- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
ribarszki
őstag
Tisztelt hozzászólók!
Nagyon köszönöm a sok értékes és hasznos hozzászólást, beszámolót. A moderátorok a kérésemre hamarosan zárni fogják a hozzászólások lehetőségét.
Kérek mindenkit, hogy ezután külön ebben a témában létrejött Robotporszívók topikban tegye fel a kérdését, mondja el tapasztalatát véleményét.
Tisztelettel:
a szerző
-
Mosqu!to
addikt
válasz
#54715584 #130 üzenetére
80-ból megvan a Xiaomi. Én egyértelműen bestbuynak mondanám, 250k alatt nincs ellenfele.
Viszont a cikkírónak továbbra is azt javaslom, hogy zárassa ezt a topikot, és tereljünk mindenkit az általad is linkelt helyre. az utolsó hozzászólásban. Felesleges egy dologról párhuzamos eszmecserét folytatni.
-
V.Stryker
nagyúr
Nagyon köszönöm a cikket az írónak! Régóta próbálom a feleségem rábeszélni egy ilyenre, de talán most sikerült.
Vásárlási tanácsot az ügyben ez a topik szolgáltat vagy van másik robotporszívós topik?
Nekünk a nappaliba kéne, ahonnan egy nagy nyíláson keresztül elérhető a konyha. Ide azért gondolom még belefér a véletlenszerű szisztémás.
Kutya van, szőnyeg nincs. Járólapos a nappali, nem parketta.
Bőven megúsznám 100k alatt, de nem pont a legolcsóbbra gondolnék. Inkább legyen kicsit drágább és jobb minőségű, illetve legyen hozzá elérhető alkatrész. Gearbest és egyéb oldalakról való rendelés is játszik.
Milyen típus,márka felé terelnétek? iLife?
-
-
wierra
senior tag
válasz
mandarini #123 üzenetére
A 315 000 Ft-os Roomba 980-at javaslom
vagy a 30 000 Ft-os iLife V2-et.Esetleg leírhatnád a körülményeket
- mennyit költenél rá
- mekkora a takarítandó szobák-lakás-ház-akármi mérete,
- milyen a takarítandó szobák-lakás-ház-akármi elrendezése (egyszerű vagy labirintusszerű),
- milyen felületeket akarsz takaríttatni (keménypadló, szőnyegek, padlószőnyeg stb.),
- van-e kutya-macska, hosszú hajú nőstény a takarítandó szobákban-lakásban-házban-akármiben?Ha nem adsz semmilyen támpontot, úgy nehéz megfelelő megoldást javasolni.
-
szekera
csendes tag
Akciók a Gearbest-en, érvényes: 2017. aug. 8-ig.
http://www.gearbest.com/gadget-deals.html?dcat_id=11319
ILIFE V1, X5, V5, A6, V7
Kuponkódok az egyes típusoknál! -
Vesa
veterán
Ezt nem vonom kétségbe! Biztos van olyan háztartás ahol jo hatásfokkal tud működni. Ez nagyban függ attól, milyen a ház ahol használatban van. Nálam pl. rengeteg az íves fal, szerintem ide nem ideális jelenleg meg. De kíváncsian varom a további modelleket, mert mar eddig is rengeteget fejlődtek ezek a készülékek.
-
-
Van a prtvison WLAN és Bluetooth? Na ugye!
Viccet félretéve, ki kell próbálni, és akkor rájössz, hogy megkönnyíti az életedet vagy sem. Még így, hogy egy nagyon alap, mondhatni bóvli Sencort használtam eddig, így is látszott, hogy még porszívózás után is felszedett annyi szöszt és port, ami indokolta a létét. Ha sikerülne egy olyan típust beszerezni, ami nem akad el minden sz@rban, akkor vita sem férne az eszköz létjogosultságához.
@Reggie0: ha jól tudom, ilyen a XIAOMI-hoz is van, ez jó hír!
-
judas13
addikt
Köszi cikket!
-
Mondjuk annyiban, hogy nincs napi takarítás. Folyamatosan tisztán tartja a lakást, és elég mondjuk 2 hetente ott takarítani, ahova nem jut el.
Én úgy gondoltam, hogy munkába induláskor leteszem egy-egy helyiségben, és megy amíg hazaérek. Minden nap máshol nyomul.
Amúgy, elpakolás a sima takarításkor is van, pl. elhúzgálni székeket, stb. -
stellaz
veterán
Nalunk alig van szőnyeg, de eszembe nem jut porszívózni. Partfissal 2 perc alatt összesöprök, ha meg nagy a kosz, akkor felmosok. Tényleg nem értem, hogy miben könnyíti a napi takarítást, ha elő kell készíteni hozzá a lakást és ajtók mögött, szűk helyeken nem is takarít.
-
válasz
ribarszki #68 üzenetére
Engem is ez érdekelne. Padlószőnyegen van áthúzva UTP és 220-as kábel is nálam, meg 1-2 helyen UTP linóleumon. És azért, mert ha csatornáznám, akkor körbe kéne vele menni a szobán, szóval no way, főleg, hogy albérlet.
Egyszerű, véletlenszerű kínai cuccot akarok majd venni, kérdés, mennyire veszélyesek ezek a kábelekre -> esetleg úgy, hogy valamivel letakarom a kábelt.Amúgy jó lett az összefoglaló
-
Reggie0
félisten
-
sensor060
aktív tag
Az a lényege a robotporszívónak, hogy a rendszeres takarítások miatt a lakás általános tisztasága jobb lesz.
A rendszeresség a kulcs! Akkor takarít amikor senki sincs otthon. Nem végez 100%-os munkát, de azt senki, semmivel nem tud.
Tapasztalataim szerint sokkal alaposabban tud egy robot takarítani mondjuk laminált padlón, mert egyszerűen mindenhol végigmegy, míg egy "sima" porszívóval lehetnek olyan kis részek amit nem veszek észre és kihagyom.
Ha én mostanság tervezném az otthonom akkor egyrészt a szőnyeget hanyagolnám, és két porszívót vennék. Egy robotot és egy akkus kézit amivel a nehezen elérhető sarkokat elérem könnyedén. Nincs kábel, nem kell huzigálni magam után.
-
Seprűt kb 20 mp-re használom ha benézek a asztal és a szekrény közé és látok port 1 max 2 sepréssel kihúzom és kész is, szóval nem porszívózok amit ugye ki kell venni, be kell dugni azt elrakni.
Lassan idővel én átalakítottam a házat, semmi + költség mert úgy is újítani kellett és akkor már úgy vásároltam hogy robotporszívó barát legyen.
És most ott járok hogy szépen patikán végig megy a konyhán, szobákon.
Anno sok balhé volt asszonnyal emiatt, de már ö neki is megtetszett.Figy nem mondom hogy ha alapos takarítás kell jobb asszonynál, csak szerintem asszony nem fog mindennap porszívózni.
