2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Dvarw 16 - törpe e-cigi tank

Manapság minden egyre nagyobb az e-cigi világában, de most kaptunk egy egészen aprócska eszközt.

[ ÚJ TESZT ]

Nézzük az ízeket!

Az íz összehasonlítása már egy nehezebb kérdés, mert az tényleg nagyon szubjektív, úgyhogy most egy szubjektív összehasonlítás következik.
- A Malaysian Tea már eleve a V3 miniben volt. Nagyon kellemes, olyan, mint egy boltban, polcról leemelt vegyes gyümölcsös Ice Tea. Pont ezt várja az ember. Jól érezni a teát és a gyümölcsöket, amit nem lehet külön meghatározni.
- A GS-nél a tea kevésbé bolti Ice Tea jellegű és a gyümölcsök közül a citrusok jobban érződnek. Ez jobban hasonlít egy igazi teára.
- A Dvarw esetében a teához bejött egy kis kesernyés fekete tea íz és a citrusok mérsékeltebbek. Itt is igazából egy vegyes gyümölcs van, de részletesebb, gazdagabb, mint a V3 mini.

Az első kört a GS nyerte, mert részletgazdag és harmonikus is az íz. A Dvarw ott lohol a nyomában, mert szintén részletgazdag, de kevésbé harmonikus. A V3 mini is nagyon jól helytállt, mert nagyon harmonikus ízt ad, de a részletek hiányoznak (a többihez képest).

Második körben felraktam a tankokat egy jobb elektronikával rendelkező modra (Yihi SXmini MX class) és így kóstoltam.

- A V3 mini jobban hozza a citrusokat, de veszített a tea ízéből. Más, de sem nem jobb, sem nem rosszabb.
- A GS még jobban kisimult. Megmaradt a karakter és a részletgazdagság is, de a citrusok kicsit kevésbé dominánsak. Határozottan tudott javulni.
- A Dvarw is tudott javulni. A kesernyésség még jelen van, de enyhébb, és a gyümölcsöknél jobban megjelentek a citrusok.

A V3 mini lemaradt egy kicsit, a Dvarw sokat javult, de a GS még többet. Ezzel az elektronikával egyértelmű a GS előnye.

Harmadik körben egy DNA elektronikát néztem (Hcigar VT 75 Color).

- A V3 mini esetében visszajött a tea és egy kis kesernyésség is. A gyümölcsöknél megjött a citrus, de valahogy nem áll össze az egész.
- A GS itt is jó, de az ellenállását rosszul mérte a mod (1.30). Valahol az előző kettő között van az íze. Nem rossz, de ez sem az igazi.
- Talán a Dvarw bukta a legkevesebbet ezzel az elektronikával, mert nagyon hasonló, mint a VTC-n. Itt nem esik szét az íz.

Ezt a kört a Dvarw nyerte, de itt valahogy az elektronika nem szerette ezt az ízt, vagy a fene tudja.

Lehet tagadni, de számít az elektronika is. Nem terveztem ezt belevenni a tesztbe, de előjött. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez is egyéni ízlés kérdése, ahogy a tekerés mérete, a huzal és a vatta is.
Nálam most ezzel az ízzel és ezekkel a tankokkal a DNA elektronika leszerepelt. Általában eléggé egyszerű ízeket szívok, úgy tűnik, azokkal nincs gond, mert kifejezetten szeretem ezt a modot.

A következő íz a kedvenc dohányosom. Mindemellett az egyetlen is, amit szívok. Ez pedig a TPA Mild Black. Egyetlen probléma vele, hogy beszüntették a gyártását. Leginkább úgy lehet körülírni az ízét, hogy olyan, mint egy érett, pácolt, kissé édeskés pipadohány illata. A hamutáljelleg teljesen hiányzik belőle.

Első körben itt is a VTC modokat fogtam munkára.
- A V3 mini kellemes, de nincs dohányos jellege, inkább csak valami meleg háttérízként jelenik meg. Ettől az aromától nem ezt várom.
- A GS hozza, amit kell. Persze korábban szívtam már benne ezt az ízt, de már évek óta egy Dvarw MTL-t használok hozzá, úgyhogy most kissé meglepett, hogy a GS-nek ezzel az aromával milyen komoly TH-ja van. Kifejezetten jól passzol a dohányos ízvilághoz.
- A Dvarw esetében itt inkább az volt a kérdés, hogy tudja-e azt hozni, amit a nagy testvér. Tudja. Kicsit más az íz, mint a GS esetében, kicsit karcosabb. TH nem sok van, de ez a karcosság jól helyettesíti.


Munkában a nagy testvér is: Dvarw MTL.

