2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Google Pixel 3a - a megfizethető Pixel?

A Google új, középkategóriás készülékei olcsóbban nyújtják a Pixeleknél megszokott tulajdonságokat.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver

Mivel középkategóriás készülékről van szó, így nem okoz nagy meglepetést, hogy a Pixel 3a processzora nem a Snapdragon 800-as szériából érkezett, hanem a 600-as széria tagja. A Snapdragon 670-es lapkakészletét fogjuk megtalálni a készülékben. Ez a processzor a korábbi 660-as utódjaként fogható fel, hiszen a hivatalos termék adatlap is ahhoz hasonlítja és 15 százalékos teljesítménynövekedést könyvel el a 670-es chip javára. 2 db Kryo 360 Gold és 6 db Kryo 360 Silver magból állították össze ezt a 8 magos processzort, amelyek Cortex-A75 és Cortex-A55 magok. A Gold páros maximum 2 GHz-es, a Silver magok pedig 1,7 GHz-ig frekvencia elérésére képesek. A 10 nanométeres csíkszélességen gyártott processzor mellett egy Adreno 615-es GPU található, amely a Qualcomm állítása szerint a 660-as mellett használt Adreno 512-es GPU-hoz képest 25%-kal nyújthat nagyobb teljesítményt. 4 GB LPDDR4x -es memória és 64 GB eMMC tárhely található a telefonban, amiből 49 GB érhető el a felhasználók számára. Sajnos nem kapott UFS tárhelyet a telefon, ami valószínűleg szintén a költségcsökkentéssel magyarázható.


[eszköz infók]

A bemutató kedvéért most is kivételt tettem a játékokkal és megnéztem a Need for Speed No Limits, az Asphalt 9, a MARVEL Contest of Champions-t és a Lara Croft: Relic Run-t. Egy Snapdragon 835-tel, vagy 845-tel összehasonlítva a betöltéskor lassabban nyíltak meg a játékok, de a futtatásukkor nem éreztem különösebb hátrányát a gyengébb processzornak, simán és képeldobálások nélkül lehetett játszani a fent említett játékokkal. Egyhuzamban 1 órát játszottam összesen a fenti játékokkal és az Ampere app szerint ekkor az akkumulátor hőmérséklete 38,8 fok volt, a telefon nem forrósodott át, a melegedés szintje nem volt zavaró. Az egyórányi játék körülbelül 14%-ot evett az aksiból.


[teszteredmények]

A telefon teljesítményét a fenti eredmények alapján és érzetre is a Snapdragon 820 és 835 processzorok teljesítmény közé lehet beilleszteni. A Pixel 1 820-as processzorához képest lényegesebben kevesebb melegedéssel kell számolnunk majdnem hasonló, illetve picivel nagyobb teljesítmény mellett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.