És szerintem nagyobb tisztaság van így mint ha hetente 1-2 x porszívózna asszony, minden nap 14:00 kor bekapcsol és végig megy a házon. -
Vesa
veterán
Én ezt értem, de akkor úgy fogalmazok, hogy magam részéről még kivárok, amíg használható nem lesz ez a tech. Mert az _számomra_ nem alternatíva, hogy egy porszívó miatt rendezzem át a házamat, vagy ahhoz terveztessek szobabelsőt. Ez nonszensz! Ahhoz viszont egyelőre drága, hogy kiegészítésként használjam. Ha már úgyis elő kell venni a porszívót mert bizonyos helyekre nem fér be, akkor már ezzel az erővel felporszívózok mindenhol és kész. Maximum 10perc plusz időráfordítás.
Egybként a felmosást sokkal jobban utálom, azt meg semmi nem váltja ki jelenleg. A felmosó robotok a vicc kategória még, maszatoláson kívül másra nem jók. Viszont örvendetes, hogy fejlesztik a területet, így pár éven belül akár még olyan eszköz is érkezhet, amivel már komolyan lehet számolni a gyakorlatban... -
Tudod 1 kis ész kell csak, át kell kicsit szabni a házat nem bonyolult, arra a szőnyegre 1 ik se menne fel lefogadom, de nekem van hosszú szőrű szőnyegem simán felmegy.
Másik meg ha nem tud valahova bemenni ott megfogod a seprűt és onnan kisepersz.... és ahol elmegy ott faszán feltakarít.
Szóval nekem van és használom is, te meg videon nézegeted...
Én nem youtube-on használtam őket és teszteltem, én személyesen kipróbáltam rengeteg verziót, a 10Eft ostól kezdve 250 Eft ig, már kb 1,5 éve powerbot-al nyomtam.
Volt sima irobot-om is, és ahol az elment ott maradt cucc, ez ahol elmegy ott felszed mindent.
Gondolod csinálok róla videót hogy megy fel 1 hosszú szálú szőnyegre...
Hát én nem 200 ba adtam, 140 Eft ba.. -
M_AND_Ms
veterán
"a gumihenger speciális kialakítása miatt szintén felszedi a szennyeződést, de a hajszálak, állatszőrök nem tudnak rátekeredni, így gondozásmentesnek tekinthető."
Két hosszú szőrű kutyával a lakásban a gumihengerre is rengeteg szőr csavarodik, különösképpen a henger végére, annak tengelyére. Szóval, azt is kell tisztogatni.
"Ha nincsen rajtuk időzítő, akkor addig dolgoznak amíg le nem merül az akkumulátoruk, ugyanis számukra ismeretlen az a kifejezés, hogy „készen vagyok”."
Ez nem teljesen így van. Te is írtad, hogy a véletlen mozgás közben számolják a távolságokat az ütközések között. Ez által "rájönnek", hogy a szoba kicsi és ennek megfelelően hamarabb állnak le (akár 10-15 perc múlva is készet jelentenek), míg nagy szoba esetén tovább mennek. A töltőhöz sem csak az akku lemerülésekor mennek, hanem minden munka végén megpróbálják megkeresni azt (sőt szerintem, már munka közben regisztrálják, hogy ott a töltő a szobában). Ha ez egy ideig nem megy, akkor megállnak. Semmi esetre sem mennek végkimerülésig.
(Roomba 620)
-
Vesa
veterán
"Aki tényleg frankot akar venni ami tényleg takarít és felszívja a cuccot az a samsung powerbot,"
Ez a Samsung 200k-ért elég sz*rul takarít (méretei miatt olyan helyekre sem fér be, ahova egy normál iRobot igen, és nem megy fel a szőnyegre sem...)
Nagyon jól szív, de ez önmagában kevés, ha egyszer a szőnyeg koszos marad mert akadálynak nézi és fel sem megy rá. -
Mosqu!to
addikt
válasz
ribarszki #96 üzenetére
Nálam az a gond, hogy ilyesmi kanapém van, nagy méretű L alakú lábakkal. Ezt kb esélytelen másra cserélni, mert a bútor sarkainál is ilyen alakban van felfogatva.
Más téma: nem kéne ezt a topikot zárni, és összevonni a meglévő robotporszívóssal? (itt hagyva egy linket, hogy ott folytatódik a beszélgetés)
A téma azonos, így gyakorlatilag párhuzamosan megy a beszélgetés.
-
ribarszki
őstag
-
kóóó
aktív tag
Valaki nem tudja esetleg, hogy az ilidé termékek közt mi a külömbség?
Van akkora palettája, hogy még.
Esetleg melyik a csúcs és melyik az ajánlott közülük. -
ribarszki
őstag
Esetleg a küszöbre, burkolatváltóra figyeljetek. Ne legyen magasabb 1cm-nél. Illetve ha lehetséges akkor a kanapé, ágy, konyhabútor alá be tudjon menni. Nekem most kell megemeltetnem az U kanapét, mert 5cm van alatta, a Neatonak pedig 10cm kell, és rengeteg szöszi por van a garnitúra alatt.
-
glugi
tag
Köszi a cikket és a hozzászólásokat is, nagyon hasznosak! Még nem volt dolgom robival, de tervezem.
Többen írtátok, hogy érdemes figyelni a lakás kialakítására. Mi még a tervezés szakaszában vagyunk, így megkérdezném, mire érdemes figyelni általánosságban? Nagyobb nyitott terek lesznek (nappali-ebédlő-konyha egyben és központi folyosóról nyíló szobák -háló, fürdő, etc.), kevés sarok, a burkolat vegyes (lap-laminált). Kábelek falban. A szobákban nem terveznék robit, csak eseti jelleggel, bár ha megoldható valamilyen kerítéssel, hogy a folyosóról oda is menjen és pl a gyerekszobába ne menjen be.... XIAOMI-ban gondolkodnék első körben majd, de ki tudja milyen jó ajánlat lesz 1-2 éven belül a piacon.
Központi porszívó is szóba került, de letettem róla egyelőre. -
Atlantis
veterán
válasz
#54715584 #89 üzenetére
Nekem V5s van, de a V5Pro-nak is hívják, ugyanaz a kettő.
2 órát szerintem nem megy el, nem mértem még le, de inkább 100-110 perc, amit bír, de a töltési ideje is inkább 4 óra, mint 5. Ha megéhezik, ahogy írták, élkövetésbe kapcsol (nem jó a falkövetés szó erre a módra, mert nem csak falak kontúrját követi) és mindig bal oldalra veszi a tárgyakat és úgy kezd el keresgélni. Nálam jó hatásfokkal megtalálja a töltőt, pedig két bútor között van egy résben. Arra kell inkább figyelni, hogy mélységben legyen neki hely a töltő előtt, mert ha megérzi a robi a jelet, akkor elkezd egy ívet csinálni és messzebbről próbál ráfordulni. Nálam pl.: pont útban van az ágy lába ilyenkor és azzal veszekszik vagy 4-5 percet is, mire rájön, hogy a fizika törvényei rá is vonatkoznak és az ágy a nehezebb, eltolni nem tudja és "kigondolja", hogyan tudja kikerülni.
