2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A Windows Movie Maker használata

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egyszerű eszközökkel is lehet igényes, szép műveket alkotni.

[ ÚJ TESZT ]

2. oldal

Miután az összes felhasználandó képet (filmet) kiválasztottuk és átvittük a Movie Makerbe, importálnunk kell még a megfelelő hangot is.

A következő lépésben kijelöljük és megragadjuk a képeket, és a munkaasztal felső videó-sávjába, később a hangot pedig a középső sávba, az úgynevezett Audió/Music sávba húzzuk.

Két lehetőség közül választhatunk, hogy milyen kinézetben akarjuk látni a munkaasztalunkat illetve a munka menetét: storyboard-on, vagy a timeline-ban.

Mindegyiknek megvan a maga előnye. Pl a timelineban a feliratokat tudjuk hajszálpontosan a hanghoz igazítani, a storyboardon pedig az áttűnéseket és effekteket tudjuk beilleszteni.

Először a timeline "üzemmódban" szoktam bepakolni a képeket és a zenét.

Mielőtt az effekteket és áttűnéseket kiválasztanám, megnézem, hogy a képek illetve a videó mérete és a zene hossza kb megegyezik-e? Kisebb eltérést lehet korrigálni a képek nyújtásával vagy tömörítésével.

Ha túl nagy a különbség és kevés a kép a hanghoz képest, akkor esetleg még több képet vagy videót importálok, vagy a meglevő képeket megfelelő méretűre nyújtom.

Kapcsolódó topik: A Windows Live Movie Makerrel is

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.