2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Fotózás rovat

Edgertronic: megfizethető slow motion kamera

Eljött az a kor, amikor egy átlagember is "bármikor előkaphat" egy slomo kamerát a táskájából.

[ ÚJ TESZT ]

Használat

A használatához összvissz 3 dolgot kell biztosítanunk: 1 masszív kameraállványt, amire rá merjük bízni az eszközünk (én speciel egy geodéziai mérőállás állványát használom), egy bármilyen internetes csatlakozásra képes számítógépet (laptopot, csak a hordozhatóság miatt), és egy 220 V-os tápellátást, vagy 12 V-os autócsatlakozót, esetleg akkut. Opcionálisan beiktathatunk egy routert/switchet is, ha több gépről akarnánk használni.

Természetesen nem fogok tutorialt készíteni a használatról, de azért úgy nagyjából megmutatom, hogy mennyire egyszerű is a dolog.

Nos gondolom, hogy mindenki kitalálta, hogy hogyan kell összedugdosni a dolgokat. Az edgertronicot felcsavarozzuk az állványra. A netkábelt hozzákötjük a géphez vagy egy switch-hez és azt a géphez. Majd a végén az egészet rádugjuk a kettő-húszra és már mehet is!

Azért szerintem nem kell ennyire eltúlozni.

Az USB portokat én nem nagyon használom semmire, de biztos van olyan is, akinek ezek hasznára vannak. Arra gondoltam, hogy esetleg egy SSD-t jó lenne rákötni, de minek, ha úgyse veszek fel 5-10 másodpercnél hosszabb részeket, azok meg bőven elférnek a 64 GB-os SD kártyán. És nem is találtam bizonyítékát annak, hogy ez egyáltalán lehetséges, mondjuk nem is nagyon olvastam utána.

Nos, amint sikerült elvégeznünk ezeket a kimondottan nehéz műveleteket, és minden bebootolt, a gépen megnyitjuk a Chrome böngészőt, majd az 192.168.0.1-re navigálunk, ami, hacsak nem iktattunk be routert, egyből a kamera kezelőfelületére visz minket.
Ugyanis az edgertronic egy webszervert futtat, és teljes mértékben arról állítható be minden, a képkocka méretétől egészen a felvétel indításáig.

Apropó felvétel. Itt a táblázat, ami megmutatja, hogy milyen képkockaméretnél milyen FPS rátát tud biztosítani a Sanstreak jövevénye.

A beállításokat kezdőtől profiig mindenki meg fogja érteni, és a saját szintjéhez viszonyítva állíthatja. Ha csak néhány mezőt töltünk ki, akkor a többit automatikusan elvégzi nekünk a gép, ezzel rendkívül gyorssá téve a beállítást. De ha mindent magunk akarunk megadni, akkor arra is van lehetőségünk.

Amint befejeztük a felvételt, lehetőségünk lesz visszanézni az anyagot direkt a böngészőből, áttölthetjük a gépre, vagy egyszerűen kiránthatjuk a kártyát és átmásolhatjuk kézileg. De vigyázat! Olyan 8-10 másodpercnél többet nem nagyon tudunk felvenni egy Class 10-es kártyánál rosszabbal, és azzal is gondban leszünk a buffer 8 GB-os mérete miatt.

Így az egyszerre felvehető idő nagyjából 8 másodperces lesz. Tehát nem lesz meg az, hogy indítod a felvételt, kényelmesen elsétálsz a helyre és elvégzed, amit akarsz. Hanem itt indul a felvétel, indul az akció. Épp ezért lesz nagyon jó barátunk a távkioldó, de még azzal sem árt egy barát, aki segít.

A kezelőfelület nagyon felhasználóbarát, és csak egy hatökör nem tudna rajta eligazodni. Olyanoknak meg nem is való ilyen drága cucc.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.