2023. szeptember 27., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Bevezetés a wokok világába

Megismerkedhettek a wokokkal általánosságban és egy ígéretes, itthon beszerezhető termék is bemutatásra kerül.

[ ÚJ TESZT ]

Kerek vagy lapos aljú?

Ha valaki a tradicionális vonalon szeretne maradni, a kerek aljú wok a megfelelő választás, ám sokak számára ez kevésbé opció. A fő probléma otthoni körülmények között, hogy az átlag főzőlap nem rendelkezik wok-égővel, ráadásul sokak már nem is gáz főzőlapot használnak, így tovább bonyolódik a helyzet. Maga wok égő, egy olyan rész a főzőlapon mely úgy van kialakítva, hogy a gömbölyű aljú wok beleüljön, és a lángok úgy érjék a serpenyőt, hogy ne csak az alját, de valamennyire az oldalán is körülöleljék.

Alternatívájaként jelent meg az úgynevezett wok-gyűrű, mely lehetővé teszi, hogy gömbölyű aljú wok kerüljön a hagyományos gázégőre. Ám ez kialakításától függően vagy jól működik, vagy nem, és természetesen kevésbé ér fel egy dedikált, erre a célra kialakított gázégőhöz. A gömbölyű alj esetén nagyobb hőmérsékletek érhetőek el, és könnyebb a spatulával dolgozni, de egy jól kialakított lapos aljú serpenyő esetén egész jó kompromisszumok érhetőek el ilyen téren.

El is érkeztünk a másik kivitelhez, a lapos aljú serpenyőhöz, mely azért jött létre, hogy a hagyományosabb sütő felületeken is használható legyen, wok égő nélkül. Általánosságban, összetételtől függően persze, a szénacél működőképes indukciós főzőlapon is, de érdemes mindig az adott gyártónál tájékozódni erről.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.