2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

CM Storm Recon - a lepukkant rokon

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Leteszteltük az Alcor nagytestvérét, ám az végül közel sem sikerült olyan jól...

[ ÚJ TESZT ]

Kívülről

Bevezető

Ez a teszt a szokásosnál rövidebb, hiszen nem ajánlott példányról van szó.

Az egeres topikban egy jó ideje listát vezetünk a TODO egerekről: amikben overclock.net listája alapján jó szenzor van, nem találtunk róla rosszat, de jót se eleget. Ezen a listán a CM Storm Alcor és Recon is szerepelt. Hardveraprón láttam jó áron egy eladó Recont, és írtam a topikba, hogy jó lenne, ha valaki tesztelné. Az új árának töredékéért árulták, és addigra az Alcorról bebizonyosodott, hogy igenis jó egér.

Mire észbe kaptunk, már megvették. Pár nappal később írt egy számomra addig ismeretlen fórumtárs, hogy ő vette meg, és ha gondolom, oda tudja adni tesztelésre. Ez nemrég meg is történt, ezúton is köszönöm neki! :R

Szoktak olyat kérdezni az egeres topikban, hogy ez az új egér mennyire tartós, bírja-e annyira, mint a 10 éves MX518-a. Ilyenkor általában nem gondolnak bele abba, hogy mégis honnan tudnánk. Fél éve kapható, és 10 éves tapasztalatokat vár. Ha új egeret tesztelek, ugyanez a probléma: mindent be tudok mutatni, csak azt nem, hogy belerohad-e fél éven belül a kedves vásárló kezébe a patkány.

Természetesen az lenne az ideális, ha használnám fél évig, de akkor a teszt azon része fél évet csúszna, és máris aktualitását vesztené. Annyi tapasztalat már összegyűlt az egerek anyagáról, hogy tippelni tudok, várhatóan meddig bírja, de az elég kevés.

Ha használt egér akad a kezembe, akkor viszont a gyári állapotot nem ismerem: nem lehetek benne biztos, hogy gyárilag is olyan volt-e, vagy csak az előző tulaj gyötörte meg, bár azért jó közelítéssel tudhatom, például ekkora hibalistát nem nagyon lehet produkálni, mint a Reconnál.

Külső

Az egér csomagolás és tartozékok nélkül érkezett. Sebaj, azt az ember úgyis csak a polcra rakja.

Ránézésre is eléggé odavan szegény. Mindkét oldalán, valamit az oldalgombokon a gumibevonat részben levált, részben megtaknyosodott, a valaha alatta lévő műanyag elszíneződött. A feltehetően alig használt DPI-gombok festése is elkezdett kopni.

A főgombok + a háta viszont szintén az Alcor anyaga lehet, bevonat nélküli, alapból matt és tapadós műanyag, annak semmi baja. A széles görgő is jól viselte a strapát.

A kábele rendben van, nagyjából olyan, mint az Alcoré, gondolom, gyárilag pont olyan volt. Kicsit megkeményedett, de nem tapad annyira. Az USB-csati pont olyan, mint az Alcoron.

A talpai a gyári Logitech-talpakhoz kísértetiesen hasonlítanak. Mind kinézetre, mind érzésre. Teljesen jók, szépen csúsznak karcosan is, bár nem egy tömör teflon.

Méret, forma

A méretei: 116 × 63 × 40 mm.

Elég egyedi formája van. Teljesen szimmetrikus, mindkét oldalán két-két gombbal. A méretei miatt nekem csak tenyeres fogásra volt kényelmes, de a jobb oldali gombok eléggé útban voltak, rossz helyre estek. Ez szubjektív dolog, mindenki máshogy fogja.

A tömege 107 gramm. Szinte pont annyi, mint a G400s, G402 vagy a SS Rival. A súlyelosztása elég szerencsétlenre sikerült, mintha farnehéz lenne, és sokkal nehezebbnek érződik bármelyiknél. Féltégla-feeling.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.