A V3 mini itt gyengén teljesített, a másik két tank viszont hibátlanul hozta, amit kell.

Második körben ismét bevetettem a Yihi elektronikát.
- A V3 mini meglepett, mert igaz, hogy megjött a dohányos íz, de szinte teljesen homogén lett az ízvilág. Tökéletesen jellegtelen.
- A GS-nél is lágyabb lett az íz, de a részletek és a TH is megmaradt. Határozottan jó. A V3 mini után kicsit aggódtam, hogy itt is jellegtelen lesz a Mild Black, de nem.
- A Dvarw pont ugyanazt az ízt adja, mint a GS. Teljesen eltűnt a karcosság és nagyon jól érezni az ízeket. Kifejezetten finom, de mivel TH-ja nincs, kevésbé jó. A kíváncsiság kedvéért megnéztem a nagy testvért is, de ott maradt egy kis karcosság és valamennyi TH is van.

Ezt a kört a GS nyerte. A Dvarwnak sincs szégyenkezni valója, mert remek ízeket adott, de itt nem tudott felnőni a nagy testvér produkciójához. A V3 mini ezen az elektronikán leszerepelt.

Harmadik körben ismét a DNA elektronikát vettem elő.
- A V3 mini egyértelműen itt a legjobb. Megjött a dohányos jelleg, de azért így sem az igazi.
- Most már nyugodtan kijelenthetem, hogy ez a mod nem szereti a GS-t. Megint rosszul mérte az ellenállását és talán pont ezért a produkció is gyenge lett. Azért a V3 mininél így is jobb.
- A kis Dvarw viszont kifejezetten szereti a DNA elektronikát. Hasonló az íz, mint a Yihin, de van egy kis karcosság. A TH persze itt is hiányzik, de ezt leszámítva hozza a nagy tesó produkcióját.

Lassan kijelenthetjük, hogy a harmadik kör és a DNA elektronika a Dvarw hazai pályája.

A dohányos etap tanulsága, hogy a V3 mini nem való a dohányos ízekhez. Talán teszek próbát egy olyan dohányossal, ami jó lenne, de a hamutartó ízvilág miatt nem próbáltam eddig. Hátha ezt a V3 mini eltünteti.

A harmadik etap megint egy összetett íz, ami a Maximum Flavour Jungle Juice. Na, ember legyen a talpán, aki ezt meg tudja határozni. Tényleg olyan, mintha a dzsungelt leturmixolnák. Zöldséges, gyümölcsös, teljesen vegyes íz, egy kevés mentollal. Ezt most egy Siren V2 24-ből szívom, ami nagyon jól adja ezt a meghatározhatatlan ízt. (Fontos megjegyeznem, hogy ez is egy Yihi modon van, úgyhogy a második körnek lesz egy kis előnye.) A kép ne tévesszen meg senkit, ez egy MTL tank és 9.5 W-on használom, jelenleg MTL Clapton tekeréssel.


Jungle Juice referencia.

Az első kör szokás szerint a VTC.
- A V3 mini teljesen jó. Inkább a gyümölcsös jelleg dominál, de a zöldség és a mentol is jelen van.
- A GS majdnem tökéletes. Jól jön a zöldség és a gyümölcs is, de a mentol kicsit lehetne kevesebb.
- A Dvarw most nem jó. Mentol és a zöldséges jelleg megvan, de a gyümölcsös ízekben van egy kis kesernyésség. Talán valami grapefruit jelleg.

Ebben a körben a 16-os volt a leggyengébb, de a különbségek minimálisak.

A második kör ismét a Yihi elektronika.
- A V3 mini tökéletes. Minden íz ott van, ahol kell.
- A GS is tökéletes.
- A Dvarw sokat javult. A kesernyésség még megvan, de csak halványan. Itt inkább csak hozzáad egy kis pluszt az ízhez.

Ebben a körben nincs győztes, mert mindegyik tank jól teljesített.

Harmadik körben ismét DNA elektronika.
- A V3 mini itt is jól teljesít. Sőt, talán itt a legjobb!
- A GS-t megint nem mérte jól a mod, de az íze így is rendben volt.
- A Dvarw most valamiért nem állt össze. Minden íz megvan, de nem harmonikus.

Nagy meglepetésemre itt a 16-os volt a leggyengébb. A korábbiak alapján nem ezt vártam. A V3 mini itt leiskolázta a GS-t is. Azt azért ki kell hangsúlyoznom, hogy valójában minimális különbségekről beszélek.

