Hirdetés

2023. december 7., csütörtök

Gyorskeresés

Cougar 300M – a mostoha-iker

Bár a CM Storm Alcorra erősen hasonlít külsejében az egér, belül szinte mindenben különbözik "rokonától".

[ ÚJ TESZT ]

Belülről

Gombok, görgő

Mivel az egeret kölcsön kaptam, és garanciális, szét nem szedhetem. Inkább netes képekkel pótlom a teljesség igénye érdekében. Forrás: coolenjoy.net.

Emlékezzünk vissza, az Alcor gombjai bőven hagytak maguk után kívánnivalót.

A két fő gomb alatt kínai Omron D2FC-F-7N-ek vannak, melyre 20 millió kattintást hazudnak. Részben emiatt, részben a burkolat kialakítása miatt egy kicsit gagyi hatásúak.

A görgő alatti gomb túl kemény. Önmagában is keményebb, mint a mellette lévő kínai Omronok, és ehhez még hozzájön a görgő, mint egykarú emelő, így lesz baromi nehéz a lenyomása. Nem kellett volna azon a maximum 100 Ft-on spórolni, amennyivel többe került volna még egy kínai Omron.

(IMG:http://logout.hu/dl/upc/2016-02/491958_m_2934a9598dcc4a60b5b4153b70e181de8471415428131_f.jpg)(/IMG)

A 300M három fő gombja alatt mind 5 millió klikkes kínai Omronok vannak, a kifogásom meghallgatásra talált. A fő gombok teljesen jók, legalábbis egy kínai Omronhoz képest: azért a japán Omronok kényelmével nem érnek fel. A görgő alatti gomb sem igényel túl nagy erőt, nincs rá panaszom.

Az oldalgombok alatt abszolút noname kapcsolók vannak, a gyártó még a logóját is szégyellheti, pedig a célnak tökéletesen megfelel. Nyomáspontjuk megfelelő, hangjuk sem idegesítő.

A görgő mögötti gomb alatt magas tactile switch van. Hangja kicsit fura, nyomáspontja elmegy. Úgyis alig használjuk.

Az alján lévő profilváltó gomb szerintem rettenetes. A gomb is gumiból van, és a képeken sem látszik, mi van alatta. A nyomáspontját egyáltalán nem érzem. Legalább nincs útban, és nem kötelező használni.

A görgetésért itt is Alps encoder felelős, és a görgő mérete is ugyanakkora, ha a fent említett hibák nem jelentkeznek, pont ugyanolyan használni.

A görgetés precíz, pontos, a fokozatok kellően elkülönülnek: játékra, pl. fegyverváltáshoz ideális. Ugyanakkor általános felhasználásra sem túl kemény, bár éppúgy hangos a görgetés, mint a Maurus-nál. Az oka is pontosan ugyanaz, ott hosszasan részleteztem. Ugyanolyan Alps mouse wheel encoder van benne, mint a Roccat Kone Pure Military-ban, ami eddig a legjobb, amivel találkoztam, ennél mégsem annyira meggyőző, talán a kerék más tömege és mérete miatt; de megközelíti.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.