2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Fotózás rovat

Edgertronic: megfizethető slow motion kamera

Eljött az a kor, amikor egy átlagember is "bármikor előkaphat" egy slomo kamerát a táskájából.

[ ÚJ TESZT ]

Beszerzés / Külső

Nos, hát egyértelmű, hogy a beszerzés a gyenge pontja a gépnek, hisz nem szállítanak, csak az USA-n belül, és jelenlegi tudásom alapján Európában nincs viszonteladójuk. Nekünk szerencsénk volt, hisz van egy ismerősünk, aki Amerikában dolgozik, és akkor hozzá megrendelhettük, ő pedig elhozta, amikor hazajött karácsonyra.

Hát mit mondjak. A doboza nagyon pofás lett és eléggé elit érzést kelt, mintha egy több százezer dolláros kamerát birtokolnánk. A továbbiakban lesznek képek, sajnos csak a netről összeválogatva, mivel a DSLR-em objektívjét sikeresen leejtettem. Mondjuk már úgyis rég terveztem venni egy újat.
Miután lehámozzuk a postai csomagolást, egy pofás kis kemény műanyagtáskát találunk. Ha kinyitjuk, akkor észrevehetjük, hogy minden ésszel van elhelyezve, a lehető legkisebb helyigénnyel. Az biztos, hogy a csomagolás egy biztos védelmet fog nyújtani eszközünknek, de azért inkább ne nagyon dobáljuk le az emeletről. :)

Minden a helyén, épp ahogy kell.

A doboz ahhoz képest, amire számítottam, nem is olyan nagy és főleg nem nehéz. Két kilónál biztos nem több a táska. Ha saccolni akarok, olyan 1,5 kg-ra tenném a súlyát, ami szerintem senkinek sem jelent megerőltetést cipelni.

A csomag tartalma pedig: maga az edgertronic, egy szép hosszú ethernet kábel, egy Nikon 50mm F1.8 D objektív, egy AC hálózati töltő, egy 12V DC autós adapter és egy távkioldó.
Tehát gyakorlatilag mindent tartalmaz, ami csak egy felhasználó vágya lehet. Tényleg ügyeltek arra, hogy minden meglegyen a kényelmes használathoz, és hogy ne kelljen semmit se vegyünk plusz még ahhoz, hogy prémium userek lehessünk.

A kamera maga masszív hatást kelt, és az is, és remek az anyaghasználatuk. Mindenhol kemény műanyag, de nem az a törékeny, "kínai kisautó" műanyag. Maga a készülék szerintem egész szépen néz ki a riválisaihoz képest, de ez természetesen teljesen szubjektív. Tehát a munkahelyünkön és a barátainknak büszkén mutogathatjuk majd, hogy mit szereztünk be.

Na de lássuk, hogy hogyan is kell használni!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.