2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ASUS Zenfone 2 - ZenesLapát

Azért vettem Zenfone 2-t, hogy átjárjon a Zen békéje és nyugalma. Na jó, ez nyilván teljesen kamu.. meg hát, ez egy telefon, vagy nem? :)

[ ÚJ TESZT ]

Milyen telefont vegyek?

"Milyen telefont vegyek?" Szerintem ez a rövidke mondat az, amivel a legtöbbet találkozhatnak a telefonos fórumokat olvasók, és amitől már lassan minden régi motoros fórumozó agyrák közeli állapotba kerül, ha meglátja.

Forrás: nizweb.com

Nézzünk kicsit e rövidke mondat mögé, még az előtt, hogy leszedáljuk magunkat mentális épségünk megőrzése érdekében.

Megfelelő okostelefont venni nehéz. Akkor is, ha keveset tudsz róla, és akkor is, ha túl sokat. Az egyre nagyobb választék, a tucatnyi ismert és 2 tucatnyi ismeretlen márka, az egyre szélesebb méret, anyag és nem utolsó sorban hardver -és szoftvervariációk még nehezebbé/árnyaltabbá teszik a kérdést, amit a telefonszolgáltatók még tovább súlyosbítanak nem csak akciós telefon árlistáikkal, hanem az ezekhez kapcsolódó - és az árakat jelentősen befolyásoló - díjcsomagok kusza rendszerével.

Nehéz pálya telefont választani, lássuk be! A fentebb linkelt 2 topic közel 200.000 bejegyzése bizonyítja eme állítást.

Az okostelefonos businesst egy T-Mobile Pulse-zal kezdtem valamikor 2008-2009 környékén, rögtön a SMART őskor kezdetén. Elmúlt jó pár év, elkopott jó pár telefon a kezem alatt és szépen körvonalazódott az, hogy milyen telefont ne vegyek, illetve mik azok a pontok, amik megölnek egy amúgy egész jó kis telefont is 1, max. 2 év alatt. Nézzük!

- Kevés RAM
- Szoftver frissítés hiánya
- Kis akku /ha nem cserélhető/

Ezen fő - és persze rengeteg apró, de fontos egyéb - szempont mentén indultam el telefont keresni. Hosszú menet volt, mindig volt valami aprócska kis légy a levesbe, akárhány telefont találtam is. Vagy a technika, vagy az ár.

Most úgy tűnik révbe értem, lássuk!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Oppo R5s - a penge telefon

    Az Oppo R5s bevezetésekor volt egy akció, ami segített, hogy e telefont rendeljem meg a Motorola Moto G 1st. gen. utódjaként

  • ASUS Zendisk 2,5” USB 3.0 külső HDD

    Smart TV mellé egy 2,5”-os, 1 TB külső HDD-t kerestem, így találkoztam össze az ASUS AS400 modellel.

  • Asus Zenfone 2 Laser - korrekciós műtét

    Járt már nálunk öthüvelykes Zenfone 2, a Laser utótagú ZE500KL azonban több lézeres ráncfelvarrásnál: a nagy felbontású kamera és a gyors autófókusz mellett a méretek is az előnyükre változtak.

  • Logout TV: Herkules

    A mai főszereplő nem más lesz mint az Asus Zenfone 2 amelyet az Asus "csak" Herkulesnek hív.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.