2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Költözés Fractal Design Define S-be

    Karácsonyra tervben volt Haswell pentiumról i7-re upgrade. Még a csere előtt sikerült szereznem ajándék áron egy H100-as játékvizet, ami a régi házamba ( Zalmann Z3 Plus) nem volt beszerelhető. Az más kérdés hogy a proci fejlesztés is furán sikerült, szintén remek áron sikerült szert tennem egy 4770T-re ami csak 45W-os, cseppet túlméretezett rá a hűtés :D.

    Tehát megvolt a víz amit már mindenképpen ki akartam próbálni, plusz a régi házam nyeremény volt, nem én választottam. Szép letisztult előlapot akartam, szépen berendezhető belsővel, végül Define S lett a kiválasztott, ablakos oldallappal. Konfig az adatlapomon, beszéljenek a képek.(telefonos képek lustaság miatt, sry a minőségért)

    Kibontás után

    Régóta az összes kábelt fehérre akartam cserélni de a régi házban csak a 24 tűs tápkábelig jutottam. Most viszont mindenhez vettem hosszabbítót.

    Folytatás...

    sagit 8 éve 2

  • Lenovo Z50-70 gyors bemutató + GPU tuning + cpu alulfesz

    Itt írtam már róla hogy sikerült egy jó kis akciót kifogni, pénteken meg is jött a gép, 3 nap használat után le tudok írni róla azért már pár tapasztalatot. A gépet barátnőmnek vettük, nem cipeli, vigyáz nagyon a dolgaira. Csak LOL-t és HotS-t fog rajta játszani. (Előző gépen az utóbbi már laggolt)

    Nem lesz nagy teszt, a notebookcheck-en van ( Igaz i7 verzióssal)

    A mi modellünkben a következők találhatóak:

    -i5-4210U
    -4 GB Ram
    -256 GB SSD
    -840m 2 GB DDR3
    -FHD Kijelző
    -2 év lenovo gari

    Észrevételek:
    - A proci csak az 1. magon tud 2,7 GHZ-re turbózni, 2. magon csak 2,4-ig ( én azt hittem mind a 2 maggal tudja, nincs erre megoldás? Ha mindkettő kap full loadot akkor 2*2,4 GHZ a turbó)
    - A ramot bővítem, már meg is rendeltem, a héten érkezik 2*4 GB 1600 Mhz CL9 (azért ez mert semmivel se drágább mint egy sima CL11-es ram)

    Folytatás...

    sagit 9 éve 22

  • Lenovo Z50-70: i5-4210u, 4 GB Ram, 15,6" FHD, 256 GB SSD, 840m 2 GB = ~160k újan

    Pénteken érkezik, megcsíptem egy jó kis akciót.

    599€ helyett csak 508€ volt, full új, 2 év Lenovo gari ( Nem tudom Ausztriába ki szervizeli őket)

    Otthon akartunk lapost venni de ezért az árért csak ez a proci+ vga kombó fért volna bele hdd-vel és kisebb felbontással, szóval elcsábultam, és benyeljük a német billt. :))

    Kijelző TN, de elvileg kicsit jobb fajta, majd meglátjuk. Barátnőmé lesz a gép, ASUS K53SK volt az előd és annak se volt nagy pukk a kijelzője, ezzel is ellesz szerintem.

    Csak a GPU miatt cserélünk, a 7610m gyenge volt már HOS-ra amivel játszik, ezzel jobban fog menni, persze nem natívban, azon csak a mindennapi netezés lesz jobb, illetve a LOL-t tuti natívban is vinni foga ( az a másik amivel játszik, semmi más)

    Erre a feladatra szerintem megteszi, ahogy olvastam neten nem throtlingol prime+furmark hatására se de azért tegnap vettem egy Cooler Master Notepal U2-t 2 ventivel alá :))

    Péntek érkezik, lehet csinálok róla egy kis bemutatót ha érdekel valakit.

    sagit 9 éve 8

  • nVidia GPU Boost 2.0 lock? HELP

    Adott egy GT720M 625 MHZ-es alap és 938 MHZ-es Boost órajellel.

