2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Cougar 300M – a mostoha-iker

Bár a CM Storm Alcorra erősen hasonlít külsejében az egér, belül szinte mindenben különbözik "rokonától".

[ ÚJ TESZT ]

Kézben fogva

Súly, anyaghasználat

Az egér 97 grammot nyom, ezzel 8 grammal nehezebb az Alcornál. Sikeresen elrontották azt, ami az Alcor egyik hatalmas előnye, miszerint a méretéhez képest könnyű. A 300M a méretéhez képest teljesen átlagos tömegű. Alig könnyebb, mint a nála jóval nagyobb Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0.

Az anyaghasználata is eltér az Alcorétól. A görgő gumiból van, és nem túl tartós, gyakran aszimmetrikussá válik, egyik felén hozzáér valamihez, szorul. A görgő körüli rész és az oldalgombok hasonlóak, mint az Alcoron: fényes, fekete műanyag.

Az oldalai és a háta tapadós gumibevonatot kaptak. Kifejezetten kellemes élmény egy ilyet tapogatni, éppúgy, mint a Roccat KPM-en, a Mionix egereken vagy egy új (!) Razer DeathAdder-en. A tartóssága viszont kényes pont lehet. A Roccat esetében ez kifejezetten tartós, míg a DA burkolata előszeretettel kezd hámlani rövid idő után, és teljesen eltaknyosodik, az ember kezében marad a gumimorzsalék. A 300M-nél nem merek hosszú távú következtetést levonni, hogy ez mennyire lehet tartós.

Az Alcorról látatlanban mertem állítani, hogy közel örökéletű, a 300M-nél ezt erősen kétlem. Sőt, a görgő kifejezetten a gyenge pontja. Ez a példány egy pár hetes cseredarab, miután az előzőnek a görgője nekiállt helyenként szorulni. Egy másik esetben a görgő kilazult, a holtpontok közötti holtjáték rettenetesen megnőtt. Több példány történetét és hibáit nem ismerem.

Kábel, talpak

Az Alcor legnagyobb plusz pontjait a kábelére és a talpaira kapta:

Jó néhány ajánlott egér járt már nálam, de ennyire jó kábelt még nem láttam. Szerencsére szövetlen, rendkívül hajlékony, rugalmas, az egérbe befutó részen kicsiny gumiharangot kapott, ami védi a megtörést.

Az Alcor talpai először azonban még a tömör teflonnál is jobban csúsznak. Azonban amint lekopik róla a vékony csúszós bevonat, már nem lesz annyira jó, de szerintem szövetpadon nem, vagy csak sok év alatt fog. A formája is elősegíti a csúszást, általában az ilyen tappancsok a legjobbak.

Nos, ennyire rossz kábelt rég láttam, mint a 300M-en. Vastag, szövetelt. Annyira merev, hogy az egeret felállítva a kábel 20-30 centi magasságban meg tudja tartani önmagát. Csúnya mínusz pont.

Kapott egy méretes, optimális keménységű gumiharangot, legalább a megtöréssel várhatóan nem lesz baj.

A talpai hatalmasak, kb. mint a Zowie egereken. Ez még nem lenne baj, bár a kicsi ovális talpakat szeretem legjobban. Az anyaga rettenetes: papírvékony, fekete műanyag, némi teflonbevonattal. Kb. mint a Maurus talpai, de a széle legalább lekerekített, nem vágja a padot. Allsop Raindrop XL-en most még nincs baj a csúszósságával, de SS QcK Mini-n már jóval kellemetlenebb. Mínusz pont.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.