2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Egyedi vízhűtés építése! 1. rész

Egy cikksorozat, teljesen egyedi vízhűtés építéséről az alapoktól!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Üdvözlet a nagyérdeműnek és minden vízhűtéssel foglalkozónak!

Először is nagyvonalakban felvázolnám a helyzetet, miért is a hirtelen felindulás, ami miatt belevágtam a dologba.
Egyrészt tíz, a számtech világában eltöltött év után kicsit kezdem unni a hangos ventik zaját :D Ki nem? Igaz?
Másodszorra, elég kemény kihívást találtam benne, ugyanis azon kevesek közé szeretnék tartozni, akik az első lamellától az utolsó vezetékig egyedül gyártja le az alkatrészeket.
Harmadjára, de nem utolsósorban, körülnézve a piacon azt tapasztaltam, hogy ez a modding nem kevés pénzt emészt fel. Ha az ember egy komplett alapszettet megvásárol az minimum 60.000 forint, de a tapasztalatokból kiindulva ez még korántsem elég. Főleg abban az esetben, ha egy kicsit pöccint is az ember a teljesítményen.

Azt azért mindjárt az elején szeretném leszögezni, hogy teljesen minimális kiadásra törekszem, de azért az esztétikum is hajt.

Az első részekben magát a rendszert szeretném megépíteni atombiztosra, majd a vége felé, hozzáilleszteni egy saját készítésű házikót is. Mivel szépen lassan elavul a rendszerem ezt gyorsan lezavarom (tapasztalatgyűjtés céljából, de maximális odafigyeléssel), aztán amint kész befektetek egy high-end rendszerbe és ott már mint vízhűtőzsoké, csapok a lovak közé.

Az átlagnál könnyebb dolgom lesz, hisz hűtőtechnika gyárban dolgozom, így a technikai, anyag és eszközháttér a rendelkezésemre áll.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.