2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A Windows Movie Maker használata

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egyszerű eszközökkel is lehet igényes, szép műveket alkotni.

[ ÚJ TESZT ]

1. oldal

Az egyik magyar zenész barátom, aki studió-berendezésekkel készít videoklippeket, megkérdezte, hogy mivel csináltam az alábbi és a cikkem végén található kisfilmet. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy egy kis ismertető keretében a kulisszák mögé tessékeljem azokat, akik drága programok, ~felszerelések nélkül is szeretnének szép filmet, zenés slide-showt készíteni.

Megjegyzés:
A filmem eredeti mérete több száz MB-os volt, amihez természetesen jobb képminőség és folyamatosabb lejátszás is társult.

Katt a képre.

Bemutatom

a Windows Movie Makert, ( WMM) :-)

ami a Windows XP és Vista része is, úgyhogy szinte minden számítógépen megtalálható. Nekem az angol változat vant fönt a gépemen, ezért használom az eredeti megnevezéseket.

Mindenekelőtt nézzünk meg egy kis ízelítőt, amiből kiderül, hogy mi mindent lehet csinálni ezzel a nagyszerű programmal. Amellett, hogy A WMM segítségével könnyen megvághatjuk a családi videóinkat, bátran állítom, hogy a PPP helyettesítőjét is üdvözölhetjük benne. Szeretek Power Point Prezentációkat (PPP) is készíteni, de megmondom őszintén, hogy mivel a WMM használata egyszerűbb, gyorsabb, a végeredmény minősége pedig kiváló, ezért kezdek teljesen áttérni WMM-re. A bal oldali menüsorában három fontos tevékenység közül választhatunk, az IMPORT, EDIT és a PUBLISH feladatkörök közül, amiket az itt felsorolt sorrendben kell végrehajtani (...merthogy fordítva nem is lehetne. :)) Az Import-on belül is négy lehetőség kínálkozik, 1) a digitális kameráról való áthozatal, 2) videók, 3) képek, 4) hang file-ok importálása attól függően, hogy mit szeretnénk bemutatni a kisfilmünkben.

Kezdjük a képek (vagy film) importálásával. A "Pictures"re kattintva kinyílik a böngésző, ami lehetővé teszi, hogy a számítógépünk kép (és film) anyagából válogassunk. Egyszerre több képet (vagy videót) is kijelölhetünk és átvihetünk a Movie Makerbe az "Import"ra kattintva.

Kapcsolódó topik: A Windows Live Movie Makerrel is

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.