Hirdetés

2019. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Apple MacBook Air 13" 2012 - Mid

Egy jobban felszerelt középkategóriás notebook áráért, egy egy éve kifutott felsőkategóriás MacBook. Vajon megéri?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Az utolsó MacBook-ról szóló cikkem után, nagy "flame" indult, hogy azért az árért milyen notebookot is vehettem volna. Ez a cikk nem szeretne senkit meggyőzni, és tisztában vagyok azzal is, hogy kevesebb pénzért, akár sokkal erősebb használt, de akár új gépet is vehettem volna. Kérlek, ennek tudatában olvasd a cikket, és emiatt ne kezdődjön harc a cikkhez tartozó fórumban! :)

Arra a kérdésre, hogy miért is cseréltem le az előző gépet, nem tudnék racionális választ adni. Teljesen elégedett voltam vele végig, és soha semmi probléma nem volt vele. Aztán megláttam, hogy az alumínium házas gépek mennyivel szebbek, minőségibbek.

Elsőként egy korban megegyező Prot tűztem fel a bevásárlási listára, de erről mindenki lebeszélt, mert kellett volna költeni rá, hogy olyan legyen, mint amilyen a White volt. Rááldozni sem szerettem volna nagyobb plusz összeget, de már kezdtem a 2011-es i5-ös Prok felé kacsintgatni.

Ezzel a legnagyobb probléma, hogy szinte csak behorpadt gépeket találni. Végül elhatároztam, hogy egy Air lesz nekem a megfelelő. A 11 inches változat is nagyon szép, és igazából használható is, de nekem mégiscsak elég picike. Itt is probléma a levitézlett külső, és nekem az egyik legfontosabb szempont a külcsín. Elmentem egy boltba, ahol egy 2011-es 11 colos Airt árultak egész jó áron, (4 GB, 128-as SSD, i5) és az eladó szerint csak az alja karcos minimálisan. Mire odaértünk a boltba, az egész gép tiszta karc volt, a sarkok krómszínűre kifényesedve, és csak 64-es SSD volt. Szerintük a gép nagyon szép volt akkor is, és az árból sem akart engedni, a feleakkora SSD ellenére sem.

Feladtam a harcot, hogy olcsón találjak szép gépet (ritkán azért bejön), és a fizetésemet, meg az eladott gép árát összeraktam, és megszületett a végső döntés. Egy boltban sikerült találni egy 1 éves, tökéletes állapotú 2012-es, 13 colos Airt. Fontos megemlíteni, és nem a villogás miatt, hogy ez a gép nekem 180.000 forintba került, BOLTBÓL.

Rengeteg más notebookot is megnéztem, de az összerakásuk, kinézetük, egyszerűen nem ér fel egy MacBookhoz. Ez valamilyen szinten szubjektív is, de ha tényleg kicsit huzamosabb ideig használsz MacBookot, akkor fel fog tűnni, hogy a többi gép nagyon le van maradva.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Műanyag MacBook reborn

  Történet egy 5 éves műanyag Macbook notebookról, amit sikerült kipofozni és napi használatra alkalmassá tenni.

 • MacBook Pro Late '07 - az Ablakon túl

  Egy Windows-felhasználó szemszögéből mutatom be az Apple notebookára való áttérést.

 • Az Apple buborék

  Valami történt a világ egyik legnagyobb tech vállalatával... Ez az írás az okokat és a "Hogyan tovább?"-ot fejtegeti.

 • Apple MacBook Pro 2016 CTO

  Kis „hands on review” egy grafikus szemszögéből, aki mindennapjait a MAC előtt tölti.

Előzmények

 • iPhone 4 pár év után

  4 év után is bátran felveszi a versenyt az androidos alsó-középkategóriás telefonokkal, az anyaghasználata pedig kiváló.

 • MacSzerelmesedtem

  40 fölött megvettem életem első Apple termékét. Nem technikai bemutató, teszt vagy reklám lesz, csak erőteljesen szubjektív leírás.

 • Apple Macbook 7.1 White Unibody Mid-2010

  Nem is oly régen készült MacBook, mely mégsem kapott akkora figyelmet, mint a nagytestvére, a Pro, illetve a picike Air.

 • MacBook Pro 3.1 avagy igen, képes rá

  Ebben a rövid cikkben bebizonyítom hogy még nem járt le az ideje az Apple egykori zászlóshajójának.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.