2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Amit a robotporszívókról tudni érdemes

Kezdeti segítség mindazoknak, akik közelebbről ismerkednének a robotporszívók világával.

[ ÚJ TESZT ]

Kínai robotporszívók

Kínai robotporszívók

A filmidézetet átköltve mondhatnánk, hogy a kínaiak már a nappaliban vannak. A valóság ugyanis ez. Ebben az esetben viszont nem kell sztereotípiákban gondolkoznunk a kínai szó hallatán. Az elmúlt években ugyanis olyan minőségi robotporszívókat állítottak elő, melyek méltán lehetnek alternatívái az nyugati cégek drágább modelljeinek.

Ebben a fejezetben két gyártót szeretnék bemutatni, akiknek a termékeit nyugodt szívvel ajánlom. Csupán a segítő szándék vezérel, nem reklámozni akarok, hiszen semmilyen érdekem nem fűződik hozzá.

A véletlenszerűen takarító robotok között kiváló alternatívát nyújtanak a kínai iLife cég robotporszívói. Viszonylagos alacsony áruk mellett erős felszereltséggel rendelkeznek. Például az iLife A4-es modellje két oldalkefével, főkefével, Hepa szűrési rendszerrel, közepes szívóerővel, lítiumion-akkumulátorral, hosszú üzemidővel, távirányítóval, időzíthetőséggel, olcsó alkatrész utánpótlással rendelkezik. Bizonyos modellek a porszívózás mellett felmosó funkcióval is bírnak. Rendelés esetén arra figyeljünk, hogy európai raktárral is rendelkező kínai eladót válasszunk, így megspóroljuk a vám és az áfa költségét. Vagy válasszuk a Gearbest webáruházat, ahol az utóbbi időben bevezették az EU Express szállítási módot, így pár dollárért cserébe szintén megspóroljuk a vám és az áfa költségét. Egyedül a garancia érvényesítése lehet nehézkes külföldi rendelés esetén, illetve a hazai szervízhálózat hiánya. Sajnos ez a rizikó a kedvező ár mellett.


Az iLife cég egyik legnépszerűbb modellje az A4

Fontos megemlíteni, hogy az Aldi áruházlánc az EasyHome néven árult robotporszívók terén szintén áttért az Ariete termékeiről a kínai iLife cég termékeire. Amely robotporszívókat ma az Aldiban látunk, kivétel nélkül az iLife cég átcímkézett termékei. Ezek kivételesen jó ajánlatok itthon, hiszen a nagyon jó felépítésű gépek mellé 3 év teljeskörű garanciát is kapunk, mindezt alig drágábban mintha Kínából rendeltük volna.
(A mostani robotporszívóm előtt fél évig használtam az Aldi RVC 5000-es robotporszívóját teljesen megelégedettséggel, ami az iLife A4-es modellje átnevezve.)

A másik kínai vállalat a szisztematikusan takarító robotok között kínál életképes alternatívát. Ez pedig a sokak által jól ismert cég, a Xiaomi első robotporszívója, a Xiaomi Mi Robot. LIDAR modullal rendelkezik, akárcsak a drágább Neato modellek. Nagy pontossággal méri fel a szoba területét, és kiváló alapossággal takarít. A rendelésnél szintén európai raktárat válasszunk.


Xiaomi Mi Robot

Bátran ajánlom a iLife/Aldi és Xiaomi gépét, kedvező áron juthatunk jól felszerelt gépekhez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.