2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Fotózás rovat

Edgertronic: megfizethető slow motion kamera

Eljött az a kor, amikor egy átlagember is "bármikor előkaphat" egy slomo kamerát a táskájából.

[ ÚJ TESZT ]

Az objektív

Ugye ez is egy kamera, és a kameráknak általában szokott lenni objektívük. Lássuk csak, hogy az edgertronic milyen objektíveket képes elvinni.

Nos, ugye Nikon F-mount lencsékkel lehet eleve próbálkozni. Hogy miért? Én sem értettem igazán, hogy miért pont ezt a megoldást választották a Sanstreaknél. De ha a F.A.Q.-t végigolvassuk, akkor természetesen erre is, mint megannyi másra, választ kaphatunk. Ugyanis gondoljunk bele, hogy mennyi fény kell egy slow motionhöz. Épp ezért egy nagyon gyors, nagy fényáteresztésű lencsére lesz szükségünk. Ezek alapján csak néhány lencsére szűkül a választék.

Mégpedig ezekre: Canon FD, Minolta SR, Pentax K, M42, Contax C/Y, Olympus OM, Nikon F, Leica R. Nos, ezek közül csak a Nikon F és Leica R van még gyártásban, és mivel a fejlesztők egy könnyen használható kamerát akartak teremteni, nem akarták azzal is megnehezíteni a dolgunkat, hogy még az objektívek után is hetekig keresgéljünk. Valamint a további kísérletezések során a készítők úgy vélték, hogy a Nikon F lesz a legjobb.

Szóval a csomagunkban máris találhatunk egy Nikon 50mm F1.8 D objektívet. Hát, ha van rá lehetőségünk és további pénzünk lecserélni ezt, akkor megtehetjük, hisz jobb minőséget érhetünk el egy drágább darabbal, viszont szerintem semmi értelme, hisz ezzel is tökéletes felvételeket tudunk készíteni. Egyszóval szerintem megtalálták a lehető legjobb objektívet hozzá.

Ha mindenáron modolni akarjuk a gépünket, akkor azt kizárólag az objektív cserélésével érhetjük el, de SEMMI szükség nincs rá. De ha valaki beszerez magának egy ilyet, akkor ő is hamar rá fog jönni, hogy úgy jó ez, ahogy van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.