2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Asus ZenFone 5 ZE620KL - zene nélkül mit érek én

A távol-keleti gyártó új készüléke jó eséllyel pályázik rá, hogy mobilos piacon is hasonló sikereket érjen el, mint PC-s területen.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, tartozékok

Az 1989-ben Tajpejben alapított cég a számítógépes piacon elért sikerek miatt komoly ismertségnek örvend. Az ASUS a világ 3. legnagyobb gyártója az általános felhasználású noteszgépek szegmensében és az első számú alaplapgyártó, minden harmadik számítógépben ASUS alaplap dolgozik. A cég neve a görög mitológia bölcsességet és tudást szimbolizáló szárnyas lovának, Pegazusnak a nevéből származik. Jelképezve azt, hogy minden egyes új termékével egyre magasabbra és magasabbra száll.

A tajvani multinacionális vállalat termékpalettája igen széles és innovatív, elég csak a Transformer Book, vagy az Eee PC sorozatára gondolni, amely forradalmasította a modern számítógépipart. Mobilos fronton is próbált egyedi maradni, az Intel lapkakészlettel szerelt, bőséges rendszermemóriával felturbózott telefonok ugyan különlegesek voltak, de igazi sikert nem hoztak.

A 2018-as a barcelonai Mobile World Congress (MWC) legvégén bemutatott, három tagot számláló ZenFone család nem titkolt célja, hogy a mobilos piacon is hasonló sikereket érjen, mint PC-s területen. Tanulva a hibákból, az új ZenFone mobilok árcímkéjét nem a számítógépes piacon elért sikerek alapján lőtték be.

Az Asus ZenFone 5 széria középső versenyzője egy egyszerű, sötétkék dobozban érkezett. Az oldalán lévő "WE PHOTO” feliratból, már sejthető néhány izgalmas dolog a telefonnal kapcsolatban. A pakk tartalma korrekt, kapunk egy gyorstöltésre képes 2 Amperes töltőfejet, egy Type-C USB kábelt és egy SIM-tűt. Extraként jár még egy nagy felbontású ASUS ZenEar S sztereó fülhallgató, cserélhető gumiharangokkal és egy átlátszó, lágy védőtok.
Jó lett volna még egy kijelzővédő fólia, de ez sajnos nem része a csomagnak. Az angol nyelvű felhasználói útmutatót érdemes átnézni, még a fajlagos elnyelési tényezőt (SAR) is feltüntették, amely itt jócskán a határérték alatt van. A SAR-érték egyébként azt jelzi, hogy az emberi szervezet mennyi rádiófrekvenciás energiát nyel el mobiltelefon-használat közben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • ASUS Zenfone 2 - ZenesLapát

    Azért vettem Zenfone 2-t, hogy átjárjon a Zen békéje és nyugalma. Na jó, ez nyilván teljesen kamu.. meg hát, ez egy telefon, vagy nem? :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.