A harmadik etap tanulsága, hogy mennyire egyéni ízlés kérdése az, hogy szeretjük-e, hogy egy tank milyen ízeket hoz ki egy adott aromából. Elvitathatatlan ugyanis, hogy a Dvarwnál is nagyon részletgazdag volt az íz, de olyan részleteket hozott elő, amik nekem nem hiányoztak.
Mindent összevetve a Jungle Juice mindegyik tanknak jól áll és még DNA elektronikával is jól teljesítettek a tankok.

A negyedik és egyben utolsó etap a kedvenc mentolos málnám. Ez BF Raspberry Natural, BF Raspberry és BF Menthol keveréke. Nagyon régóta szívom már és gyakorlatilag évek óta a GS-ből. Úgyhogy az összehasonlítási alap nyilvánvalóan a GS ízvilága. Mondhatnánk, hogy a többi eszköz hátrányból indul, de... ...de nem lövöm le, olvassátok el.
Azt fontos megjegyezni, hogy mind a málna, mind a mentol hajlamos megrepeszteni a PC palástot (illetve bármit, ami nem fém vagy üveg), de a Dvarwok bírni szokták jellemzően. Mindenesetre azért engedélyt kértem, mielőtt beleraktam a 16-osba ezt a lötyit.

Szokás szerint a VTC-kkel kezdtem.
- A V3 mini érdekeset produkált, mert a háttérnek szánt sima Raspberry íze dominál. A Natural savanykássága és a mentol is inkább csak kiegészíti. Nagyon más így, de kifejezetten finom.
- A GS-t nagyon jól ismerem. Pont az ellenkezője a V3 mininek. A Natural savanykásságát csak kiegészíti a sima Raspberry és jól érezhető, erőteljes a mentol.
- A Dvarw félúton van a kettő között. Szépen összhangba hozta az ízeket.

Mindegyik tank mást hozott ki ebből, de egyik sem rossz.

Második kör természetesen megint a Yihi.
- Érdekes, hogy a V3 mini mennyit változott. Nagyjából azt produkálja, mint az előző körben a Dvarw. Valahol félúton helyezkedik el a két véglet között, amit pont a V3 mini és a GS jelentett.
- A GS nem sokat változott, kicsit selymesebb a hatás (már amennyiben lehet ezt mondani egy mentolos lötyire). Viszont mivel normál esetben ezen a modon használom, valójában pont ez az íz volt az etalon.
- A Dvarwnál először kicsit megijedtem, mert valami nem odavaló ízt éreztem, de néhány slukk után ez teljesen eltűnt és szinte pont az hozza, mint a GS. Talán egy kicsit erőteljesebb a sima Raspberry.

Ez az íz+elektronika kombó mindhárom tanknak tetszik.

Jöhet a DNA.
- A V3 mini kifejezetten szerette ezt az elektronikát ezzel az ízzel. Körülbelül azt hozza, mint a Dvarw a Yihi elektronikával.
- A GS nagyon megbízhatóan hozza itt is a megszokott ízeket. Kivételesen nem mérte el nagyon az ellenállását a mod.
- A Dvarw most inkább a VTC-re hasonlító ízt ad, de kicsit több mentollal.

Tulajdonképpen mindhárom tank jól teljesített a DNA-val.

Azt hiszem, ennek a körnek az lehet a tanulsága, hogy az egyszerű ízek esetében is lehetnek eltérések a tankok és az elektronikák között, de rosszul egyik sem teljesít. Ha valamiért mégis ezt tapasztaljuk, akkor ott valami gubanc van. (Hibás vattázás, túlhevített tekerés vagy hasonló.)

Most sokan joggal tehetik fel a kérdést, hogy desszert vagy sütis ízzel miért nem teszteltem. Roppant egyszerű, mert nem szeretem ezeket. Az egyetlen ilyen jellegű, amit szoktam szívni, az a BF Creme Brulee, de egyrészt most nincs bekeverve, másrészt nem is igazán bonyolult íz, úgyhogy nem reprezentálná megfelelően ezt az irányt.

Már összehasonlításon kívül, beletettem a Dvarwba a Vampire Vape Coffee Cake ízét. Ez elvileg ugye kávétorta, de szerencsémre a sütijelleg nem nagyon érezhető. Egy kellemes, kicsit erősebb cappuccino inkább. Valami nagyon halvány sütis jelleg van a végén, de annyira enyhe, hogy még engem sem zavar. Kifejezetten jól hozza ezt az ízt is. Ráadásul most egy Provari 2.5-ön van, ami kifejezetten selymes, lágy ízeket produkál és ez nagyon jól érezhető is.


Tudom, tudom! Így még inkább Frankenstein szörnyetege, de a jó ügyért...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.