Miért jó?
Rengeteg dolgot fel lehetne sorolni, a magas hőfok miatt, illetve mivel általánosságban apróbbra vágott hozzávalókat használnak a tradicionális receptek, az étel gyorsan elkészíthető. Egyes források szerint kevesebb olajjal készül mint más sütőedényekben, de véleményem szerint ez azért relatív, a tapadásmentes edényekhez képest ez nem jelenthető ki ebben a formában, szóval általánosságban ha valaki ilyen célra keres főzőedényt, csökkenteni szeretné az olaj mennyiségét, nem biztos, hogy a wok a legideálisabb, de nem vitatható, hogy más módszerekkel szemben viszont, egy megfelelően beavatott wok esetén, a használt technika függvényében kevesebb olajra lesz majd szükségünk.
Ezek alapján én azt mondanám, hogy valahol középen helyezkedik el az alternatívákat illetően. Előnye, hogy többféle módszerrel is készíthető benne étel, könnyű dolgozni vele a magas fala, nagy mérete miatt, ami abszolút kényelmes, ha az ember sok zöldséggel dolgozik, esetleg kevésbé figyel oda az óvatos keverésre stb. Mivel minden a wokban készül (attól függően persze milyen módszerrel készítjük), így kevesebb a mosogatás, elég egy edénnyel foglalkozni.
A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!