2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Portal: kapu egy egyedi játékba

Első játékbemutatóm alanya egy nem mindennapi játék, ami kiemelkedik az FPS-ek tömegéből.

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

Talán azzal kezdeném, hogy ez az első nagyobb írásom, így nézzétek el nekem, ha egy-két helyen hibát vétek és várom az építő jellegű kritikákat is természetesen.
Az írással nem kívánok világot megváltani, élvezetből csináltam, remélve, hogy olvasni is lesz akkora élvezet, mint megírni volt.
Még valami: a leírás legvégén linkelek párat a legjobb illegális program-letöltő és pornó oldalak közül.
Szóval vágjunk bele.

Évekkel ezelőtt történt - akkor még csak kezdő kocka voltam -, hogy rátaláltam egy online flash játékra, ami a Portal címet viselte. 2D-s térben mozoghattunk egy narancssárga ruhás, barna hajú (ránézésre férfi) karakterrel, egy sárga és egy kék portált használva a pályákon való átjutáshoz.

[+]

Nem sokkal ez után hallottam arról, hogy van ám ennek a kis flash játéknak "igazi" változata is, de akkor ennyiben is hagytam a dolgot, mígnem egyik nagy kedvenc játékom (nevezetesen Call of Duty 4: Modern Warfare) modjában találkoztam egy pályával, aminek designja a Portal című játékról volt mintázva.

Ott megismerkedtem az aranyos robothangon megszólaló Turretekkel és a Tortával (szerintem mindkettő megérdemli a nagybetűt), ami újra felkeltette az érdeklődésem a pálya "eredetije" iránt.
Lévén, hogy a gépem akkor sajnos nem volt egy mai darab (profilomban látható, hogy ez szerencsére mára változott), első dolgom volt utánanézni a játék gépigényének.
Örömmel konstatáltam, hogy a P4-es gépem éppen csak, de teljesíti az ajánlott gépigényt, így beszerezhettem a játékot.
Meglátni és megszeretni – majd utána olvasni, dokumentálni, kijátszani még egyszer és bemutatni nektek is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.