2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi S2 – szelfizz velem

Elfogadható árú telefon erős középkategóriás hardverrel, naprakész rendszerrel, komoly kamerás képességgel.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, tartozékok

A Kínai Népköztársaság fővárosában nyolc évvel ezelőtt alapított gyártó elképesztő sikereket ért már el és még csak most kezd igazán belendülni. Gyakorlatilag a termékkínálatban az ábécé minden betűjére találunk valamit, legyen az egy adapter vagy akár zseblámpa. A nevüket adják, vagy gyártanak szinte mindent, amit ma még nem, az holnap már majdnem biztos.

A Xiaomi Redmi sorozatát – amelyből nemrég mutatták be a hatodik generációt – két dolog jellemezte. Az első az elképesztően jó ár-érték arány, a második pedig egy lehetetlennek tűnő küldetés teljesítése. A második legnagyobb kínai városában dolgozó Xiaomi mérnökök mindig kitaláltak valamit, amiért a felhasználók megvásárolják az új Redmi telefont. Szép lassan a megfizethető árú Redmi modellekben is megjelennek azok a funkciók, amelyeket korábban csak a csúcskategóriában kaptunk meg. A gyártó legújabb belépőszintű és középkategóriás készülékei egyértelmű sikertörténetnek számítanak, így a lehetetlennek tűnő küldetést is sikeresen abszolválják.

A zavaros és nehezen áttekinthető Xiaomi modellpaletta új, büszke tagját – az elődökhöz hasonlóan – az eltérő piacokon különböző név alatt érhetjük el. Indiában Redmi Y2, Kínában és a világ többi részén Redmi S2 a hivatalos megnevezés. Értelemszerűen a második legnagyobb felvevő erővel rendelkező térségben az Y1, míg a hazai és a világpiacon a Redmi Note 5A/Prime néven futó „őskövületek” leváltása a fő küldetése tesztalanyunknak. Vajon miért cserélne le bárki egy alig fél évvel ezelőtt bemutatott telefont?

Az előbb feltett kérdés miatt ne fájjon feleslegesen a fejünk, nyugodjunk meg, az S2 már most sikeres, jól pörögnek a globális eladások. Mielőtt lelőnék a poént és elárulnák azt, hogy mit talált ki a Xiaomi az S2 esetében, nézzük meg a doboz tartalmát.

A keleti kultúrákban a narancssárga a boldogságot szimbolizálja, így a gyártó sem véletlen választotta ezt a színt. A tárolóegység kibontása után az alaptartozékok, mint a 2 Amperes töltőfej, a microUSB 2.0 kábel és egy SIM-tű mellé még egy szilikon tok is jár. Jókedvünket némileg árnyékolhatja az egyébként jó minőségű, de a feliratok miatt használhatatlan kijelzővédő fólia. A jövőben kérjük, ne írjanak a fóliára!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • HOMTOM S99 - nem százas

    Átlagos, olcsó telefon, amely nem feltétlen érdemli meg ezt a kissé unalmas bemutatót átszövő szarkazmust.

  • Xiaomi 4X kijelzőcsere

    Sose ejtsünk telefont a csempére, főleg, ha nincs rajta tok. Ha mégis így járnánk, akkor kell egy új kijelző...

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.