Buta szegény, de lelkes.
Ha szőnyeged is van, nem biztos, hogy jó, mert nincs rajta főkefe, ellenben ha ráteszed a törlőrongyot, akkor szőnyegen meg tud akadni. Már egy lábtörlő is probléma tud neki lenni, ha rajta van rongy, de ha nincs, akkor járólapon a fugákon úgy zakatol, mint egy vonat.
Nagyon szeretjük a robit, pár naponta futkos, bátran ott hagyjuk dolgozni, ha nem vagyunk otthon.
-
dezs520
senior tag
Sziasztok,van valakinek tapasztalata a Samsung Powerbot VR7000-ről?,ez, iRobot 980-as,és a neato connected (d95)-öst néztem ki.Samsungot a 2017-es CES en muatták be,épp ezért nem sok infót tudok róla....
Kb 100 nm2 hez kellene,csak parketta.... -
törölt tag
válasz
ribarszki #88 üzenetére
Nálam az elrendezés kb. olyan, mint a képen, vagyis majdnem végig a fal mellett vannak különböző tárgyak. PC, asztal vékony lábakkal, hangfal, tv állvány, ésatöbbi.
Falkövetésnél nálam gondban lenne, mert nem nagyon találna falat.
Viszont ha ez azt jelenti, hogy egy irányba elindul és egyszer csak érzékeli a töltőt, akkor nem lehet nagy baj.Akkor még utána olvasok ezeknek. Ennyiért bőven megérné, és ha 2 óra alatt végez, akkor már elégedett lennék.
Köszönöm a segítséget, még lehet jövök hülye kérdésekkel.
-
ribarszki
őstag
válasz
#54715584 #87 üzenetére
Vagy EU raktárból rendelj, vagy arra figyelj, hogy a Gearbesten amikor a szállítást kell kiválasztani, akkor némi dollárért cserébe EuExpress legyen! Akkor azzal plusz pár dollárral letudtad a vám és áfa összegét.
2 óra alatt egy ekkora lakást simán végigjár. Ha végzett, akkor falkövető módba vált és megpróbál visszatalálni a töltőre. Ez sajnos nem minden esetben sikerül. De ha visszatalál, annyi történik, hogy feltölti magát, de nem kezdi újra a takarítást. (Szép is lenne, egyfolyátban csak menne és menne
) Ha nem talál vissza, akkor este te visszateszed. De ezt ki kell tapasztalni és kicsit robotbaráttá tenni a lakást.
Nekem A4-em volt fél évig és nagyon szerettem. A V7-re lehet törlő mopot is tenni, de csak száraz törlést tud, sok értelme szerintem nincs. Nekem az A4/A4S szimpatikusabb, de olvasgass utána a neten V7-A4 között mi a különbség, illetve mit írnak a tesztek, visszajelzések. Youtube oldalon is rakás videó van róluk.
De annyira nem vagyok képben iLife családdal, hogy a Pro - S stb. megnevezéseket így fejből vágjam.
-
törölt tag
válasz
ribarszki #86 üzenetére
A 120 perc alatt kb. meddig jutna a gép, mekkora felületen tudna végigmenni?
A szőnyeg relatíve nagy, így maradna a szobában, illetve a hálóban tudnám használni esténként, amíg nem vagyok bent. Jó lenne az A4S vagy a V7, de a típusok összezavarnak, mindenhol máshogyan hivatkoznak rá. V7, V7S és V7S PRO.
Itt az A4S ha jól látom kínai raktárban van csak? Ez azt jelenti, hogy kellene plusz vámot fizetni?
Ez a V7 pedig V7S? Itt van EUs raktár, ez jobb lehet?Ha mondjuk reggel elindítom, megy 2 órát, lemerül, feltölti magát majd megy még 2 órát és ezalatt végig is ér a lakáson (reggel 9 és este 6 között), akkor már nyomok is a rendelés gombra.
Kell valami plusz eszközt rendelni? Szörföltem az oldalon és láttam külön keféket, tartályokat.
Szimpatikus mindkettő fentebbi típus. -
ribarszki
őstag
válasz
#54715584 #84 üzenetére
Nem csoda, hogy a Cleanmateről nem hallottál, mert szerintem a fórumon senki. Nagy ívben kerüld el, nagyon alja gép. Az meg egyszerűen hazugság, hogy töltés után ott folytatja ahol abbahagyta a takarítást. A véletlenszerű nem térképez, vak, fogalma sincs hol tart és hol folytatja.
A lakásodban a nappalit, konyhát, fürdőszoba előtti részt simán bejárja egy véletlenszerű, de nagyon nagy valószínűséggel a hálóba is bemegy és ki is jön onnan.
A töltési idő az iLife gépeknél 300perc, futási idő 120-150 perc. V7 adatai(Ez nagyon jó adat)
Egyébként ha a lélektani határ 50-60k körüli összeg, akkor nincs is értelme máson gondolkodnod iLifeon kívül. (Esetleg ha van időd várni egy Aldis robotra, hátha valamikor lesz a kínálatban)
Ha a szőnyeget is akarod a robottal porszívóztatni, akkor hengerkefés modellt vegyél. A4S, vagy V7.
Ha felveszed a szőnyeget és csak a parkettát tartsa tisztán, akkor elég a V5 is.Ilyen árban nem fogsz más értelmes, tényleg használható robotot találni.
-
törölt tag
válasz
ribarszki #83 üzenetére
U alakú a lakás igazából, a mosdóba és a fürdőbe nem tudna bemenni a becsukott ajtók miatt, a földön nem sok dolog van, illetve simán felismerné az akadályokat vagy nem is tudna beférni a kisebb helyekre.
A lenti kép nem tudom mennyire segít.Közben találtam Cleanmate márkát, ami számomra tök ismeretlen, de a legolcsóbbra is azt írja, hogy töltés után automatikusan onnan folytatja a takarítást, ahol abbahagyta. [link]
Itt az iLife V7 most nagyon akciós áron van: [link] De erről nem találtam használható infót, csak hogy 2600mAh az akku, de működési és töltési időről nem találtam semmit (még az elmúlt 10 percben).
V5 EU-ból még olcsóbb: [link] De töltési időt itt sem ír.
Ahogy nézegettem most pár eszközt, a lélektani határ 50e, nagyonmax 60e. Ha viszont a lakásba jó egy véletlenszerű elven működő is, akkor jöhetnek a tippek.