    Asus X550CC a gép és mellette egy i3-3217u van.

    Heroes of the Storm közben monitoroztam aidával + GPU-Z-vel.
    Elején szépen megy, 99%-os GPU Load/938 Mhz, proci kb 70%-on, venti 3600 RPM és 60-70 °C között van a CPU és GPU is, azán egyszercsak játék közben a GPU elkezdte visszavenni az órajelet, de még 540 MHZ-re is, eközben a hőfokok nem nőttek, viszont a hűtés lassult 3000 RPM-re a kisebb órajel miatt gondolom.

    A kérdés hogy hogy lockoljam be 938 MHZ-re? A hűtés bírná, a játéknak meg nagyon kéne. Booston medium beállításokkal jó, ha visszaveszi még lowon is akad.

    Ötletek? :F

    :R

    sagit 9 éve 11

  • 1 GB DDR1 400 Mhz Dual Channel Vagy 1,5 GB DDR1 333 Mhz Single Channel ?

    Ismerős kidobta volna a gépet, semmi extra de hibátlan.

    3500+, 1 GB Ram (2*512 400 Mhz) , Geforce 6600, 300 Gb Sata1, DVD író,TV tuner, FSP táp

    Gondoltam beélesztem és hazaviszem Magyarországra amikor legközelebb megyek, odaadom olyannak akinek semmilyen nincs. Van is már rá jelentkező, öcsém barátja, tönkrement a laptopja ( alaplap hiba).
    Esélye nincs másikat venni, ezzel ellesz.

    A lényeg hogy win7-et raktam rá, meglepően jól muzsikál. Van itthon 1*1 GB DDR1-em azonban jó finnyás az alaplap. (Nfore4 ) Ha berakom a z 1 GB-os modult akkor csak 1 db 512-es maradhat mellette, csak úgy indul el, minden kombót kipróbáltam. Ekkor se DC nincs és az órajelet is visszaveszi 333-ra.

    6K memória olvasás visszaesik 2300-ra everest szerint. Hogy jár jobban a tulaj? 1,5 GB lassabb rammal vagy 1 GB gyorsabb rammal ? Netre nem lesz használva, az új tulajnak sajnos nincs :/ Régebbi gammk lesznek vele tolva ( Diblo 2, NFSU2 , stb stb

    sagit 9 éve 15

  • 10 hónap után rendes net!

    El se tudom mondani mennyire jó. 2014.06.30-án költöztem Ausztriába, azóta csak mobilnetem volt, az volt otthon szétosztva ezekkel :

    GSM antennát is vettem, kimaxoltam a lehetőségeket hogy a lehető legstabilabb/leggyorsabb netem legyen de az elméleti 10/5-ös netből nem sok valósult meg délutánonként amikor le volt terhelve a cella. 2 YT videó már nem ment egyszerre, ha játék közbe elkezdett frissíteni a NOD32 már az egekben voltak a ping értékek és hasonló finomságok.

    Ma végre bekötötték az ADSL-t (igen ez van, ezt kell szeretni, Hallein Altstadt 16/3 Mbit 27 euróért (Y) )
    Az otthoni digihez képest ez is szar de mégis... régen örültem valaminek ennyire :DDD

    sagit 9 éve 41

  • Vajon mi lehet a laptop baja?

    Minap kaptam egy laptopot javításra .

    Hibajelenség: 1-1,5 óránként magától lekapcsol a gép, de a tulajnak fogalma sincs hogy mitől, fontos lenne beéleszteni.

