2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

,,Kihajtsa-e", avagy a nagy processzorteszt

Vajon milyen processzor kell egy GTX 1060 3 GB videokártyához, hogy igazán kiadja az erejét?

[ ÚJ TESZT ]

Dirt Rally

Elég népszerű rallis játék, nagyon jól optimalizált és gyönyörű grafikával rendelkezik, ezért is került be ebbe a tesztbe.
A használt beállítások: preset-ultra

Mehetett volna a 8-szoros MSAA-val is, de feleslegesnek tartottam, mert hátha túllépi a memórialimitemet, és annyit meg nem hozott látványra.

A játék szereti a minél magasabb órajelet és/vagy a sok szálat. Minden procival játszható marad, de az i3-4130 alatti processzorok már szerintem túl sokat hagynak a kártyában.

Mintha valami katasztrófa történt volna, legalábbis akkora teljesítményesés történt a rangsor szempontjából, mintha lekapcsolták volna Paks 1-et. A 4790k-n kívül mindegyik processzort kevésnek tartom ehhez a szinthez, de látva, hogy 15% órajelnövelésre a 4790k is gyorsult ~8%-ot, lehet, hogy még van hová fejlődni processzor terén ebben a játékban. Amúgy mindennel játszható marad, csak hát nem mindegy, hogy a VGA-nk közben harmad teljesítményen ketyeg.

Nem sokat fűznék hozzá, mindennel játszható, a legnagyobb teljesítményesés a húzott APU-nál van, számszerűleg 32%, a többinél ettől jóval alacsonyabb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.