-
ribarszki
őstag
válasz
#54715584 #82 üzenetére
Ha a 46nm-es lakás több helyiségből áll, kicsit labirintusszerű akkor célszerűbb lehet a szisztematikus, bár nem lehetetlen, hogy egy véletlenszerű is végigjárná. 46nm nem sok az akksinak, ezt teljesítik egy feltöltéssel. A véletlenszerű nem biztos, hogy visszatalál a töltőre, a szisztematikus viszont igen.
A szisztematikusban a Xiaominál nincs olcsóbb, sőt kuponnal együtt Gearbestről 90k alatt megáll. Ez nagyon jó ár, és kiváló porszívók.
A random gépek között, mint írtam is, a kínai iLife jó porszívókat gyárt, nem zsákbamacska. Nem tudom.. jó lenne tudni, hogy mennyire zegzugos a lakásod, mert lehet pl. egy iLife A4S is végigjárná napközben.
-
törölt tag
Sziasztok,
Beállnék én is a sorba. Ha jól értelmezem a leírtakat nekem is egy szisztematikus kellene. Kerestem én is régebben hasonlót, de elakadtam ott, hogy az olcsóknak nagyon kicsi az akkumulátoruk és nagyon sokáig töltenek és nincsen dokkolójuk.
A leírtak szerint egy Xiaomi-vel járhatnék jól én is, de ha jól számolom az ~100e Ft lenne?
A lakás 46m2, ebből ha 30-at megcsinálna már boldog lennék. Egy szőnyeg van, kábel 2 összesen, de az is kanapé alatt, máshová nem férne be, nem akadhatna fel, nincsen állat és hosszú haj, max családban néha látogatásokkor.
Amire nekem kellene, hogy reggel mikor elmegyek otthonról, utána porszívózzon, ha kell töltse magát automatikusan és ne órákig. Sokat segítene, ha esténként csak gyorsan fel kellene mosni + azt az egy szőnyeget megoldom én már.
Nem feltétlen kell mindenféle szűrő bele, bár allergiás vagyok, de ha így pormentes tudna maradni a lakás, már nagy segítség lenne.Van ilyen olcsóbban, mint a Xiaomi vagy álmodozom? Családban van egy Roomba, de első körben szeretném olcsóbban megúszni így kipróbálás nélkül.
Ebay, amazon egyéb oldalak is jöhetnek. Láttam sok kínai nevenincs olcsót is, de azoktól valamiért ódzkodom.
Tudtok ajánlani valami jó vagy nyúljak mélyebben a pénztárcámba?Illetve ha nem szisztematikust vennék, akkor az megy egész nap, míg hazaérek, mert nincsen vége a takarításnak?
-
törölt tag
válasz
Laposelemer #79 üzenetére
Hahahahahahaha....... milyet?
Nincsolyan ember a földön aki ne csinálna bármilyet. Ha lenne, Jézusnak hívnák. -
Balli
őstag
Nagyon jó kis cikk! Már egy ideje én is nézegetem a robotporszívókat, de most kedvet is kaptam a beszerzésre
Neato-ra leszűkítettem már a kört, azon belül is a D3 (145k) és a D5-el (215k) szemezgetek, bár ez utóbbi költsége már a lélektani határ felett van.
D3-ból kihagyták az oldalkefét ami no comment, illetve az Ultra performance filtert ami szintén fájó pont. Kérdésem, hogy ezek hiánya mekkora hátrány? Egyébként a Samsungnak sincs oldalkeféje, és külföldi oldalakat olvasva megoszlanak a vélemények az oldalkefe hasznosságáról. Erről tapasztalat?
Illetve gondolom a szívóereje sem olyan nagy, itt van egyébként egy jó összehasonlítás: [link] -
Az igaz, de ha jól gondolom, Mi Account addig kell, amíg belövöd először, aztán kész, a rutinműveleteket megoldja maga. Ha ez megvan, akkor fagyasztod az appot, vagy letakarítod. Nekem sem tetszik, hogy egy kínai kormány által szponzorált vállalat termékét használjam, de ilyen óvintézkedések mellett azért vállalható a történet, szerintem.
Vettem egy Yeelight Bedside Lamp-et, az is marha jó, az appja addig volt aktív, amíg beállítottam a lámpát, azután jegeltem Titaniummal... Persze, ennyi is elég ahhoz ,hogy kiolvassa például a telefonból a kulcsokat, de bízom benne, hogy nem ennyire egyszerű a történet. Jogok még első indítás előtt megvonva mindentől, vírusvédelem aktív.
-
ribarszki
őstag
válasz
idegen lény #65 üzenetére
Hogy érted a kábelkérdést? A lakásban keresztbe is mennek kábelek a földön, vagy csak a fal mellett? Mert ahogyan az előttem szóló mondta, kis munkával kábelvezetővel, csatornával nagyon szépen rendezhető a kábel. Zavarni sem fogja a robotot és esztétikus lesz.
-
wierra
senior tag
válasz
idegen lény #65 üzenetére
idegen lény: A lógó USB töltőkábelt a végénél fogva feltekerte a középső kefére az első "tanulmányút" során.
Azóta ezt a hibát orvosoltuk, így jelenleg nincs lógó kábel sehol sem (meg nem lógó sem).
A te problémádra szerintem számos megoldás létezik a kábelkötegelőtől kezdődően a gégecsővön keresztül a fali kábelcsatornáig bezárólag.hati: minden beállítás MiHome-on keresztül megy és MiAccount kell hozzá, igen. A telefon (vagy tablet) a beállításokhoz kell, meg ha valami perverz okból kifolyólag saját kézzel akarod távirányítani. Telefon nélkül is elindul a beállított ütemezés szerint.
Engem speciel nem érdekel, mit tölt fel a távoli szerverre; mégis mit lehet kezdeni a lakásom alaprajzával?!
-
wierra
senior tag
válasz
ribarszki #62 üzenetére
Nah, sikerült félig offot írnom; tudtam, hogy kihagyok valamit.
Köszönöm az időt és energiát, amit ebbe a hiánypótló összegzésbe beletettél!
Remek munka, biztos vagyok benne, hogy nagyon sok olvasónak segítettél a megfelelő irány megtalálásában robotporszívó választás tekintetében. -
ribarszki
őstag
Nagyon köszönjük a hasznos infót, linket. Szisztematikus gépért ez verhetetlen ajánlat. Ha most nem találnék jóárusított Neatot, akkor bizony a Xiaomira tenném le a voksom. Ilyen áron nehéz másnak versenyezni vele.
Köszönjük a visszajelzést is a gépről. Eddig minden tulaj, minden fórumon maximálisan meg van elégedve a Xiaomi robotporszívóval.
-
wierra
senior tag
Ismét 330 USD a Xiaomi porszívója GB-n.
Priority Line - EU Express szállítással nincs se vám, se ÁFA. Kopóalkatrészek hozzá Ali Express-ről gombokért.Mindkét forrás teszteltve. ~2 hónapja használok ilyen gépet, heti háromszor takarít szisztematikusan. Az íves burkolatváltó profil nem akadály neki, szőnyegből az Ikea Adum magasságú és a nagy szálhosszú (komondor típusú) shaggy nem az ő asztala, ennél rövidebb (nyírt) shaggy, ill. síkszövött szőnyegekkel gond nélkül elbánik (szőnyeget hatékonyan tisztítani egyébként is porolással vagy ipari szőnyegtisztítással lehet).