    Én sejtem mi lehet a gond:

    Nem kell hozzá diploma hogy az ember ezen már kívülről is lássa hogy nem szellőzik, amikor ilyen hibákkal kapok valamit javítani mindig egy kis részem meghal. :DDD

    A gép többi része tiszta volt, maga a hűtés se volt vészes, sokkal rosszabbakat is láttam már, az volt a gond, hogy a porszűrő annyira eldugult, hogy nem tudott beszívni kb semmi levegőt.

    Folytatás...

    sagit 9 éve 12

  • SAL hangfal felújítás 2. rész. 2610F

    Az előzmények itt olvashatóak : [link]

    Legutóbb csak a 3 kicsi (2610C +2*2610S) hangfalakkal végeztem időhiány miatt.

    Azóta megjött a rendelt 30m 2,5-ös rézkábel, a fali tartó a hangfalakhoz szóval újra nekiálltam . Ja és lábakat is kaptak a hangfalak.

    Hátsók készen, bekötve. Jöhetnek a nagyok.

    Ezektől tartottam, a fóliázás nem ígérkezett egyszerűnek mivel ~1m magasak és egy darabban akart őket lefóliázni ezért egy kb 2,5m*33cm es darabot kellett kivágnom kétszer. A pontos kivágás se volt egyszerű de ez majd később.

    Folytatás...

    sagit 9 éve 17

  • 4 magos, dedikált gpu-s laptop a kukából? Igen!

    Nem sok mindent találtam eddig az életem során aminek hasznát vettem, most fordult a kocka.

    Sztori :

    Rengeteg e-hulladékot dobálnak ki az osztrákok, szigorúan szelektíven a kijelölt lerakóban, én is oda vittem egy régi (8 éves full halott) laptopot kidobni . A konténerben megakadt a szemem egy újabbnak tűnő laptopon és szégyen nem szégyen kikukáztam.

    A kijelző törött, se akku se töltő. Viszont az AMD A8 matrica és a dedikált Radeon gpu matrica azért megtetszett a palmrest - en, vittem is haza.

    Otthon szétkapva szembesültem vele hogy 4 gb ram is van a gépben odd, és 500 gb hdd is. Töltő berendelve hozzá 15 euróért, ha beéled leszedem a kijelzőt róla és van filmezős gépem a nappaliba :)

    A gép pontos típusa és specifikációja :

    Acer Aspire V3-551G-84504G50maak

    Folytatás...

    sagit 9 éve 24

  • SAL hangfal felújítás. Update!

    Még olyan 7-8 éve vettem a szettet (SAL 2610F+2610S+2610C)
    diákmunka pénzből. Tudom hogy gagyi, meg kínai, nem véletlen volt az egész 50k.

    Azóta lett új erősítő, dolgozom, barátnőmmel külföldön élek, most rendezkedünk be. Számítási szerint kb 1 évet kell még kihúznom a hangfalakkal, utána tudok cserélni. Gondoltam addig kihozom belőlük amit tudok.

    A bútorokhoz nem mennek színben, a költözés meg is viselte őket.
    Vettem rájuk új matricát kívülre ami megy a bútorhoz, új hangfalselymet, újra kábeleztem őket, kaptak hangváltót is.

    Ha van érdeklődés kibővítem az írást képekkel, leírással.

    Update!

    A nem várt érdeklődésre tekintettel itt van kicsit bővebben a sztori:

    Tehát a centerrel és a sorrund hangfalakkal kezdtem a felújítást. Azt kell tudni róluk hogy ez a 7-8 év alatt 3* ment tönkre mind a háromban a gyári magas, különösebb igénybevétel nélkül, ellenben a nagy frontokkal szinte semmi gondom nem volt pedig buliztunk is velük.

    Folytatás...

    sagit 9 éve 13

  • Asrock B85M Pro4 SSD probléma.

    2014.01.11.-én vettem az alaplapot és a többi alkatrészt, bővebben itt.

