2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Google Pixel 3a - a megfizethető Pixel?

A Google új, középkategóriás készülékei olcsóbban nyújtják a Pixeleknél megszokott tulajdonságokat.

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver

A Google a gyári 9.0 Android Pie rendszert egy-két aprósággal egészíti csak ki. Már-már túl egyszerű, kevésbé testre szabható, de gyors, stabil működés jellemzi az olcsó Pixelt. Rögtön az első bekapcsolást követően a szokásos beállítási folyamat kiegészült egy kábeles adatátviteli lehetőséggel is. Itt a gyári kábelt használva maximum annyi lehet a hátrány, hogy Type-C kábelünk van, így régebbi micro USB-s csatlakozós telefonnál problémába ütközhetünk.


[Kezdő lépések]

Amint beállítottuk a fiók adatokat egy „kezdő lépések” gyorstalpaló menü fogad, ahol lehetőségünk van megismerkedni a telefon felületével, az alkalmazás-tárral, az értesítési sáv használatával, a gyors beállítások menüjével, a műveletek megtekintése szöveg kijelölésekori opciókkal, illetve később, ha bármikor szükségünk van segítségre, akkor azt a Beállítások > Tippek és támogatás alpontban érhetjük el.


[Hozza ki a legtöbbet Google készülékéből]

Miután végeztünk az első lépésekkel akkor a következő lehetőségünk, hogy kihozzuk a legtöbbet Google készülékünkből. A HTC-től átvett és a Pixel 2. generációjánál megjelent szorítás funkció itt is elérhető, így lehetőségünk lenne a Google Segéd elindítására, ha az végre tudna magyarul is, erre azonban még várni kell. Lezárt képernyőnél lehetőségünk van a zenefelismerés funkciójának a bekapcsolására is, amihez persze szükséges aktív adatkapcsolat is. A 3. funkció, amivel többet kihozhatunk a készülékünkből az a telefonszám, cím, vonalkódok és QR kód kamera alkalmazás általi felismerésének lehetősége.


[Élvezze a kamerát és a fotókat]

A következő fejezetben a Kamera kap szerepet. Itt megtudhatjuk, hogy a bekapcsoló gomb kétszeri gyors megnyomásával bármikor elindíthatjuk az alkalmazást. Megismerhetjük a menüben történő navigálást és a fő- valamint a szelfikamera közötti gyors csuklórázással való váltást. Nem túl logikusan a képernyőképek rögzítésének mikéntje is idekerült.


[Üzenetek és hívás]

Külön bemutatót kapott a Google Duo videó hívás, az SMS-ek számítógépről történő küldési lehetősége és a fotók beszúrása üzeneteinkbe is.


[Digitális Jólét]

A 9.0 Android Pie rendszer egyik újítása volt Digitális Jólét funkció, amit szintén a kezdő lépésekben ismerhetünk meg. Itt rögtön a „Ne zavarjanak” mód fogad, amit az éjszaki fény állítható intenzitású borostyán sárga árnyalatú beállítási opciója, majd az alvásidő ütemezése a szürkeárnyalatos lazítás módjával követ. Alapvetően a Digitális Jólét a telefon használati szokásainkat monitorozza és ha bűntudatunk lenne egyes alkalmazások gyakori vagy hosszabb idejű használatakor, akkor időkorlátot állíthatunk be aminek elérésekor a telefon jelzi, hogy abba kellene hagyni és irány másfelé. A más telefonoknál régebbről megismert "csendesítés lefordítással" is itt kerül ismertetésre.


]Legyen Ön is Pixel szakértő]

A Legyen Ön is Pixel szakértő fejezet alatt az alkalmazások osztott képernyős megjelenítése, az aktív kijelző, vagyis itt Környezeti Kijelző és az ujjlenyomat olvasóval való értesítési sáv megjelenítése szerepel. A környezeti kijelzőt be lehet állítani, hogy állandóan mutassa az órát, időjárást, akksi töltöttséget és értesítéseket, de megoldható, hogy csak akkor jelenítse meg a fenti adatokat, ha azok épp beérkeznek a telefonra, illetve amikor felemeljük a készüléket.

A Beállítások > Rendszer > Kézmozdulatok alatt az Active Edge-et használhatjuk az ébresztő, bejövő értesítések és a hívások némításához is - így ha szorongatjuk a telefont, akkor az nemcsak a Google Segéd indításakor lehet hasznos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.