MiHome app-on keresztül választható négy teljesítmény (és zajszint-)profil, ütemezhető takarítás, programozható 'do-not-disturb' időszak. 100%-ban visszatalál a dokkolóra, app-on keresztül és hangjelzéssel is jelez, ha esemény történik (pl. befejezte a takarítást vagy elakad stb.). Naplózza az útvonalát, nyomon követhető a kopó alkatrészek és a szenzorok státusza. ~49m2 hidegburkolatot ~46-50 perc alatt takarít fel és bőven marad kraft az akksijában.Ha most vásárolnék se vennék más típust.
Aki most gondolkozik vásárláson, annak azt javaslom, hogy minél több tesztet olvasson el, tesztvideót nézzen meg és a saját otthonának (burkolattípusnak, szobaelosztásnak, szőnyegeknek stb.) legmegfelelőbbet válassza.
-
istnag
addikt
Sziasztok,
Melyik a legolcsóbb robotporszívó amit érdemes megvenni? Egy kis szőnyeg van a lakásban, az shaggy. Nem kell felmosó funkció, de nem árt.
Ha tudtok itthoni beszerzésűt és Gearbest -est is írhattok. Köszönöm előre is. -
Pikkolo^^
addikt
2 hónapja használunk egy Xiaomi készüléket mely idő alatt 1262 m2-t tett meg és 2368 percet üzemelt (~55m2 működési terület). Szinte naponta megy és hihetetlen mennyiségű port tud összeszedni egyik napról a másikra. Azóta 2x használtuk a rendes porszívót, de azt is csak a szőnyegek miatt. Lapos szőnyegre simán felmegy és szépen, minden látható szöszt összeszed. A shaggy-vel 4-5 alkalommal meggyűlt a baja mely a teljes futáshoz képest 10% probléma. Mivel nem össze-vissza megy hamar végez és telefonon látom merre takarított, nagyon praktikus.
-
törölt tag
Hozzánk 3 macsek mellé kellene egy szisztematikus. Szőnyeg csak egy kisméretű van. Nemtom a tartozékokat milyen gyakran kell cserélni? Emiatt az olcsó alkatrész utánpótlás lehet a leg meghatározóbb. Tudtok ajánlani egyet amit nem csak a márkaneve ad el? 150ezer körüli a plafon.
-
ribarszki
őstag
Igen, nekem gyárilag az volt benne, de őszintén szólva én nem annyira szerettem. A gondom az vele,hogy van egy sűrű szövésű háló a Hepa filter előtt. Erről elvileg sokkal könnyebb leszedni a rárakódott port. Ez igaz, de bármennyire sűrű ez a háló, a por beül mögé és a háló mögött, a filter redőiben összeáll nagy porcicává. Itt meg patthelyzet van, mert ez a háló bele van öntve ragasztóval a keretbe. Tehát sehogyan sem tudod kiszedni ezt az összeállt "porlabdát" vagy porcicát a háló mögül. Egyik oldalról a hepa nem engedi, másikról a háló. Még kifújni sem lehet normálisan.
Inkább rendeltem Aliról sima lila szűrőt.Azt szeretem, mert sokkal egyszerűbb a tisztítása. Már arra is gondoltam, hogy a gyári feketéről kivágom ezt a hálót, mert csak idegesít. Vagy legalább kivehetőre csinálták volna..
-
ribarszki
őstag
Szia!
Valóban jó gépek a Neatok, én jelenleg egy D95-öt használok nagy megelégedéssel. Ugyanakkor van néhány zavaró hibájuk, amit egy kis odafigyeléssel orvosolni lehetett volna. Különösen ilyen, hogy a portartály nem tömít tökéletesen és a tartály alá kipotyog mindig valamennyi por. Igaz vissza nem fújja, mert ott a tartály és a géptest közötti tömítés, de akkor is zavaró. Ami jó dolog, hogy Aliról fillérekért lehet hozzá mindenféle szűrőt venni.
A német Amazonhoz egy kérdés. Régebben én is nézegettem, de amikor kiválasztod a terméket, és megadod célnak Mo-t, akkor rászámol extra költséget.
Nem áfa, mert annál kevesebb, de a vámnál több. Viszont nekem így mindig jelentősen megugrott az ár..Egészen pontosan a magyar 27%-os áfával számol és nem a némettel, ezért lesz több. Szóval akkor tényleg résen kell lenni és ki kell fogni egy jó akciót, mert a csábító német ár magyar áfával gyorsan felszalad... -
Laposelemer
tag
Jó a cikk.
Viszont írták páran, hogy a "felmosás" funkció felejtős. Ez megint olyan, mint a robot porszívó takarítási képessége. A helyén kell kezelni.
Inkább úgy lehetne fogalmazni, hogy "vizes feltörlés" funkció. A visszamaradt nagyon apró port és a kisebb foltokat szépen felszedi.
Meg a kis vizes tartály (300-350ml) nem elég semmire.
- hány ezer nm-t akarsz feltöröltetni?
- után tölthető a tartály
- mivel nem porszívózik csak mászkál, így sokkal tovább bírja -> nagyobb területet tud bejárniÉn egy iLife V5 pro-t használok már több mint fél éve macskával súlyosbítva a porszívó dolgát.
Rengeteg port /szőrt/akármit felszed.
A feltörlést is szoktam használni. Azt mondják, hogy ne tegyünk vegyszert a tartályba, de én szoktam kicsit rakni, nem árt a padlónak. És jó meleg vízzel töltöm fel.
Jó a HEPA filter is. Az is rengeteg nagyon finom port szed össze, amit a köztes finom szűrő nem tud felfogni.
Cserébe ez a verzió nem "okos", viszont halk.Pár kép (ez 2 alkalomnyi porszívózás + egy kis koszolás volt közben (a szilikonos macska almot is felszedi a földről, amit a macsek kiszórt)):
-
djnice
veterán
Nekem Neato D85 van, szisztematikus és nagyon jó szívóereje van (43W), csak ajánlani tudom. Brutál mennyiségű port és hajat szed össze, pedig 2x megy 1 héten automatikusan.
Aki ilyen tervez venni, ajánlom a német amazont, én is ott vettem 399 Euróért, néha leszokták akciózni és ingyen ideszállítják, de még a rendes ára is jóval olcsóbb ott, mint itthon a sok lehúzó kereskedőnél. -
.Szaki.
addikt
válasz
idegen lény #43 üzenetére
Ruszki leleményesség, nem semmi.
-
Shatter98
tag
Duhh erdekes ez igy, jora sikerult a cikk.
