2020. március 31., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

,,Kihajtsa-e", avagy a nagy processzorteszt

Vajon milyen processzor kell egy GTX 1060 3 GB videokártyához, hogy igazán kiadja az erejét?

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

Grand Theft Auto V

Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere, és az egyik legelső játék, ami már kért 4GB VRAM-ot. Sok teszt főszereplője a játék, mert kissé optimalizálatlan lett illetve elég erős CPU kell hozzá.
A használt beállítások:

A legerősebb i7es adja a legjobb eredményt, de meglepetésre az FX fut be harmadiknak, maga mögé utasítva a 2600k-t. A játék nagyon szereti a sok szálat, de a megfelelő játékélményhez elég lesz egy i5-2500k is. A többi processzor sajnos labdába se rúg.

Az FX egészen eltiporta a versenytársait (2600k és 2500k), s a 4790k szintjéig menetelt. A játék úgy néz ki, nagyon jól lett AMD-re optimalizálva, processzor terén legalábbis. Ekkora felbontáson, vagy ennyivel erősebb kártya mellé viszont én már vagy a legerősebb i5-öt, vagy egy húzott nyolcmagos FX-et, vagy a legújabb i7-esek valamelyikét javallanám, mert ki tudja használni a játék.

Jelentősen csökkent a processzorlimit, s itt is az FX még ha csak amolyan jelzésértékű különbséggel is, de elveri a 2600k-t is, az i5-2500k-t pedig bő 6%-al hagyja el. A játékhoz ezen felbontáson minimum egy nyolcmagos FX-et vagy egy i5-öst használnék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.