    Nagy örömmel össze is raktam majd kb 2 nap masszív szívás következett, ugyan is a rendszer kékhalálozott folyamatosan, WIN7/8/8.1 x64 alatt is, teljesen random, volt hogy fel se települt, fel se állt a rendszer. Bioszban default beállítás se volt neki jó, állítgattam mindent de nem hozott sikert.

    Ekkor a notebookomból kivett 1,8"-os 128 GB-os TOSHIBA THNSNC128GAMJ mSATA SSD-re telepítettem.

    Már kínomba az 500-as szintén a notiból kibányászott WD vinyóról lementettem mindent, és telepítettem arra. Láss csodát minden hiba megszűnt! Idő hiányában ennyibe is hagytam a dolgot.

    Hogy őszinte legyek első körben az adapterre gyanakodtam annak ellenére hogy egy mSATA vinyót hibátlanul használtam vele kb 1 évig.

    Folytatás...

    sagit 10 éve 0

  • Első Starbucks kv-m....

    Baranyai gyerek vagyok, itt a "pusztában" nincs Starbucks. Viszont imádok kávézni és hétvégén barátnőmmel Pesten kirándultunk/sulit néztünk. Péntek hajnalban már az 5:14-es IC-vel mentünk is fel, ami azt jelentette hogy 4-kor keltem, mivel Pécs is még 25 km, ráadásul csak 1-1,5 órát tudtam aludni mivel melóból hazamenet az a busz amivel én is mentem volna ( ha nem vagyok lusta és nem kocsival megyek) beborult az árokba este 10 után, elég durva élmény volt, természetesen megálltam segíteni. A vonat út pocsék volt, egy ember mögöttünk folyamatosan ordítva röhögött és mesélt, alvásra semmi esély nem volt.

    A szállásunk a Csengery utcában volt, 1 köpésre a nyugatitól és a WestEnd-től.
    Délután miután végeztünk a sulinézéssel, elmentünk kicsit "shoppingolni' a WestEnd-be, szombat volt a múzeumos nap. Kb olyan voltam mint egy zombi, bármit megadtam volna 1 KV-ért, és láss csodát egyből a bejáratnál ott is volt a Starbucks.

    Go is be, nagy tömegnyomor, gondoltam itt bizony jó lesz a KV, rengetegen vannak. Alig találtunk az emeleten helyet, az asztalok tele szeméttel, kényelmetlen székek, itt már gyanús volt a dolog. Barátnőm leült, lepakoltunk, lementem kv-ért, pincérről ne is álmodjon a paraszt. Kértem a KV-t, magamnak egy mezei közepes hosszú kávét, a leányzónak valami vaníliás csodát, sok habbal. Eddig nincs is gond, fizetek, 1700...

    Folytatás...

    sagit 10 éve 21

  • Low Cost Haswell ésszerűen.

    Adott az adatlapomon található kis Elitebook.

    Ameddig egyetemre jártam és 3 helyen laktam (albérlet,barátnőmék,otthon) nem volt más opció, kellett egy kicsi,strapabíró noti ami megy 5 órát. Azóta ráköltöttem egy csomó pénzt, kihoztam belőle amit lehet, talán nincs még 1 ilyen konfig a világon :))

    Aztán melóba álltam, itthon dekkolok (még) és tök jó hogy van ez a noti, de kellene valami asztali, azért vissza húz a szívem, az előző asztali konfigom is imádtam (955BE,4870,4gb,500gb,cm690,cx400).

    Első körben vettem egy csomó pénzért eGPU adaptert a kis hp-hoz, müxik meg minden, de nem az igazi azért.

    Aztán jött egy nyereményjáték egy pécsi pc boltnál ahol egy Zalman Z3 Plus White házikó volt a nyeremény.

    Folytatás...

    sagit 10 éve 17

  • Samsung Garanciafutár.