Nekem annyiban relevans a tema hogy most amikor kimegyek imperialra egyetemre, Ott majd valoszinuseggel lesz eselyem betekintest nyernem az ottani kutatoreszlegre. Meg febeuarban interjunapon lattam hogy probaljak kameraval letapogatni a kornyezetet ezaltal hatekonyabba teve ezeket a robotporszivokat
-
idegen lény
addikt
válasz
zsolti1debre #42 üzenetére
Ő Anne Anderson, aki Illinois államban nőtt fel ukrán szülők gyermekeként; akár még kém is lehetett, de erre nincs bizonyíték: The 1950s "Miracle Kitchen" of the Future Had Its Own Roomba Egyébként rádión vezérelték a porszívót egy tükör mögül.
-
zsolti1debre
tag
Koszi a cikket,az elso kepen Szvetlana nagyon tetszik,10/10-es.
-
.Szaki.
addikt
Én mivel kütyümániás vagyok ezért vettem egy robotporszívót. Történetesen egy 20-22.000 Forintos Sencor-t és meglepő milyen jól teszi dolgát. Elsődleges porszívónak értelemszerűen ezek tökéletesen alkalmatlanok már csak a mini méretű "porzsákja" miatt is, de amire vettem arra tökéletes: Befér az ágy alá és gyönyörűen dolgozik. Persze hétköznap átmegy a lakáson is, de hétvégén természetesen előkerül a nagy porszívó. Szerintem jó kis eszközök ezek, bár kiváltani - pont a méretük miatt - sose fogják a mostani porszívókat. Ha nagyobb lenne a "porzsák", akkor nem férne be a nagyon kicsi helyekre, ilyen kicsiként pedig pont a mini "porzsák" miatt alkalmatlan a helyettesítésre.
-
Milán13
tag
Sziasztok!
Mi Irobot 980-ast használunk. Maximálisan megvagyunk elégedve vele. Egyet kell értenem a szerzővel, a lakás kialakítása, akadálymentesítése a legfontosabb. Nálunk kiváltja a rendes porszívót, cca. két naponta üzemel. Érdemes figyelni az akkumlátor kapacitására is nagyobb lakás esetén. A falak használata jó dolog, bár amikor a közelébe ér, picit mindig tanácstalanul mozog.
A 980 mellett nekünk az szólt, hogy nagy kapacitású akku, és tartály, illetve HEPA filter.
Másodgépnek egy Electruluc Ergorapido-t használunk gyermek mellé, szintén nagy megelégedéssel.
Nagy köszönet ribarszkinak a korábbi tanácsokért!
Üdv, Milán
-
macskea
őstag
Jó kis írás, gratula. Rég keresek már egy hasonló összefoglalót.
-
macilaci78
nagyúr
A korai Dysont leszámítva van a cikkben robotporszívó, vagy ezek csak sepregetőgépek?
így megspóroljuk a vám és az áfa költségét - dehogy spóroljuk, hiszen ha beérkezik az EU-ba, akkor a vonatkozó adókat kivetik rájuk. Inkább már benne lesz az árban.
Az ÁFA azért lesz alacsonyabb, mert jó eséllyel így nem Magyarország az importáló ország, így nem az itt érvényes adókulccsal kell számolni, hanem a biztosan alacsonyabb valamelyik külföldivel. Persze, ha magánszemélyként vásároljuk.
A vámtételek pedig EU-szerte egységesek.Van-e olyan, ami 55 mm hasmagasságú szekrény alá bemegy és ki is jön? 20 mm küszöbök vannak. Igaz, ez csak a parketta és járólap találkozásánál.
-
sensor060
aktív tag
Jó írás, és valóban hiánypótló! Gratula, és köszi!
Jómagam fél évet gondolkodtam azon hogy vegyek, ne vegyek, és ha igen akkor melyiket vegyem. Mi legyen a fontos? Szívóerő? Akku fajtája és kapacitása? Távszabályzó? Navigálási képesség? Virtuális fal? Wifi?Először kölcsönbe kaptam egy egyszerű robotot, hogy na mégis milyen, hogy néz ki, mit csinál....amolyan ismerkedős 1 hét volt.
Mivel tetszett az eredmény, ezért vettem egy alig használt de sokkal drágább darabot, amit nagyon nem bántam meg!Nálunk a fő probléma a hosszú szőrű macska, aki nemcsak hogy el-elhagyja a szőrkupacait de a csomósodó almot is bizony széthordja a lakásban (56nm, panel).
Nagyon jó szolgálatot tesz a robotporszívó, mert általa ezek a szálló szőrpihék szinte megszűntek, és általánosságban is sokkal nagyobb a tisztaság.
Olvastam egyszer valamelyik topicban hogy a robotporszívó rendszeres használata mellett a bútorokra ráülő por mennyisége is csökkenni fog. Ez valóban így van, nálam is egyértelműen látszik ez, aminek megintcsak nagyon örülök.Az a lényeg, hogy a robotporszívó rendszeres használatával a padlót folyamatosan tisztán lehet tartani ami által nő az egész lakás tisztasága, és mellette még időt és energiát is spórólunk. Viszont nem helyettesíti a "rendes", kézi porszívózást, csupán annak használatát rövíditi és könnyíti nem kis mértékben.
Van itt még egy dolog, ez pedig a szűrés. Mivel asztmás vagyok ezért a "sima" porszívók szóba sem jöhetnek, azoktól befulladok elég rendesen. A "nagy" porszívóm is emiatt egy HEPA szűrős LG Cyking, amely cirka 10 éve szolgál már engem. A robot viszont csak EPA filteres, és tartottam tőle hogy bajom lesz vele, de jelentem teljesen jól szűr, semmi gond.
Szerintem már az olcsó modellek is láthatóan javítanak a tisztaságon, azonban itt is az arany középút lesz a megoldás. Azaz aki tart tőle, nem bízik benne az vegyen elsőre egy olcsó típust, és ha beválik akkor a következő beruházás egy középáras darab legyen, amivel az olcsó típusok bajait (gyenge akku, kevés szívóerő, sokszor elakad, nem talál vissza a töltőre, megzabálja a kábeleket, stb...) elfelejtheti.
-
Hiánypótló írás, köszönöm! Nálunk 3 éve Sencor Cleeno van, kiindulási alapnak nem volt rossz, eszméletlen mennyiségű port képes volt begyűjteni, még közvetlenül porszívózás után is (pedig a rendes gépünk sem rossz, valami erősebb Samsung ilyen-olyan porszűrő csodákkal). Ami viszont ergya benne, hogy már most pótakkut kellene venni bele, ami nem kapható, ezért kerülő megoldással a cellákat kellene benne cseréltetni (19k), ráadásul már a kezdetek óta sz@rt a virtuális falára, vagy amikor észrevette, ész nélkül hátrált, neki az ajtónak, stb. magyarán, az intelligenciája olyan lőrinces, na.
