2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

High Sierra telepítése PC-re (Hiányos!!!!)

A macOS High Sierra (régi nevén Mac OS X) az Apple által gyártott termékeken (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, iMac Pro, Mac Pro, Mac mini) található operációs rendszer.

[ ÚJ TESZT ]

Post Installation a MultiBeast-tel

Most következik a MultiBeast telepítése. Ez egy fontos lépés, szóval nem szabad kihagyni.

Amikor bebootoltunk a rendszerbe, akkor nyomjunk rá a Finder-re, majd Preferences. Itt pipáljuk ki a Hard disks-et.

Másoljuk az asztalra a pendrive-on lévő Drivers mappát.

MultiBeast:

1. Indítsuk el a MultiBeast-et. Nyomjunk a Quick Start-ra. Két választási lehetőségünk van. Az egyik az UEFI Boot Mode, a másik a Legacy Boot Mode. Ha UEFI-s a gépünk, akkor válasszuk az UEFI Boot Mode-ot. Ha BIOS-os a gépünk, akkor válasszuk a Legacy Boot Mode-ot. Ezután nyomjunk a Drivers fülre.

Audio. Itt válasszuk ki, hogy milyen az alaplapi hangkártyánk. Nekem ALC889A, ezért az ALC885/889A-t pipáltam ki.

Disk. Nem pipáltam be semmit, mert nekem ezek nem kellenek, és az alaplapom nem tudja. Ha nektek ezek kellenek, akkor nyugodtan pipáljátok be.

Misc. Csak a FakeSMC van nálam kipipálva, ami ugye alapból úgy van. NullCPUPowerManagement csak akkor szükséges, ha kernel panic-ot kapunk.

Network. Itt a RealtekRTL8111 v2.2.1-et pipáltam be, mivel a LAN kártyám Realtek-es. Ha neked mondjuk Intel-es, akkor az Intel fülnél kell megkeresni a megfelelőt.

USB. UEFI-s lapoknak lehetnek fontosak ezek a dolgok. A lapom nem tudja az USB 3.0-t, ezért nem pipálom ki az elsőt se.

2. Most nyomjunk a Bootloaders fülre. Itt ki kell választanunk, hogy milyen Bootloader-t telepítsen a MultiBeast. Ha UEFI-s a gépünk, akkor válasszuk a Clover UEFI Boot Mode-ot. Ha UEFI-s a gépünk, de nem tudja a natív NVRAM támogatást, akkor pipáljuk ki a Clover UEFI Boot Mode + Emulated NVRAM-ot. Ha BIOS-os a gépünk, akkor válasszuk a Clover Legacy Boot Mode-ot.

3. Nyomjunk a Customize fülre. Az Intel HD 3000-et akkor pipáljuk be, ha második generációs i3, i5, i7 processzorunk van és integrált videókártyát akarunk használni. Az Intel HD 5XX-et akkor pipáljuk be, ha hatodik generációs i3, i5, i7 processzorunk van és integrált videókártyát akarunk használni. Az Intel HD 6XX-et akkor pipáljuk be, ha hetedik generációs i3, i5, i7 processzorunk van és integrált videókártyát akarunk használni. Az Inject ATI-t akkor pipáljuk be, ha régebbi Radeon HD szériás kártyánk van. Ha Radeon HD 6XXX vagy újabb kártyánk van, akkor be kell pipálnunk az AMD Graphics Fixup-ot. Az Inject Nvidia-t akkor pipáljuk be, ha GTX 700 és GT 700 széria alatti videókártyánk van. Ha GTX 700 feletti videókártyánk van, akkor csak az NVIDIA Web Drivers Boot Flag-et, és az Nvidia Graphics Fixup-ot kell bepipálnunk.

SSDT Options. Ezek előre elkészített SSDT profilok. Akkor pipáld be, ha i5 vagy i7 processzorod van, aminek 3.8 GHz (i5) és 3.9 GHz (i7) a Turbo Boost-ja. Az SSDT a CPU Power Management működéséhez kell.

System Definitions. Itt ki kell választanod egy rendszerdefiníciót, ami alapból az iMac 14,2. Ezt hagyjuk így. Később Clover Configurator-ral tudjuk változtatni.

4. Most menjünk a Build-re, Install, Agree, és írjuk be a jelszavunkat.

Várjuk meg, míg végez, és utána kiléphetünk.

Ezután nem érdemes újraindítani a gépet, mivel az Nvidia Web Driver telepítésénél lesz rá lehetőségünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.