    Tömören leírom a tapasztalataimat egy Galaxy S készülék garanciáztatásáról.
    A készüléket egyébként 2010.12.05.-én vásároltam a Telenornál. 1 év teljeskörű plusz egy év korlátozott garanciával.
    A telefon hibája a következő volt: Statusbar vonalában beégett a kijelző, de csak alacsony fénynerőnél látszott. (egyébként a munkalapon olvashatjátok mit írtam be panasznak)

    Korlátozott garancia röviden: tartozékokra nem vonatkozik ( akku,füles,töltő) és fő darab cserélésének esetén nem indul újra a garancia.

    2012.03.25.-én vasárnap este hat felé megrendeltem online a my.samsung.hu-n a garanciafutárt. Ki is írta hogy keddre várhatom.

    (ide érdemes beregisztrálni mert még két hónap extra garanciát is kapunk)

    Hétfőn (26.)jött egy sms hogy nemsokára keresni fognak a központból. Ez rá 5 percre meg is történt. Az ügyintéző rendes volt, küldte a futárt.
    Másnap reggel (Kedden, 27.) jött egy sms hogy a futár nemsokára keresni fog. ( és benne a futár számával)
    Fel is hívtam a számot, felvette a futár és mondta hogy 10 előtt tud már jönni. Mondtam hogy ez nekem még korai mert még nem vagyok a munkahelyemen ( oda kértem a futárt)
    Megbeszéltünk egy időpontot amit pontosan be is tartott. Nagyon rendes és rugalmas volt.

    Folytatás...

    sagit 12 éve 15

  • Galaxy S-ről Galaxy Note-ra

    Kezdeném azzal hogy ez csak személyes bejegyzés, személyes véleményen alapul. A képek minősége sem az igazi de mivel nem címlapra szánom megelégedtem ezzel. Hogy őszinte legyek lusta voltam kicsit. :B

    Az SGS-t 2010 decemberében vettem magamnak, ha úgy tetszik karácsonyra.
    Előtte egy 5800-t nyúztam amit szerettem is, de az SGS nagy előrelépés volt minden tekintetben.
    A topikjában összehoztam egy nagy adag szakmai hsz-t. Segítettem akinek tudtam legjobb tudásom szerint és nem utolsó sorban nekem is rengeteget segítettek. Az csak hab a tortán hogy az off topikban rengeteg rendes és jófej emberrel ismerkedtem össze :))

    Azonban ahogy nőttek az igényeim elkezdtem az utódot keresni.
    Az SGS-el csak 1 bajom volt és ez a RAM. Ugye az 512-ből csak 340-et lát kb (kernel válogatja mennyit) és ez egy masszív multitasking-hoz édes kevés.
    Nem átlagos User-nek gondolom magam, sokan megelégednének ezzel de az Android lett az új hobbim.

    Folytatás...

    sagit 12 éve 29

  • Android 4.0.3 ICS SGS-re (CM9, nem ICSSGS)

    ========================================================

    Ice Cream Sandwich

    ========================================================

    A samsung álláspontja: volt róla szó hogy kapunk hivatalos ICS frissítést, aztán ezt visszavonták és azt kommunikálták hogy csak egy "value pack"-ot kapunk. Ami nem más mint egy gingerbread rom csak megkap pár ICS ficsőrt (pl face unlock)
    Az első ilyen ROM a XXJVU, ki lehet próbálni sammobile-ról.

    Főzött romok: xda-n 2 port is fellelhető. Onecosmic's féle(mostmár Team ICSSGS) és a Teamhacksung féle ( majdani cm9)

    Mivel én a CM9-es verziót használom ezért arról lesz a leírás.

    Itt található a rom topikja, itt pedig a CM9 build topikja. Aki kicsit is tud angolul sok hasznosat megtudhat innen egy kis olvasgatással.

    Telepítés:

    Folytatás...

    sagit 12 éve 263

  • Maszek 2kg-os Cpu hűtő vs...

    Ebben a kis házi tesztben egy elég "egyedi" forgalomban nem kapható cpu "hűtőt" szeretnék összevetni...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 133

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.