Bár sokáig valami alapabb roombára vágytam, egy ideje már a XIAOMI termékével szemezek, csak nem szívesen engednék fel a saját WLAN-ra egy ennyire kínai cuccot (említett gyártó a kormányuk támogatását élvezi, szóval...). Guest WLAN lehet a megoldás, de akkor meg a vezérlése lesz b*zis. Mindenesetre, ha használ valaki ilyet, ne fogja vissza a tapasztalatait!
-
idegen lény
addikt
Ha szétszedi a kábeleket, akkor már nem is érdekel. Tele van a lakás kábelekkel, telefon-, internetkábel, mindenféle tápkábelek, lehetetlen elpakolni őket.
-
Fantasztikusan hasznos írás. Köszönöm.
Én hamarosan tervezek venni egy ilyen gépet. Kérdések:
Felmosás ér-e valamit, vagy tényleg nem tudja helyettesíteni a moppot?
Küszöböt (1,5cm) tudnak-e mászni?
Kis lakásba (55nm) ugye elég egy nem szisztematikus?
60000Ft-ig mi a legjobb ár/érték arányú gép (szőnyegem nincs)Köszönöm
-
Timmcsy
csendes tag
Elvileg ha nincs szonyeg, akkor a fokefe nelkuli X5 is eleg. A V7S Pronak viszont van fokefeje (hasznos hajszalakra), nagyobb a viztartalya es a felmoso "rongya" es ez is belefer a keretbe. Felmosast szerintem nem helyettesiti, de azt írta egy forumtars arra jo, h esetleg ossze szedje a maradek porcicakat. A tablazatot azert esetleg nezd meg az oldalon, csak par szot kell leforditanod es eleg jo kepet ad, hogy melyik mit tud...
-
kóóó
aktív tag
Csak töröm az angolt.
Nincs szőnyeg laminált padló és járólap vanég 6. emelet, viszont van egy nő a lakásban, akiknek köztudott a vedlés.
Jó lenne ha fel is mosna, viszont azt írtatok annak nem sok értelme van. Így nem tudom lemondjak-e róla és inkább egy olyan készülék lenne alkalmas ami másban erős. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Stanley-B. #25 üzenetére
Koszi, jelenleg Spanyolban vagyok, jobb lenne valami "kinti" oldal, nem hiszem hogy ide postaznak.
Max kikuldetem. -
Stanley-B.
őstag
válasz
Busterftw #23 üzenetére
én is innen vettem és pont Roomba 616-hoz, tökéletesen működik vele, ezzel a modullal olyan lesz mint a Roomba 980.
Integrálható okosotthon rendszerekbe is, én pl homekit képessé tettem homebridge-en keresztül, így indíthatom és leállíthatom az iOS-es Otthon alkalmazásból: -
kóóó
aktív tag
Az asszony kijelentette, hogy 60.000-ig bezárólag kell egy robi.
Tudtok esetleg ajánlani 1-et ami ár/érték arajában jó?
Vagy legalább mit kell néznem a specifikációkban?
Előre is köszönöm. -
Busterftw
nagyúr
Valaki nem tudja egy iRoomba 616-hoz honnan lehetne wifis okositohoz jutni?
Volt egy kickstarteres panel de mar leallitottak a termelest. -
ribarszki
őstag
Tisztelt MALEV!
Ez a cikk nem teszt volt, hanem ismertető azok számára akik robotporszívó vásárlás előtt állnak és el szeretnének igazodni a fogalmak között és a kínálatban.
Nem kimondottan értem, hogy mire gondol 4-5 éves modellek alatt, mivel pont, hogy a jelenleg is kapható termékeket használtam illusztráció képpen.
A Samsung Powerbot kétség kívül egy jó porszívó, leszámítva az oldalkefe hiányosságát, bár ezt a nagyobb szívóerő valamelyest kompenzálja. Ugyanakkor ne tévessze meg az olvasókat az olyan kijelentéssel, miszerint olyan szívóereje van mint egy normál porszívónak. A szívóereje 30 watt Egy vezetékes háztartási porszívó szívóereje (pl. Miele, Electrolux) 300W körül mozog. Kiváló felületi takarítást végez a Powerbot, de a szőnyeg mélyebb részein élő atkákat, atkaürüléket, hámszövetet, allergén anyagokat nem tudja eltávolítani. Különösen hosszú szőrű szőnyeg esetében ez még egy normál porszívónak is kihívás. Tehát a szőnyeg 1-2 évenkénti porolását, takarítógéppel való takarítását, illetve havi szintű porszívózását nem igazán lehet megspórolni. Illetve meglehet, csak higéniai és egészségügyi szempontból nem ajánlott.
Ha kereskedett robotporszívókkal, akkor ezzel gondolom Ön is tisztában van.
Szerk. A cikk azon vásárlókat is segíti, akik az 50.000 Forintos határ alatt keresnek porszívót, ugyanis ott is találni használható modelleket, melyek tényleg segítenek a háztartásban. Az nem megoldás, hogy Ön kijelenti csak a Samsung Powerbot típusa a frankó, mert nem mindenki tudja megfizetni. Másrészt ott vannak a Neato modellek melyek szintén kiváló szívóerővel bírnak és takarítási hatékonyságuk semmivel sem rosszabb mint egy Samsung Powerbot roboté.
Üdv: a szerző
-
han_lev
senior tag
Ez de milyen!!!!
A cikk nagyszerű, hiánypótló, köszönöm!
Eredetileg engem is az Alsós 50 ks robotra uszított a feleségem, de mivel nem volt raktáron (se) vettem egy iLife V5pro-t.
Nagy megelégedésére.
Persze a lakásból a kábeleket össze kellett pakolni, és néha nyitva felejtjük a gyerekszoba ajtaját (halálcsapda!), De ettől eltekintve jó nagyon..
-
doooo
veterán
Köszi a cikket! Szimpatikusak voltak eddig is, ezután még inkább. Én a Samsung modelleivel szemezem, csak nyilván nem túl baráti az áruk.
-
válasz
csepelball #1 üzenetére
Én sok robotporszívót kipróbáltam, mivel kereskedtem is velük.. ez a teszt az átlag porszívókról szol 4-5 éves modellek.
Aki tényleg frankot akar venni ami tényleg takarít és felszívja a cuccot az a samsung powerbot, ennek van olyan szívóereje mint 1 normál porszívónak és a hosszú szőrű szőnyegen is frankon működik.
Fél éve nem porszívóztam és tényleg tisztaság van, szekrény között szoktam seprűvel kikapni a port, azt meg arra jár a porszívó felszedi.
Persze a a kecót úgy kell alakítani hogy frankon tudjon menni. -
Évek óta használunk egy piros Vileda robotporszívót.
A korára és az árára tekintettel az extra buta készülékekhez sorolható be.
De teszi a dolgát.
