2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Dell Streak 7 Android tablet teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nézz bele a világ tükrébe

[ ÚJ TESZT ]

Internet, multimédia

A böngészőt rögtön a menü melletti ikonról is elérhetjük akár. Annak ellenére, hogy csak 800x480, a legtöbb oldalon ez nem okoz különösebb gondot, mivel a böngésző automatikusan összehúzza a weboldalakat. A Flash gond nélkül megy, de ez természetes dolog, hiszen elég jól optimalizálták erre az NVIDIA processzorát. A gyári böngésző mellett itt is az ajánlott kategóriába került a Firefox, ami sok esetben megkönnyíti a böngészést, és véleményem szerint jobb, mint a gyári androidos alkalmazás.

A Streak két kamerával is rendelkezik, az előlapi videotelefonálásra szolgál elsősorban, míg a hátsó fotózásra, legalábbis funkcióját tekintve. Az 5 megapixeles képérzékelővel túl sok kép valószínűleg nem fog készülni, ugyanis míg a kijelzőn nagyítás nélkül az esetek többségében még jól néz ki, a számítógépen már látszik az, hogy nem túl tűélesek a képek. A képek minőségét tovább ronthatjuk abban az esetben, ha használjuk a digitális zoomot, ami akár 7,2x-es is lehet.

Az egyik legnépszerűbb benchmark programmal, a Quadranttal mért eredmények meglehetősen kellemesek, 1800-2100 pont között szállingóztak.

Játékok területén vegyes, ám mindenesetre pozitív élményeket tapasztalhattam. Előre telepítve megtalálható több demó, mint pl. a Asphalt 5, ami kiválóan fut. Sajnos egyes játékok (NFS Shift, Dungeon Hunter) valamilyen kompatibilitási hiba miatt nem indultak el, ám más, magas szintű Gameloft játékok igen. Olyan nagyszerű játékok, mint a GT Raceing, Modern Combat 1-2 kiválóan futnak, ráadásul meglehetősen jó játékélményt ad a jó kijelző, így még az FPS játékok is szerethetőek érintőképernyőn.

A felhasználási lehetőségeket bővíti, hogy előretelepítve megtalálhat rajta a teljes Quickoffice programcsalád, amivel Word, Excel, Powerpoint és PDF állományokat nyithatunk meg, de mivel nem csak egy demó alkalmazás, így új dokumentumokat is hozhatunk létre, amit gond nélkül szerkeszthetünk.

A tavasszal piacra kerülő Dell Streak 7 egy várományos tablet, bár kicsit két arca van. Bivaly erős a hardvere, és a külső kialakítás, anyaghasználat, összeszerelés is első osztályú. Viszont a képernyő egy kicsit ront az összképen és hát a Galaxy Tab akku időben is jobban bírja.
Mindenképpen az ajánlható kategória, hiszen azért a Dell név eddig is garancia volt a minőségre, azonban rendkívül kritikus lesz a vásárlók döntésekor az árazás is, így csak akkor mondható ki biztosan, hogy ajánlható, ha megvásárolható lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.