2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Core i7 tuning útmutató UPDATED

Hogyan tuningoljuk az X58 + Core i7 rendszerünket, normál 24/7-es használatra - kezdve az alapoktól

[ ÚJ TESZT ]

Zárszó

Remélem, hogy az írás érthető, a felépítése megfelelő, és ezzel a részletes útmutatóval sokaknak tudok segíteni. Nem titkolt szándékom, hogy ezentúl ne kelljen minden egyes új i7 tulajnak (akik lusták böngészni a megfelelő topikokat) az elejétől kezdve elmagyarázni a dolgokat, hanem az írás elolvasása után már nagyjából képben lesznek, és csak speciális kérdéseket fognak feltennie. Persze lehetetlen minden apróságra kitérni, lehetne még bőven részletezni a dolgokat, de a bevezetőben írt célnak szerintem megfelel. Jellegéből adódóan az írás kicsit száraz, ezzel nincs mit tenni..... Lehetne különböző mérésekkel igazolni az állításokat, de fölöslegesnek tartom. Aki nem hiszi, járjon utána!

Végül álljon itt egy szép eredmény, a hozzátartozó beállításokkal, és tesztekkel:

Az írás eredeti verziója 2009.06.16-én jelent meg, az akkori tudásommal és tapasztalataimmal. Több fórumtárs is megkeresett, hogy a cikk már elavult, a képek eltűntek, így érdemesnek láttam, hogy kicsit helyrepofozzam és aktualizáljam a cikket. Azóta sok idő telt el, néhány termék forgalmazása meg is szűnt, és sok új termék került a piacra. Az X58 platform működése viszont mit sem nem változott, a tuning menete is ugyanaz, mint korábban.
Mivel a legújabb LGA-1155 tokozású Sandy Bridge rendszerek rajtja elég furcsára sikeredett (az alaplapok chipset-hibája miatt), így a valódi elterjedés 2-3 hónappal elcsúszik, ezért aki a legjobb rendszert szeretné a gépházában tudni, annak továbbra is ”csak” az X58 platform marad.
Ezek alapján remélem, hogy a cikkem még a jelenleg is hasznos lesz, azoknak akik most vesznek X58 konfigot, és azoknak is, akik mostanság szánják rá magukat a tuningra.

Akinek pedig további kérdése van a témával kapcsolatban, annak ajánlom az Intel Core i7 9xx (Bloomfield) topikot, valamint az alaplapjának saját topikját.

Mindenkinek sok sikert és MHz-ekben gazdag jó tuningolást !!!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.