2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Asus ZenFone 5 ZE620KL - zene nélkül mit érek én

A távol-keleti gyártó új készüléke jó eséllyel pályázik rá, hogy mobilos piacon is hasonló sikereket érjen el, mint PC-s területen.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Kicsit ugyan háttérbe szorult napjainkban, de még mindig az a legfontosabb egy mobiltelefonnál, hogy a vonal két végén milyen a beszélgetési hangminőség. Az Asus ZENFONE 5 ZE620KL 4G Phablet Global Version élvonalbeli teljesítményt nyújt ezen a téren. A két zajcsökkentő mikrofon az AI technológia felügyeletével intelligensen kiszűri a környezeti zajokat, javítja és erősíti a halk hívások minőségét, valóban kristálytiszta hangminőséget eredményezve. A hívásokat rögzíteni is lehet, hasonlóan parádés minőségben. De ez még semmi, mert AI koma a környezeti zajszinthez igazítja a csengetés hangerejét. Ezt nagyon jól abszolválta nálam, egy zajos gépházban maximális hangerővel, este otthon az éjjeli szekrényre téve szolidan lökte a beállított csengőhangot – mit ne mondjak, ez zseniális –, csak így tovább.

A SIM tálcába két nanoSIM, vagy egy nanoSIM és egy microSD kártyát helyezhetünk. A telefon active standby módban használható, adott a Dual VoLTE (DSDV) képesség és a 4G LTE alapú HD hanghívások is lehetségesek, de hazánkban ezek még gyerekcipőben járnak, így kipróbálni nem volt lehetőségem.
Sajnos a B20-as 800 MHz-es LTE sávot nem ismeri, mit is jelent ez? Telekom SIM kártyával a B3-as 1800 MHz-es LTE sávot használva a városokban, településeken volt 4G. A másik foglalatba lévő Vodafone SIM kártyával 3G kapcsolat nem gond, a kisebb falvakban is volt net, a szolgáltató lefedettsége országosan 99%-os. Ahogyan a képernyőmentésen látható, a nagyobb városokban a piros szolgáltatónál fullos volt a 4G. Telenor kártyát használva városban működik, a város vége táblát átlépve nem lesz neted, ahogyan a másik két szolgáltatónál sem. Katasztrófa az ország, 2G után kevés helyen van vidéken 3G, helyből 4G-re váltottak. Konkrétan Békés megyében 10 km-eken át Telenor és Vodafone esetében nincs net egyáltalán. B20-szal sem!

A Wi-Fi teljesítményével nem voltam kezdetben megelégedve, de érkezett rá egy frissítés, utána már tökéletes lett. Az 5.0-s Bluetooth kapcsolat minden általam használt eszközzel hibátlan volt. A navigációs képességeket a jól bevált iGO Navigation segítségével teszteltem, minden rendben ment a 160 kilométeres utazás során. Szenzorokból is bőséges a kínálat, kapunk NFC-t is, gyakorlatilag csak az infra hiányzik.

A hátlap alá egy 3300 mAh kapacitású Lithium-Polymer akkumulátor került beépítésre. Az én használati szokásaimmal, közel 5 órás kijelzőidővel, kicsivel több, mint másfél nap után merült 20%-ra. Kétórányi YouTube videónézés alatt 15%-ot merült a telefon. A feltöltéshez 20-ról 100%-ra, 1 óra 41 percre volt szükség az AI által hajtott, komoly védelemmel ellátott, BoostMaster technológiás töltésnek.

Mit kapunk a pénzünkért?

Az Asus ZenFone 5 esetében az AI képességek, melyek az AI Display, az AI Boost, az AI Ringtone és az Al Charging, nagyon hasznosak és jól is működnek. A mesterséges intelligencia lényege a gépi tanulás, azonban csak a kamerák (Al Camera) esetében valósul meg (Al Pohoto Learning).

Az Asus ZenFone 5 ZE620KL Global Version Éjfél kék és Meteor ezüst színben vásárolható meg. A telefont egy Asus fan kollégám használja a teszt megírása óta, számára nem is volt kérdés az, hogy mi lesz a régi ZenFone utódja. Az EU Express szállítással megnövelt ár 390 dollár, ami 106 ezer forint, további plusz költségek nélkül.

Azóta történt

Előzmények

  • ASUS Zenfone 2 - ZenesLapát

    Azért vettem Zenfone 2-t, hogy átjárjon a Zen békéje és nyugalma. Na jó, ez nyilván teljesen kamu.. meg hát, ez egy telefon, vagy nem? :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.