Szépen rakarít. Egyre növekvő spirális íven indul. Ha akadályba ütközik, elkezdi követni az akadály vonalát. Egy idő után irányt vált és újra kezdi a körözést. Három, eltérő hosszú programot ismer. Ezzel a helyiség méretéhez igazítani a takarítás hosszát.
A főkefe nagyon izmos. A kefe mellett egy, az írásban is látható gumi "henger" dolgozik. Izomból tolja a nagyobb szennyeződéseket a porgyűjtőbe.
A sarkokban viszont elvérzik.. Kézzel utána kell takarítanunk.Amit megtanultunk az együtt töltött évekből.
A lakás kialakítása és felújításakor tudatosan kell törekedni a robotporszívó kompatibilitásra.A konyhát és fürdőszobát úgy alakítottuk ki, hogy a robot a WC és a szekrények alá tudjon mozogni.
Az egyedi szőnyegek helyett inkább szőnyegpadló kell a lakás többi részébe.
Az eredeti, kézzel készített szőnyegek nem csak drágák. Nagyon kell vigyázni rájuk. Akár egy évtized alatt is szét lehet őket taposni annyira, hogy javíttatni keljen. A lakás van értem és nem fordítva.Az egyedi szőnyegeket amúgy sem érdemes porszívózni. A hatalmas energiabefektetés ellenére, elvéreznek a nagymamám csodaszere ellen.
Néhány percnyi porolás több koszt távolít el, mint egy alapos porszívózás. A többet meg rendbe teszi a robot.
Féltéve, hogy fel tud mászni a szőnyegre. -
RBJ
addikt
Nálunk samsung vr5000 szolgál lassan két éve. Mi szeretjük.
Igaz csak kiegészítésnek van de mikor elmegy az ember otthonról bekapcs és dolgozik.
Nem is gondolnák sokan, hogy még egy alapos porszívózás után ha elengedik a robit mennyit összeszed még.
Lesz itt még hangoskodás a kételkedőket illetően mert páran nem hiszik el, hogy működik a dolog. -
Ceree
senior tag
ILife-hoz kellett-e mar valakinek potalkatresz, es ha igen, honnan szerezte be? (Gearbest-en nincsenek fent, ha jol lattam.)
Szerk: de vannak fent. :-D
-
Timmcsy
csendes tag
Nalunk egy iLife A6 van szolgalatban 2 hete, nagyon szeretem. Gondolkodtam a felmosos verziokon, de a fentiek alapjan akkor nem banom. Szempont volt a Hepa szuro, valamint a gumikefe, mert hosszu hajuak vagyunk es rengeteg hajat ossszeszed. Ha barkienek van kerdese ezzel kapcsolatban, szivesen valaszolok.
-
Atlantis
veterán
Egyrészt, másrészt ahogy írtam, nincs kellő tömege, így súrolni nem tud. Az ember felmosás közben azért kicsit rányomja a cuccost a felületre, no, ez itt nincs.
Kb. ugyanazt el lehet vele érni, ha normál porszívózás közben rajta van mikroszálas ruha és szárazon feltöröl maga után. -
kóóó
aktív tag
Pont robotporszivo vásárlásán gondolkodom, úgyhogy jókor jött a cikk.
Gearbest-en néztem egy csomó porszívót, csak nem tudom melyik lenne a jó egyenlőre.
Szőnyegem nincs, viszont jó lenne ha fel is mosna rendesen azért és nem kerülne a világ összes pénzébe -
Atlantis
veterán
Nálunk egy iLife V5s van szolgálatban bő fél éve, a cikkben is említett Gearbest-en vettük. Ez főkefe nélküli modell, nekünk nagyon jó, mert egy négyzetméter szőnyeg sincs, cserébe tud nedves takarítást...papíron. Poénnak néha kipróbáltuk ezt a funkcióját, de nem túl jó, inkább csak maszatol, mert nincs elég súlya, hogy rendesen felmosson. Ráadásul fokozottabb figyelmet is kíván, mert ha "felmosás" közben elakad, akkor simán maga alá ereszti az összes vizet, aminek nem biztos, hogy örülne.
Normál porszívónak viszont nagyon jó, bátran magára hagyjuk, nem csinál bajt és mire hazaérünk, feltöltődve várja az újabb kanyart. Némi tereprendezés valóban kell neki, de az amúgy sem árt a rendezett lakáskép érdekében. Alacsonyabb küszöbökön simán átmászik. Asszony hosszú hajú, tényleg szépen begyűjti, kéthetente le szoktam venni a keféit és megszabadítani a hajgyűrűktől, a portartályt hetente takarítom és a törlőruháját is cserélem. Élkövetést csak egyik oldalról csinál, így azon az oldalon előbb elhasználódik a kefe. Aránylag jól észreveszi az akadályokat, de azért tud koppanni, pl. az ágy alatt a középső szűk talpat nem veszi észre és annak mindig nekimegy.
Összességében elégedettek vagyunk vele, ez buta, addig futkos körbe-körbe, míg meg nem éhezik, így egy területre többször is visszamegy. Nekünk nem éri meg a négyszeresét kiadni egy iRobotra, ha meg is pusztul rövid időn belül, veszek még egyet, eddig bevált a márka.
-
Tulku
veterán
Fél éve van egy Hepa szűrős Irobot-unk...nos kiegészítő porszívózásnak tökéletesen megfelel, de a heti rendes porszívózást nem váltja ki...pontosan a cikkben említett szőnyegek mélyebb rétegeiben, illetve azokon a helyeken történő porszívózás kétséges, ahová nem tud eljutni, fizikai akadályok miatt...és persze nyilván emiatt nem rendezzük át a lakásunkat...
Amit még leírnék (szintén a cikkben leírtakat erősítve) hogy állat nélkül, de egy hosszabb hajjal rendelkező családtag (feleség) esetén is, annyi hajat össze tud gyűjteni a kefe, hogy el sem hinnénk...természetesen ezek megspékelve a rájuk tapadó porral mind allergének, ezért is írtam...jó kiegészítés két "rendes" porszívózás között....
Jó a cikk!
-
Ceree
senior tag
Koszi a cikket, kellemesre sikerult. Nalunk karacsony ota szolgal egy iLife v7, utolag rendelt ket fallal kiegeszitve (szerencsere kezeli). Tenyleg megelegedessel hasznaljuk, de orok igazsag, hogy oda kell figyelni, mit hagy elol az ember, mert tud kis gonosz lenni!
(Nalam pl. megblankolta a telefon toltojenek kabelet.)
-
mimi82
aktív tag
:-)
-
csepelball
tag
Köszi a cikket, jol sikerült! Feleségemet rá is szabadítom az olvasásra
Aktív témák
Hirdetés
lo Kezdeti segítség mindazoknak, akik közelebbről ismerkednének a robotporszívók világával.
- Formula-1
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Peugeot, Citroën topik
- Energiaital topic
- Óvodások homokozója
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megvált az Altera többségi tulajdonától az Intel
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest