2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

E-Cigi: Kerámia patronok tisztítása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

...avagy hogyan spóroljunk még több pénzt az e-ciginkkel

[ ÚJ TESZT ]

Ezzel a tisztítási módszerrel a többszörösére növelhetjük a kerámia patronunk élettartamát, ugyanis nincs benne olyan alkatrész ami rövidtávon elhasználódhatna, elégne, csak koszolódnak, ami égett ízt és kevesebb füstöt eredményez 5-6 újratöltés után. Ajánlom minden harmadik töltésnél elvégezni ezt az 5-10 perces tisztítást, így mindig tiszta ízeket kapunk a patronnal!

Nos, akkor lássunk is hozzá:
Érdemes házi gyártmányú eszközökkel nekiállni , nagyon megkönnyíti a tisztítást!

Amire szükségünk lesz:

- Nyomógombos akkumulátor
- 2db gemkapocs
- 1db csavar
- 1db holttér mentes fecskendő (legjobb az , amit a patronhoz kapunk vagy veszünk)
- Fogó
- Egy pohár desztilált forró víz (vízkő ellen,kb 150Ft 2 liter) vagy sima forró víz.
- Zsebkendő

Jó ha van:
- Patron átmérőjű PVC cső és még egy nagyobb fecskendő (2-3 ml-es)

Elkészítésük igen egyszerű , képek alapján szépen le lehet másolni:
Egyik gemkapocs szárát kihajlítjuk , majd fogóval egy 2-3mm hosszú részt görbítünk ki derékszögben. A másikat teljesen széthajtjuk , majd félbe és a két végére szintén hajtunk egy-egy 2mm hosszú részt.
A tisztító eszközünkhöz levágunk egy 3-4 cm-es darabot a PVC csőből majd ráhúzzuk a nagyobb fecskendőre az egyik végét, ide egy kis erő is kelleni fog! Ha csak egy fecskendőnk van az sem baj, anélkül is könnyedén meg lehet csinálni.

Tisztítás:

Kiszedjük a legfelső gumi tömítést vagy a szipkánkat a gemkapoccsal (az egy végűvel) , majd a második átlátszó gumigyűrűt ugyanígy eltávolítjuk. A harmadik már kicsit nehezebb lesz, azt próbáljuk meg a kétvégű gemkapoccsal, mégpedig úgy, hogy összenyomjuk, majd ha átment a középső lyukon szétengedjük, így könnyen ki lehet húzni. Ha azzal nem megy akkor az egyvégűvel is lehet próbálkozni , néha azzal könnyebben kijön.

*VIGYÁZZ!*
A harmadik gyűrűnél van a fűtőszál középen (rézdrót az üvegszálon), ami viszonylag könnyen szakad, arra próbáljunk meg vigyázni miközben bíbelődünk a tömítéssel.

Fogjuk a pohár vizet, majd beletesszük a patront és szépen elkezdjük rázogatni a vízben ( az egész patron legyen benne , vízszintesen rázzuk) kb 1 percig , majd jól rázzuk ki belőle a vizet , nem elég ha csak megfordítjuk. Esetleg fújni is lehet az akksi felöli végénél.
A PVC csöves szerkezettel kicsit szebben ki lehet pucolni, a képen látható módon szívjuk tele vízzel, majd nyomjuk ki és ismételjük meg párszor!

Ha már nincs benne víz törölgessük le kívülről nagy figyelmet fordítva az akksis részére!
Csavarjuk fel a patront az akksira, majd nyomjuk a gombot kb 10 másodpercig míg le nem tilt az akkumulátor (villogni fog a led). Eközben a patron füstölni fog, nem kell megijedni, most ég le a kosz és párolog a maradék víz. Mikor letilt az akksi fújjunk bele egyet kettőt a patronba (gyors és erőteljes fújással) ezzel kifújjuk belőle a koszt, ami leégett.
Ismételjük meg ezt egészen addig míg már egyáltalán nem füstöl a patron és lehet látni ahogy szépen izzik a fűtőszál, ez kb 10 ismétlést jelent.


Láthatjuk, hogy nagyon szép fehér lett az üvegszál, olyan mint új korában!

Most tegyük vissza a tömítéseket és töltsük meg:

Az elsőt megint csak nehezebb lesz, nézzük meg hogy hol vannak a gumigyűrűn a barázdák, oda kell hogy illeszkedjen majd az üvegszál, tehát úgy helyezzük bele, hogy a két kis lyuk pont keresztbe legyen az üvegszálon ha felülről nézzük. Ezután fogjuk a csavart és azzal könnyedén be tudjuk csúsztatni anélkül, hogy átszakadna vagy bármi baja esne. Erősen toljuk rá, hogy illeszkedjen mindenhol a kerámiára - van egy olyan trükk is, hogy ezt a tömítést nem szabad teljesen rátolni, hanem 1mm-el fel kell emelni, mert néha kicsit megolvad a gumi vagy nem hagyja átjutni a folyadékot és ez ius égett ízt eredményezhet -. Töltsük meg a patronunkat az egyik kicsi lyukon a perem szélén, az XL-es kerámia patronba (CE2) kb 1,5ml-t töltsünk. Tegyük vissza a második gyűrűt is, ez nem okozhat gondot, arra kell figyelni, hogy a mélyedés felfele nézzen.
Tegyük vissza a csöppentőt a liquidünk üvegére majd egy cseppet nyomjunk a patron közepébe a gumigyűrűre és egy gyors rövid fújással fújjunk bele. Ezzel azonnal nedves lesz az üvegszál és nem kell megvárni míg felszívódik a folyadék és azonnal élvezhetjük majd a finom füstöt.
Kicsit meg lehet törölgetni belül ha esetleg ottmaradt egy kevés liquid, majd tegyük vissza a felső tömítést is.


Ezzel készen is vagyunk!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.