ot használtam, és kb. 15 perc alatt csinálta meg.

10. Ha végzett, akkor már tudjuk is használni a pendrive-ot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.