2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Final Fantasy XIV - A Realm Reborn

Bátran ki merem jelenteni, hogy az utóbbi idők talán legjobb MMORPG-jét készítette el a Square Enix csapata, garantáltan leköt!

[ ÚJ TESZT ]

Duty, közlekedés

Több típusra oszthatjuk őket:
Dungeon - relatíve hosszabb 4 fős, 2 dps 1 tank és 1 healer kompozícióra szabott Dutyk - 20-30 percet is igénybe vehetnek; Guildhest - szintén 4 fős felállás, viszont jellemzően 5-6 percnél nem tartanak tovább, és a kapott tárgyak minősége és tapasztalat pontok (XP) mennyisége is messze elmarad a Dungeonokétől. A Trialok mérete már a nehézség függvényében változó, időtartamuk továbbra is rövid, viszont sokkal nagyobb kihívást jelentenek már kis szinteken is. Végezetül vannak a Raidek, amik 8 vagy 3*8 fős csapatokra vannak tervezve.

Érdekes rendszer, hogy egy dungeon csak akkortól érhető el, ha a normál küldetésekkel ’kinyitottuk’ a bejáratát, kiérdemeltük a bejutást.

Haukke Manor

Flicking Sticks and Taking Names nevezetű Guildhest

Általánosságban elmondható a Dutykról, hogy már alacsony szinten is nehézséget tudnak állítani a kevésbé felkészültebb csapatok elé. Bizonyos mechanikák már 20-30 szint után könyörtelenek és egy elhibázott lépés megölheti a karaktert, legtöbb esetben a kiesés miatt ezzel wipe-ot (meghal az egész csapat) okozva, s ezen felül vannak felskálázott, nehezebb verzióik továbbá új zónák 50-es szinten.

Mind a Dutykra, mind a FATE küldetésekre igaz, hogy nem lehet őket a hagyományos módon túlgearelni, túlszintezni. Dutykba csak csapattal tudunk beugrani és az automatikusan leskáláz minden az ajánlottnál magasabb szintű karaktert a Duty erejéig. Ugyanez igaz a FATE-ekre is. Azok ugyan a világban bárhol előtűnhetnek, de amíg a játékos nem fogadja el és kattint rá a „Level Sync” gombra, addig általa sebezhetetlenek lesznek az adott FATE célpontjai.

mountok + közlekedés

20-as szinten kaphatjuk meg az első Chocobo mountunkat az általunk választott Grand Company jóvoltából – miből később csatamadár is lehet, ki hűséges társunk lehet, mint tank, healer vagy dps, kalandozásaink alatt. Magasabb szinteken majd számtalan más hátas is elérhetővé válik, mint például a kövér chocobo. :)

1-es szinttől elérhető MINDEN karakternek egy Sprint nevű képesség – talán nem kell ecsetelnem mire jó  - ami pár másodpercre (max. 20, 30 mp újratöltési idő) megnöveli futási sebességünket.

Ezen kívül van több fajta módszer is közlekedésre: a 3 nagy város között mennek privát léghajójáratok minimális összegért cserébe, kötött pályás Chocobora is felszálhatunk, feltéve, ha mindkét állomást felfedeztük már.

Végül pedig van az Aethernet – kék teleportkristályok hálózata, amikkel 2 kristály között mozoghatunk szabadon, továbbá a már felfedezett kristályokhoz bármikor teleportálhatunk – bárhonnan.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.